Μενού
  • Α-
  • Α+

Έκρηξη σημειώθηκε σε εργοστάσιο παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας από βιομάζα στους Μαυραναίους Γρεβενών το μεσημέρι της Πέμπτης (4/5). Πληροφορίες κάνουν λόγο για αρκετούς τραυματίες, ενώ ακόμα δεν έχει γίνει ξεκάθαρο αν υπάρχουν νεκροί. Ένας εργαζόμενος έχει διακομισθεί με εγκαύματα στο Γενικό Νοσοκομείο Γρεβενών, σύμφωνα με το greveniotis.gr. Οχήματα της πυροσβεστικής σπεύδουν για την κατάσβεση της φωτιάς και την εκτίμηση της κατάστασης.

Διαβάστε ακόμη: Νεκρά παιδιά στην Πάτρα: Καθαρή φαρμακευτική κεταμίνη εντοπίστηκε στον οργανισμό της Τζωρτζίνας

Η νέα αυτή βιομηχανική μονάδα, που τέθηκε σε λειτουργία πέρυσι τον Απρίλιο, καταλαμβάνει μια έκταση 10.000 τ.μ. Αποτελείται από βιομηχανικούς χώρους, γραφεία και αποθήκες, είναι εξοπλισμένη με μηχανήματα τελευταίας τεχνολογίας και οργανωμένη με τα πλέον σύγχρονα συστήματα παραγωγής. Το κόστος της επένδυσης ανήλθε περίπου στα 5 εκατομμύρια ευρώ.

Σημειώνεται, ότι τον περασμένο Μάρτιο σημειώθηκε έκρηξη και στο εργοστάσιο της ΕΛΤΕΚ στα Γρεβενά, με αποτέλεσμα να σκοτωθούν δύο άτομα.  H ανακοίνωση της εταιρείας έχει αναλυτικά ως εξής: «Η ΕΛΤΕΚ ενημερώνει ότι σήμερα, στις 21/3/22 και ώρα 08:45 περίπου, συνέβη σοβαρό ατύχημα στη γραμμή παραγωγής του εργοστασίου μας στα Γρεβενά, από άγνωστη μέχρι στιγμής αιτία. Το εργοστάσιο λειτουργούσε καθόλα νόμιμα, τηρώντας πλήρως όλες τις προβλέψεις ασφαλείας της νομοθεσίας. Η εταιρεία ενεργοποίησε άμεσα σχέδιο διαχείρισης και αντιμετώπισης του συμβάντος και ήρθε σε άμεση επικοινωνία με τις αρχές. Αυτή τη στιγμή, επιβεβαιώνεται ότι υπάρχουν τρεις αγνοούμενοι συνάδελφοι. Στην παρούσα φάση, όλες οι ενέργειες και οι σκέψεις μας είναι στους συναδέλφους μας και τις οικογένειές τους, με τις οποίες η εταιρεία έχει ήδη επικοινωνήσει. Σε κάθε περίπτωση, η εταιρεία συνεργάζεται πλήρως με τις Αρχές για τη διερεύνηση των αιτιών του ατυχήματος. Η εταιρεία θα προβεί σε νεότερη ανακοίνωση μόλις έχει περισσότερη πληροφόρηση για το συμβάν».

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA