ΚΟΙΝΩΝΙΑ
31/05/2022 23:48

Καστοριά: Δικαιώθηκαν οι κάτοικοι για το μολυσμένο νερό στο Δισπηλιό

Η μολυσμένη πηγή έκλεισε και μέχρι να ολοκληρωθούν οι εργασίες για την ύδρευση από άλλη πηγή η ΔΕΥΑΚ μοίραζε στους κατοίκους του Δισπηλιού εμφιαλωμένο νερό. Σήμερα στην περιοχή γίνονται μετρήσεις και αναλύσεις

Newsroom
Κείμενο: Newsroom
Καστοριά: Δικαιώθηκαν οι κάτοικοι για το μολυσμένο νερό στο Δισπηλιό
(Πηγή: Pixabay)
Ανάγνωση:

Με δύο καταδικαστικές και 11 αθωωτικές αποφάσεις ολοκληρώθηκε η δίκη για τους χειρισμούς της Δημοτικής Επιχείρησης Ύδρευσης Αποχέτευσης της Καστοριάς για το μολυσμένο νερό του Δισπηλιού.

Διαβάστε ακόμη: Λιονέλ Μέσι: «Μετά τον κορονοϊό δεν μπορούσα να τρέξω» - Αποκάλυψε ότι του άφησε πρόβλημα στους πνεύμονες

Video Loading...

Το καλοκαίρι του 2018 από δημοσιεύματα έγινε γνωστό ότι στο νερό στο δίκτυο ύδρευσης του Δισπηλιού εμφανίστηκε η ουσία τετραχλωροαιθάνιο, που χαρακτηρίζεται ως «πιθανώς καρκινογόνος». Αρχικά, η ΔΕΥΑΚ διαβεβαίωσε ότι δεν υπάρχει πρόβλημα με το νερό ενώ στη συνέχεια εξέδωσε ανακοινώσεις σύμφωνα με τις οποίες χαρακτήρισε το νερό του δικτύου ακατάλληλο για οποιαδήποτε χρήση εκτός από τις τουαλέτες.

Η μολυσμένη πηγή έκλεισε και μέχρι να ολοκληρωθούν οι εργασίες για την ύδρευση από άλλη πηγή η ΔΕΥΑΚ μοίραζε στους κατοίκους του Δισπηλιού εμφιαλωμένο νερό. Σήμερα, στο Δισπηλιό όπως και γενικότερα στην περιοχή γίνονται μετρήσεις και αναλύσεις εντατικά για την ποιότητα του νερού.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Google News
Ακολουθήστε το Reader στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.
# TAGS:
ΝΕΡΟ ΚΑΣΤΟΡΙΑ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΟ
Newsroom
Κείμενο: Newsroom

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ