ΚΟΙΝΩΝΙΑ
11/06/2022 23:40

Γιώργος Τράγκας: Το πόρισμα για την περιουσία - Οι ράβδοι χρυσού και οι θυρίδες στο Μονακό

Γιώργος Τράγκας και Μαρία Καρρά κατά το πόρισμα είχαν 17 ακίνητα στις ακριβότερες περιοχές του κόσμου, καταθέσεις 11 εκατομμυρίων ευρώ, ράβδους χρυσού αξίας 2,5 εκατομμυρίων ευρώ και δύο θυρίδες στο Μονακό με άγνωστο περιεχόμενο

Newsroom
Κείμενο: Newsroom
Γιώργος Τράγκας: Το πόρισμα για την περιουσία - Οι ράβδοι χρυσού και οι θυρίδες στο Μονακό
Γιώργος Τράγκας (πηγές: eurokinissisi/NDP Photos)
Ανάγνωση:

Αμύθητο πλούτο τον οποίο χαρακτηρίζει προϊόν εγκληματικής δραστηριότητας αποδίδει στον ΓιώργοΤράγκα και την σύζυγό του Μαρία Καρρά το πόρισμα της αρχής για το ξέπλυμα του βρώμικου χρήματος. Το ζευγάρι με έξι εκατομμύρια ευρώ εισόδημα κατά το πόρισμα βρέθηκε να έχει 17 ακίνητα στις ακριβότερες περιοχές του κόσμου, καταθέσεις 11 εκατομμυρίων ευρώ, ράβδους χρυσού αξίας 2,5 εκατομμυρίων ευρώ και δύο θυρίδες στο Μονακό με άγνωστο περιεχόμενο.

Διαβάστε ακόμη: Γιώργος Τράγκας: Ξέσπασε ο ετεροθαλής αδελφός του - «Καλά έκανε ο Φρέντυ και αποποιήθηκε την περιουσία του»

«Η συγκεκριμένη περιουσία την οποία συστηματικά επιχείρησε και πέτυχε να αποκρύψει αποτελεί προϊόν προηγούμενης εγκληματικής δραστηριότητας» αναφέρει το πόρισμα σύμφωνα με το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ALPHA. Το ζεύγος Τράγκα, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, είχε ξεχάσει μία χρονιά να δηλώσει δύο μεζονέτες στην Κηφισιά. Επίσης για δύο χρόνια ξεχνούσαν ο ένας να δηλώσει την περιουσία του άλλου. Σύμφωνα με το πόρισμα, το 2016 δεν δήλωσαν τραπεζικούς λογαριασμούς, θυρίδες, ακίνητα και εταιρείες τους με ακριβά ακίνητα στο εξωτερικό.

Video Loading...

«Συνεχίζουν να μην συμπεριλαμβάνουν στους λογαριασμούς τους τα ακίνητα που διαθέτουν στο εξωτερικό και τις σχέσεις τους με επιχειρήσεις του εξωτερικού», αναφέρει χαρακτηριστικά το πόρισμα. Γιώργος Τράγκας και Μαρία Καρρά υποχρεώθηκαν να καταβάλλουν εκ νέου δηλώσεις, τις υπέβαλλαν και αποδείχτηκαν αναληθείς, σύμφωνα με την αρχή για το ξέπλυμα βρώμικου χρήματος.

Σύμφωνα με το πόρισμα, το 2008 εγκρίθηκε δάνειο δύο εκατομμυρίων ευρώ σε εταιρεία για την κάλυψη αναγκών της αλλά μεταφέρθηκαν σε λογαριασμό του Γιώργου Τράγκα. Το 2011 η εταιρεία κατέστη ανενεργή. Ακολούθησε πλήθος τροποποιητικών συμβάσεων και το 2018 ο Γιώργος Τράγκας αποπλήρωσε το δάνειο ως εγγυητής δίνοντας 413.000 ευρώ.

Γιώργος Τράγκας: Δήλωνε κάτοικος Μονακό και είχε καθημερινές εκπομπές στην Ελλάδα

Ο Γιώργος Τράγκας δήλωνε κάτοικος Μονακό αλλά για να κατοχυρώσει κάποιος αυτή την ιδιότητα πρέπει τις μισές μέρες του χρόνου να βρίσκεται εκτός Ελλάδας. «Είχε καθημερινές εκπομπές σε ραδιόφωνο και τηλεόραση, δηλαδή δραστηριοποιούνταν στην Ελλάδα για περισσότερες από 183 μέρες το έτος, αλλά παρ’ όλα αυτά δήλωνε φορολογικός κάτοικος εξωτερικού. Προφανής στόχος ήταν το περιουσιακό όφελος από την απόκρυψη των εισοδημάτων και την αποφυγή υποβολής δηλώσεων περιουσιακής κατάστασης» γράφει το πόρισμα.

«Σε καμία περίπτωση δεν δικαιολογείται η συγκέντρωση τόσο μεγάλης περιουσίας σε σχέση με την επαγγελματική ενασχόληση ως δημοσιογράφου – εκδότη. Το εγκληματικό προϊόν που φέρεται ότι αποκόμισαν από την ως άνω δραστηριότητά τους ανέρχεται σε πολλά εκατομμύρια ευρώ, με αντίστοιχη ζημιά του ελληνικού δημοσίου.

Video Loading...

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Google News
Ακολουθήστε το Reader στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.
# TAGS:
ΓΙΩΡΓΟΣ ΤΡΑΓΚΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑ ΧΡΥΣΟΣ ΑΚΙΝΗΤΑ
Newsroom
Κείμενο: Newsroom

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ