Μενού
  • Α-
  • Α+

Ανεμοβλογιά έδειξαν τα πρώτα αποτελέσματα του Βρετανού που νοσηλεύεται στο νοσοκομείο Αττικόν ως ύποπτο κρούσμα ευλογιάς των πιθήκων στην Ελλάδα. Σύμφωνα με πληροφορίες, ο άνδρας θα υποβληθεί σε επαναληπτικές εξετάσεις, των οποίων τα αποτελέσματα αναμένονται τις επόμενες ώρες. Έτσι, δεν αποκλείεται να επρόκειτο τελικά για… λάθος συναγερμό. 

Διαβάστε ακόμη: Ευλογιά των πιθήκων: Σκέψεις στον ΕΟΔΥ για καραντίνα 21 ημερών στους ασθενείς 

Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες, ο Βρετανός τουρίστας που αποτελεί το ύποπτο κρούσμα έχει πυρετό και εξανθήματα σε όλο του το σώμα, ενώ νοσηλεύεται σε θάλαμο αρνητικής πίεσης. Η σύντροφός του, ωστόσο, παραμένει ασυμπτωματική. Ο άνδρας διακομίστηκε αεροπορικώς το βράδυ του Σαββάτου (21/5) μέσα σε ειδική αποστειρωμένη κάψουλα μεταφοράς, ενώ το ιατρικό προσωπικό που τον συνόδευσε φόρεσε τις ειδικές στολές, όπως και στα περιστατικά κορονοϊού. Το πρωί της Δευτέρας αναμένονται τα αποτελέσματα του τουρίστα που μεταφέρθηκε από την Κεφαλονιά στο Αττικό νοσοκομείο με ύποπτα συμπτώματα.

Το ζευγάρι μεταφέρθηκε από την Κεφαλονιά που έκανε τις διακοπές του με αεροδιακομιδή στο νοσοκομείο Αττικόν. Το ιατρικό προσωπικό φόρεσε τις ειδικές στολές και παρέλαβε τους δυο ασθενείς, οι οποίοι τοποθετήθηκαν μέσα στις ειδικές αποστειρωμένες κάψουλες μεταφοράς και απομόνωσης «EpiShuttle», που προστατεύουν και το ιατρικό προσωπικό κατά τη μεταφορά του ασθενούς.

Το περιστατικό έχει αναλάβει ο καθηγητής Παθολογίας ΕΚΠΑ Σωτήρης Τσιόδρας, μαζί με την αναπληρώτρια καθηγήτρια Παθολογίας -Λοιμώξεων, Αναστασία Αντωνιάδου και τον καθηγητή Παθολογίας - Ρευματολογίας Δημήτρη Μπούμπα.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA