Μενού
  • Α-
  • Α+

Με δύο καταδικαστικές και 11 αθωωτικές αποφάσεις ολοκληρώθηκε η δίκη για τους χειρισμούς της Δημοτικής Επιχείρησης Ύδρευσης Αποχέτευσης της Καστοριάς για το μολυσμένο νερό του Δισπηλιού.

Διαβάστε ακόμη: Λιονέλ Μέσι: «Μετά τον κορονοϊό δεν μπορούσα να τρέξω» - Αποκάλυψε ότι του άφησε πρόβλημα στους πνεύμονες

Το καλοκαίρι του 2018 από δημοσιεύματα έγινε γνωστό ότι στο νερό στο δίκτυο ύδρευσης του Δισπηλιού εμφανίστηκε η ουσία τετραχλωροαιθάνιο, που χαρακτηρίζεται ως «πιθανώς καρκινογόνος». Αρχικά, η ΔΕΥΑΚ διαβεβαίωσε ότι δεν υπάρχει πρόβλημα με το νερό ενώ στη συνέχεια εξέδωσε ανακοινώσεις σύμφωνα με τις οποίες χαρακτήρισε το νερό του δικτύου ακατάλληλο για οποιαδήποτε χρήση εκτός από τις τουαλέτες.

Η μολυσμένη πηγή έκλεισε και μέχρι να ολοκληρωθούν οι εργασίες για την ύδρευση από άλλη πηγή η ΔΕΥΑΚ μοίραζε στους κατοίκους του Δισπηλιού εμφιαλωμένο νερό. Σήμερα, στο Δισπηλιό όπως και γενικότερα στην περιοχή γίνονται μετρήσεις και αναλύσεις εντατικά για την ποιότητα του νερού.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA