Μενού
  • Α-
  • Α+

Για ένα σχέδιο το οποίο προετοιμαζόταν καιρό τώρα και το οποίο τέθηκε σε εφαρμογή όταν οι δράστες πήραν κάποιες σημαντικές πληροφορίες, κάνουν λόγο αξιωματικοί της Ελληνικής Αστυνομίας αναφερόμενοι στο συμβόλαιο θανάτου που εκτελέστηκε με θύμα τον Γιάννη Σκαφτούρο. Σύμφωνα με πληροφορίες οι δράστες φαίνεται πως ήξεραν πως την ώρα της επίθεσης οι σωματοφύλακες του «θείου Τζο» δεν θα ήταν στο πλευρό του αφού ο ίδιος τους είχε δώσει ρεπό!

Ο 55χρονος, φοβούμενος για τη ζωή του, είχε πάντα μαζί του φρουρά. Τη Δευτέρα του Πάσχα ωστόσο, οι σωματοφύλακες έλειπαν συγκεκριμένες ώρες, κάτι το οποίο ενδεχομένως γνώριζαν εκείνοι που οργάνωσαν τη δολοφονία του 55χρονου βαρυποινίτη. Το γνώριζαν είτε επειδή παρακολουθούσαν τις κινήσεις της φρουράς του, είτε επειδή είχαν πληροφόρηση από μέσα! Αυτό που κάνει ακόμα πιο περίεργη τη συγκεκριμένη υπόθεση, ωστόσο, είναι πως σύμφωνα με πληροφορίες ο Σκαφτούρος είπε στους σωματόφυλακές του να φύγουν περίπου μισή ώρα πριν δεχθεί τη φονική επίθεση!

Διαβάστε ακόμη: Οι Αρχές «ξεσκονίζουν» τα ανοιχτά μέτωπα του Γιάννη Σκαφτούρου - Τι δείχνουν οι δουλειές του στην Πάτρα

Στο μικροσκόπιο των αρχών βρίσκεται η κλεμμένη μοτοσυκλέτα που εγκατέλειψαν οι δύο από τους πληρωμένους εκτελεστές του Γιάννη Σκαφτούρου, γνωστού με το προσωνύμιο «θείος Τζο» στη Greek Mafia, το αγροτικό με το οποίο προσπάθησαν να διαφύγουν, υλικό από κάμερες ασφαλείας αλλά και μαρτυρίες κατοίκων της περιοχής.

Οι αναρτήσεις στα social media που «έκαψαν» τον Σκαφτούρο

Ο βαρυποινίτης από την ημέρα που αποφυλακίστηκε κυκλοφορούσε πάντοτε με όπλα αλλά και με συνοδεία ανθρώπων. Αυτό επιβεβαιώθηκε και την τελευταία φορά που είχε συλληφθεί στη Γλυφάδα το 2020. Συνεπώς, το να τον εντοπίσουν οι εκτελεστές του δε θα ήταν τόσο εύκολο. Ακόμα πιο δύσκολο θα ήταν να τον εντοπίσουν σε στιγμές... χαλαρές.

Λίγη ώρα πριν τον θάνατό του, ο Γιάννης Σκαφτούρος χόρευε μόνος του το τελευταίο βαρύ ζεμπέκικο. Ήταν από το γλέντι που έστησε ανήμερα το Πάσχα με στενούς φίλους και συγγενείς στην αυλή του πατρικού του στα Σκούρτα Βοιωτίας και το οποίο συνεχίστηκε μέχρι την επόμενη ημέρα.

Στο σημείο δίπλα από το κιόσκι με την ψησταριά όπως φαίνεται στο βίντεο, ο 55χρονος έπεσε νεκρός από τις σφαίρες των αδίστακτων εκτελεστών.

Οι χαλαρές στιγμές του Σκαφτούρου που τόσο πολύ περίμεναν οι εκτελεστές του (ή αυτοί που έδωσαν την εντολή) αποκαλύφθηκαν από τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης! Την ημέρα του Πάσχα ανέβηκαν κάποιες φωτογραφίες από μέλη της οικογένειας του στα social media στις οποίες φαινόταν και ο Σκαφτούρος. Τότε, οι εκτελεστές σιγουρευτήκαν ότι ο στόχος τους αφενός ήταν στη Βοιωτία και αφετέρου ήξεραν ότι τα πράγματα εκεί ήταν πιο χαλαρά και θα μπορούσα να του επιτεθούν. Το σήμα για την επίθεση δόθηκε όταν σιγουρεύτηκαν πως οι σωματοφύλακές του είχαν φύγει από το εξοχικό!

Το λάθος που μπορεί να... κάψει τους δράστες

Στην προσπάθειά τους να διαφύγουν από τον τόπο του εγκλήματος, οι δύο δράστες έκαναν ένα μοιραίο λάθος, αναγκάστηκαν να αφήσουν πίσω τους το μέσο διαφυγής. Οι δράστες εγκατέλειψαν τη μοτοσυκλέτα μεγάλου κυβισμού στα βάτα και προσπάθησαν να διαφύγουν από την περιοχή με ένα άλλο όχημα. Η κλεμμένη μηχανή βρίσκεται ήδη στα εγκληματολογικά εργαστήρια με τις Αρχές να αναζητούν γενετικό υλικό και αποτυπώματα. Στην προσπάθεια τους να διαφύγουν οι δύο δράστες σταμάτησαν διερχόμενο αγροτικό και υπό την απειλή όπλου ανάγκασαν τον οδηγό να κατέβει κάτω, τον χτύπησαν στο κεφάλι και επιβιβάστηκαν στο όχημα.

Το αυτοκίνητο όμως κόλλησε στο χαντάκι και σύμφωνα με τις μαρτυρίες έφυγαν πεζοί και χάθηκαν στο βουνό. «Υπάρχει ένας πόλεμος, μια δυσκολία στην εξιχνίαση τέτοιων εγκλημάτων γιατί υπάρχει μία ομερτά σιωπής» υπογράμμισε ο πρόεδρος της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων ΝΑ Αττικής, Γιώργος Καλλιακμάνης. Φως στην υπόθεση αναμένεται να ρίξει και η μαρτυρία του αγρότη που συμπτωματικά είναι συγγενής του Γιάννη Σκαφτούρου.

Οι Αρχές δεν αποκλείουν οι δράστες να ήταν πληρωμένοι δολοφόνοι από το εξωτερικό. Άλλος δηλαδή να οργάνωσε την επιχείρηση δολοφονίας και οι εκτελεστές να ήρθαν από το εξωτερικό, να υλοποίησαν το σχέδιο και να βρίσκονται ήδη ακόμη και εκτός Ελλάδας.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA