Μενού
  • Α-
  • Α+

Τις δικές του απαντήσεις για τις συνθήκες που έφυγε από τη ζωή η Μαλένα, έδωσε ο τοξικολόγος που είχε εξετάσει το δεύτερο παιδί της οικογένειας Δασκαλάκη στην Πάτρα, μετά το θάνατό του. Οπως ανέφερε ο επιστήμονας στην εκπομπή Live News, καμία ουσία δεν βρέθηκε στη Μαλένα και ήταν κατηγορηματικός ότι δεν υπήρξαν ευρήματα ούτε τοξικής, ούτε φαρμακευτικής ουσίας και ούτε φυσικά η κεταμίνη που ήταν η αιτία θανάτου της Τζωρτζίνας. Εξάλλου, το εργαστήριο που έκανε τις εξετάσεις στην Τζωρτζίνα ήταν το ίδιο εργαστήριο που έκανε τις εξετάσεις στη Μαλένα και ακολουθήθηκε η ίδια διαδικασία διευκρινίζει ο τοξικολόγος που είναι ο ίδιος που εξέτασε τα δείγματα και από τα δύο κορίτσια.

Διαβάστε ακόμη: Ρούλα Πισπιρίγκου: «Αν ήθελε να κάνει κακό στη Τζωρτζίνα, θα μπορούσε να μην την προσέχει» λέει ο δικηγόρος της

Ωστόσο, όπως επεσήμανε, το συγκεκριμένο εργαστήριο εξέτασε το αίμα της Μαλένας, ενώ πλέον θα γίνουν οι ιστολογικές εξετάσεις και όπως διευκρίνισε ο τοξικολόγος δεν αποκλείεται να βρεθούν ίχνη τοξικών ουσιών, ανεξάρτητα από το γεγονός ότι οι τοξικολογικές εξετάσεις ήταν 100% καθαρές. Μάλιστα, όπως αποκάλυψε οι γιατροί είχαν ψάξει για την ουσία κεταμίνη στη Μαλένα και δεν είχε βρεθεί κάτι, κάτι το οποίο τόνισε πως είναι επιβεβαιωμένο:

«Οι εξετάσεις της Μαλένας ήταν καθαρές, δεν βρέθηκε απολύτως τίποτα, καμία ουσία, ούτε φαρμακευτική, ούτε ναρκωτική, τίποτα» υποστήριξε και στη συνέχεια, είπε πως ο ίδιος βρήκε την κεταμίνη στη Τζωρτζίνα, κάτι που επιβεβαιώθηκε και από τη Θεσσαλονίκη: «Οι αναλύσεις είναι ίδιες. Δηλαδή το ίδιο εργαστήριο που βρήκε θετική τη Τζωρτζίνα στην κεταμίνη, βρήκε αρνητική τη Μαλένα, αλλά βέβαια σε διαφορετική στιγμή, το ένα ήταν το 2019, το άλλο το 2022 αλλά, τα μηχανήματα, η μέθοδος, όλα ήταν ακριβώς τα ίδια, δεν άλλαξε τίποτα» κατέληξε.

Αίτημα της 18ης ανακρίτριας προς τον ΕΟΦ για τη Τζωρτζίνα

Η 18η τακτική ανακρίτρια, που χειρίζεται την πολύκροτη υπόθεση της δολοφονίας της 9χρονης Τζωρτζίνας, υπέβαλε αίτημα προς τον Εθνικό Οργανισμό Φαρμάκων (ΕΟΦ) προκειμένου να της διαβιβαστούν στοιχεία για την ουσία κεταμίνη, η οποία εντοπίστηκε στο μεταθανάτιο αίμα της μεγάλης κόρης της Ρούλας Πισπιρίγκου και του Μάνου Δασκαλάκη.

Συγκεκριμένα ζητά να ενημερωθεί:

  • που έχει διανεμηθεί η συγκεκριμένη ουσία στην Ελλάδα και

     

  • με ποιον τρόπο μπορεί να την προμηθευτεί κάποιος νόμιμα ή και παράνομα,  με στόχευση  κυρίως στην ευρύτερη περιοχή της  Αχαΐας.

Την ίδια ώρα η ανακρίτρια συνεχίζει να λαμβάνει καταθέσεις. Σήμερα σύμφωνα με πληροφορίες κατέθεσε νοσηλευτικό προσωπικό από το Καραμανδάνειο της Πάτρας και αύριο σύμφωνα με τις ίδιες πηγές θα καταθέσουν γιατροί του ίδιου νοσοκομείου που δεν είχαν εξεταστεί στο στάδιο της προανάκρισης. Παράλληλα η πλευρά του Μάνου Δασκαλάκη φέρεται να εξετάζει αιτήματα προς την ανακρίτρια που θα μπορούσαν να στηρίξουν περαιτέρω την κατηγορία κατά της Ρούλας Πισπιρίγκου. Στο πλαίσιο αυτό εξετάζεται ακόμη και αίτημα προς την δικαστική λειτουργό να ζητήσει από την προμηθεύτρια του απινιδωτή-βηματοδότη εταιρεία στοιχεία για το εάν είναι δυνατόν ο απινιδωτής της Τζωρτζίνας να έχει καταγράψει και να παραμένουν καταγεγραμμένα στοιχεία για την ακριβή ώρα που άρχισε η δυσλειτουργία  της  καρδιάς  του κοριτσιού.

«Βλέπω μια οικογένεια που εργαλειοποίησε τα παιδιά της»

Τη δική της οπτική για την εικόνα της Ρούλας Πισπιρίγκου που κατηγορείται για τη δολοφονία της κόρης της Τζωρτζίνας, κατέθεσε η παιδοψυχολόγος, Χριστίνα Μπογιατζή που μίλησε στην εκπομπή Live News για το προφίλ της 33χρονης μητέρας. Η παιδοψυχολόγος τόνισε πως το μόνο πράγμα που μπορεί να διακρίνει στην όλη υπόθεση είναι η «εργαλειοποίηση των παιδιών» από τη μητέρα: «Είναι εργαλεία που άλλοτε εξυπηρετούν σκοπούς και άλλοτε εικόνες. Η εργαλειοποίηση είναι κάτι που κάνει συνήθως το παιδί στον γονέα, τα πρώτα χρόνια της ανάπτυξής του και οφείλει να το κάνει, όπως οφείλει και να το δεχτεί ο γονέας» είπε.

Αναφερόμενη στη συνέντευξη του Μάνου Δασκαλάκη και στη δήλωσή του, ότι «...η Τζωρτζίνα τον δικαίωσε» η κ. Μπογιατζή είπε πως και εκείνος ανήκει στην κατηγορία του γονέα που εργαλειοποιεί. «Οταν εργαλειοποίησαι από τους γονείς σου, δεν έχεις την αίσθηση ότι υπάρχεις. Ζεις μία υπαρξιακή αποδόμηση του εαυτού σου. Δεν ξέρεις γιατί βρίσκεσαι εκεί» επισήμανε. Σε ό,τι αφορά τη ζωγραφιά της Τζωρτζίνας, την οποία η ίδια μελέτησε είπε πως η 9χρονη «...δεν εμπιστευόταν και παρατηρούσε από μακριά».

Φύλλο και φτερό οι εξετάσεις Μαλένας και Ιριδας

Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκεται η διαδικασία για τη διερεύνηση του θανάτου των δύο μικρότερων νεκρών παιδιών της οικογένειας Δασκαλάκη στην Πάτρα, της Μαλένας και της Ιριδας, καθώς ανατέθηκε στους δύο ιατροδικαστές της Κεντρικής Ιατροδικαστικής Yπηρεσίας Αθηνών, Νίκο Καρακούκη (προϊστάμενος) και Νίκο Καλογριά, να πραγματοποιήσουν τις νέες εξετάσεις στα δείγματα που έχουν πλέον στη διάθεσή τους από τα δύο κορίτσια. Οι ιατροδικαστές εξετάζουν εκ νέου τους φακέλους των δύο παιδιών με σκοπό να διενεργήσουν νέες ιστολογικές και εφόσον αυτό κριθεί δυνατόν να γίνουν και τοξικολογικές εξετάσεις στα δείγματα από τα δύο κορίτσια που είχαν διατηρηθεί σε Αθήνα και Πάτρα αντίστοιχα.

Ολα αυτά έρχονται να δώσουν νέα στοιχεία, αφού στο προηγούμενο διάστημα είχε συσταθεί επιτροπή η οποία ατύπως είχε αναλάβει να αναψηλαφήσει τον ιατρικό φάκελο της Μαλένας, που είχε καταλήξει το 2019 σε ηλικία 3,5 ετών, με το τότε ιατριδικαστικό πόρισμα να μιλά για ηπατική ανεπάρκεια. Ωστόσο, οι εξελίξεις στην υπόθεση της 9χρονης Τζωρτζίνας για την οποία η μητέρα της ήδη κατηγορείται για ανθρωποκτονία από πρόθεση με χορήγηση κεταμίνης, οδήγησαν την Εισαγγελία στην απόφαση για νέα προκαταρκτική εξέταση, την οποία ανέθεσε στη Τμήμα Ανθρωποκτονιών της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής.

Παράλληλα, όπως αποκάλυψε ο αστυνομικός συντάκτης του MEGA, Βασίλης Λαμπρόπουλος στο Live News, οι ιατροδικαστές περιστρέφουν τη νέα έρευνά τους γύρω από την εκτεταμένη βλάβη στο συκώτι της Μαλένας. Ηδη τα πρώτα τους συμπεράσματα αναφέρουν πως η βλάβη στο ήπαρ του παιδιού δεν μπορεί να έχει προκληθεί μέσα σε μεγάλο διάστημα, καθώς η διάρκεια θα είχε φανεί στις εξετάσεις που έκανε το παιδί σε καθημερινή βάση μέσα στις 9 ημέρες που νοσηλεύτηκε στο νοσοκομείο «Ελπίς». Αυτό που επισημαίνουν είναι ότι η εκτεταμένη βλάβη θα μπορούσε να προκληθεί μόνο από μία τοξική ουσία που θα είχε χρόνο δράσης τουλάχιστον μιας ώρας πριν από τον θάνατο. Και μάλιστα, μετά την παρέλευση της μιας ώρας, η ουσία θα μπορούσε να καταστεί μη ανιχνεύσιμη.  

Οι νέες καταθέσεις για τις κάμερες και το κουδούνι που άργησε να χτυπήσει

Στο μεταξύ για δεύτερη ημέρα συνεχίστηκαν σήμερα οι καταθέσεις γιατρών και νοσηλευτών από το νοσοκομείο Καραμανδάνειο της Πάτρας, εκεί όπου νοσηλεύτηκε η 9χρονη Τζωρτζίνα. Σύμφωνα με όσα έχουν γίνει γνωστά, οι εισαγγελείς επιμένουν σε δύο σημεία της υπόθεσης τα οποία θεωρούνται κλειδιά και για τους άλλους δύο θανάτους των αδερφών της. Συγκεκριμένα, υπάρχουν μαρτυρίες για επανειλημμένες ερωτήσεις της Ρούλας Πισπιρίγκου για την ύπαρξη κάμερας στο δωμάτιο και στο Καραμανδάνειο και στο Ρίο, αλλά και στο νοσοκομείο «Παίδων». Η επιμονή αυτή της μητέρας σε σχέση με τη χορήγηση της κεταμίνης, είναι ένα από τα σημεία που οι Αρχές θέλουν να αποσαφηνίσουν, κυρίως για τον θάνατο της Μαλένας, αφού το βρέφος Ιριδα έσβησε στο σπίτι της οικογένειας. 

Ενα άλλο σημείο στο οποίο στέκονται οι Αρχές είναι η νέα κατάθεση της νοσηλεύτριας σχετικά με το κουδούνι που πάτησε η μητέρα καθυστερημένα για να ενημερώσει για την κατάσταση της Τζωρτζίνας, αλλά και η περίεργα νωχελική αντίδρασή της Ρούλας Πισπιρίγκου. Εκεί επιμένουν ιδιαίτερα οι εισαγγελείς, αφού θεωρούν ότι είναι ύποπτη η αργοπορημένη ενημέρωση της νοσηλεύτριας.    

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA