Μενού
  • Α-
  • Α+

Αμύθητο πλούτο τον οποίο χαρακτηρίζει προϊόν εγκληματικής δραστηριότητας αποδίδει στον Γιώργο Τράγκα και την σύζυγό του Μαρία Καρρά το πόρισμα της αρχής για το ξέπλυμα του βρώμικου χρήματος. Οι αποκαλύψεις για το πώς ο δημοσιογράφος απέκτησε την περιουσία του συνεχίζονται, αφού επιχειρηματίες υποστηρίζουν πως του εκβίαζε. 

Διαβάστε ακόμη: Γιώργος Τράγκας: Ξέσπασε ο ετεροθαλής αδελφός του - «Καλά έκανε ο Φρέντυ και αποποιήθηκε την περιουσία του» 

Όπως αποκάλυψε ο δημοσιογράφος Βασίλης Λαμπρόπουλος στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του MEGA επιχειρηματίες του ναυτιλιακού, του εμπορικού και του ασφαλιστικού χώρου υποστήριξαν ότι έπεσαν θύματα εκβιασμού μετά από υπαινικτικά δημοσιεύματα του εκδότη για ενεργοποίηση φορολογικών τους ελέγχων. Μάλιστα, κάποιοι επιχειρηματίες ανέφεραν πως για μια τριετία έδιναν... μηνιάτικα, πολλές φορές με τη μορφή διαφημιστικών δαπανών, της τάξεως των 30.000 και των 60.000 ευρώ. 

Σύμφωνα με το «Βήμα της Κυριακής» στη δικογραφία που είχε σχηματίσει η Δίωξη Εκβιαστών της Ασφάλειας Αττικής το 2015 υπήρχαν μαρτυρίες κρατουμένων ότι ο εκλιπών δημοσιογράφος είχε λάβει ποσό πολλών εκατομμυρίων ευρώ από προφυλακισμένο επιχειρηματία προκειμένου να αναδείξει στις εκπομπές που είχε τότε τα προβλήματα υγείας του και να αποφυλακισθεί.

Γιώργος Τράγκας: Η περιουσία που δεσμεύτηκε 

Με έξι εκατομμύρια ευρώ εισόδημα, Γιώργος Τράγκας και Μαρία Καρρά βρέθηκαν κατά να έχουν 17 ακίνητα στις ακριβότερες περιοχές του κόσμου, καταθέσεις 11 εκατομμυρίων ευρώ, ράβδους χρυσού αξίας 2,5 εκατομμυρίων ευρώ και δύο θυρίδες στο Μονακό με άγνωστο περιεχόμενο. Ο Γιώργος Τράγκας δήλωνε κάτοικος Μονακό αλλά για να κατοχυρώσει κάποιος αυτή την ιδιότητα πρέπει τις μισές μέρες του χρόνου να βρίσκεται εκτός Ελλάδας. «Είχε καθημερινές εκπομπές σε ραδιόφωνο και τηλεόραση, δηλαδή δραστηριοποιούνταν στην Ελλάδα για περισσότερες από 183 μέρες το έτος, αλλά παρ’ όλα αυτά δήλωνε φορολογικός κάτοικος εξωτερικού. Προφανής στόχος ήταν το περιουσιακό όφελος από την απόκρυψη των εισοδημάτων και την αποφυγή υποβολής δηλώσεων περιουσιακής κατάστασης» γράφει το πόρισμα.  

«Σε καμία περίπτωση δεν δικαιολογείται η συγκέντρωση τόσο μεγάλης περιουσίας σε σχέση με την επαγγελματική ενασχόληση ως δημοσιογράφου – εκδότη. Το εγκληματικό προϊόν που φέρεται ότι αποκόμισαν από την ως άνω δραστηριότητά τους ανέρχεται σε πολλά εκατομμύρια ευρώ, με αντίστοιχη ζημιά του ελληνικού δημοσίου. 

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA