Μενού
  • Α-
  • Α+

Ακαριαίος ήταν ο θάνατος του 15χρονου τον οποίο πυροβόλησε ο φίλος του στη Θεσσαλονίκη την ώρα που οι δυο τους περιεργάζονταν τις καραμπίνες που υπήρχαν στο σπίτι που συνέβη το τραγικό συμβάν. Αυτό προκύπτει από την ιατροδικαστική έκθεση, στην οποία αναφέρεται ακόμη ότι ο άτυχος νέος πυροβολήθηκε από απόσταση 2-3 μέτρων, με την σφαίρα να τον χτυπά στο δεξί του μάτι.

Διαβάστε ακόμη: Ρούλα Πισπιρίγκου: Τι ζήτησε από τις φυλακές Κορυδαλλού για το Πάσχα

Να σημειωθεί ότι νωρίτερα σήμερα ο 15χρονος και ο 56χρονος πατέρας του, οδηγήθηκαν ενώπιον της εισαγγελέως Ποινικής Δίωξης, η οποία θα τους απαγγείλει κατηγορίες. Πατέρας και γιος οδηγήθηκαν στα δικαστήρια έχοντας σκυμμένο το κεφάλι και χωρίς να πουν το παραμικρό στους δημοσιογράφους που τους περίμεναν στην είσοδο.

Συντετριμμένοι οι γονείς του αδικοχαμένου παιδιού

Την ανείπωτη τραγωδία που ζουν προσπαθούν να εξηγήσουν συγγενείς και φίλοι του αδικοχαμένου παιδιού, που έφυγε από τη ζωή έχοντας πυροβοληθεί από καραμπίνα στο σπίτι του κολλητού φίλου του. Την ώρα που η υπόθεση βρίσκεται στο στάδιο της προανάκρισης, η οικογένεια του 15χρονου Νίκου περιμένει με αγωνία το πόρισμα για να λάβει τις δικές της απαντήσεις. 

 

Οι γονείς του παιδιού ζουν έναν εφιάλτη και η μητέρα, που παραμένει σε κατάσταση σοκ, δεν μπορεί να εξηγήσει πώς χάθηκε το παιδί της από τη μια στιγμή στην άλλη: «Δεν ξέρω τίποτα, πώς και γιατί μας συνέβη αυτή η τραγωδία», λέει η ίδια σε όποιον επιχειρεί να την παρηγορήσει. 

«Δεν γίνεται να έχεις γεμάτο όπλο στο σπίτι»

Το τραγικό συμβάν που σημειώθηκε τη Μεγάλη Παρασκευή (22/4) στον Εύοσμο έχει σκορπίσει απέραντη θλίψη στους συγγενείς του άτυχου 15χρονου που δεν μπορούν να κρύψουν τα αμέτρητα γιατί και τον πόνο που τους «πνίγει». «Τα παιδιά ήταν πολύ αγαπημένα, φίλοι κολλητοί. Ο δικός μου πήγε για δυο ώρες στο σπίτι του φίλου του να δουν ταινία, πήρε το όπλο ο φίλος του και έγινε αυτό που έγινε. Δεν γίνεται να έχεις όπλο στο σπίτι και μάλιστα με σφαίρα», λέει και ξαναλέει ο συντετριμμένος πατέρας του 15χρονου αγοριού με όποιον συζητάει από το στενό οικογενειακό περιβάλλον.

«Πιο πολύ φταίει ο πατέρας»

Η γιαγιά του παιδιού ζει την απώλεια του εγγονού της χωρίς να μπορεί να δεχτεί ότι όλα αυτά συνέβησαν μέσα στο... παιχνίδι. Η ίδια σε μια πρώτη μαρτυρία στους αστυνομικούς που έσπευσαν στο σημείο, φέρεται να είπε: «Ο εγγονός μου ήταν από το δημοτικό φίλος με το άλλο παιδί. Χθες το πρωί είχε πει στη νύφη μου ότι θα πήγαινε στο σπίτι του φίλου του να δουν ταινία. Η νύφη μου του είπε να μην αργήσει γιατί θα έπρεπε να φύγουν να έρθουν σε μας στο Κιλκίς για Πάσχα. Η ώρα πέρασε, είχε πάει 12:30 και η νύφη μου ανησύχησε. Πήρε τηλέφωνο στους γονείς του παιδιού να δει τι έγινε και της απάντησαν πως ο Νίκος χτύπησε και τον πηγαίνουν με ασθενοφόρο στο νοσοκομείο.

Η νύφη μου τρελάθηκε και έτρεξε να ακολουθήσει. Ακόμα και μέσα στο ασθενοφόρο προσπαθούσαν να του κάνουν ανάνηψη. Όμως τελικά μάταια. Ο φίλος του είπε στο παιδί μας έλα να σου δείξω το όπλο του πατέρα μου. Όμως φαίνεται πως είχαν αφήσει σφαίρα μέσα. Έκανε μια λάθος κίνηση το παιδί, εκπυρσοκρότησε και η σφαίρα τον βρήκε στο κεφάλι. Αρχικά το παιδί φαίνεται πως φοβήθηκε και είπε πως ο Νίκος μας χτύπησε στο τραπέζι και έπεσε. Όμως τελικά ήταν ψέματα. Μας έφαγε, μας έκαψε! Χάσαμε το παιδί μας τόσο άδικα. Φταίει και το παιδί, όμως πιο πολύ φταίει ο πατέρας. Δεν γίνεται να αφήνεις όπλο στο σπίτι και μάλιστα με σφαίρα μέσα. Είναι άδικο, είναι κρίμα», φέρεται να έχει αναφέρει η γιαγιά του 15χρονου.

Το χρονικό του δράματος

Η Θεσσαλονίκη παραμένει συγκλονισμένη από το δράμα του 15χρονου αγοριού, που έπεσε νεκρός από πυροβολισμό στο κεφάλι. Δράστης, ο συνομήλικος φίλος του ο οποίος τον πυροβόλησε κατά λάθος όταν τα δυο παιδιά επεξεργάζονταν τις δυο καραμπίνες που είχε ο πατέρας του στο σπίτι στην περιοχή της Ηλιούπολης, στον Εύοσμο. 

Ο άτυχος Νικόλας είχε πάει στο σπίτι του φίλου του για να περάσουν λίγες ώρες μαζί μέχρι να φύγουν για το διήμερο του Πάσχα. Κάποια στιγμή, μπήκαν στο δωμάτιο που φύλαγε τις δύο καραμπίνες ο πατέρας του 15χρονου ο οποίος είναι κυνηγός. Σύμφωνα με πληροφορίες, οι δύο φίλοι έπιαζαν με το ένα όπλο και άρχισαν να τραβάνε τη σκανδάλη. Η μοίρα, ωστόσο, τους έπαιξε ένα τραγικό παιχνίδι καθώς η καραμπίνα εκπυρσοκρότησε με αποτέλεσμα ο Νίκος να τραυματιστεί θανάσιμα.

Ο θάνατος του δεν ήταν ακαριαίος και οι διασώστες του ΕΚΑΒ έδωσαν μάχη μέσα στο ασθενοφόρο προκειμένου να τον κρατήσουν στη ζωή. Την ίδια μάχη έδωσαν και οι γιατροί του νοσοκομείου ΑΧΕΠΑ, όπου διεκομίσθη ο 15χρονος, αλλά οι κακώσεις στο κεφάλι του ήταν βαρύτατες με αποτέλεσμα να καταλήξει μια ώρα αργότερα.ω Τόσο ο 15χρονος όσο και ο 56χρονος πατέρας του έχουν συλληφθεί ενώ σε λίγη ώρα αναμένεται να οδηγηθούν ενώπιον του Εισαγγελέα. Η αστυνομία κατάσχεσε τις δύο κυνηγετικές καραμπίνες και τη μοιραία σφαίρα ενώ προανάκριση για το θάνατο του 15χρονου διενεργεί το Τμήμα Εγκλημάτων κατά Ζωής της Διεύθυνσης Ασφαλείας Θεσσαλονίκης.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA