Μενού
  • Α-
  • Α+

Το να μπορείς να αρνείσαι μερίδιο από μια τεράστια περιουσία, όπως αυτή του Γιώργου Τράγκα, δεν είναι κάτι που συνηθίζεται, ιδιαίτερα σε μια ομολογουμένως δύσκολη οικονομικά περίοδο για τη χώρα μας. Αντιθέτως, δεν θα ήταν υπερβολή να πει κανείς ότι θα αποτελούσε και όνειρο κάθε νέου να τα βρει όλα «έτοιμα» κάτι που όχι απλά θα βοηθούσε να σταθεί στα πόδια του και να λύσει τα προβλήματά του, αλλά να ζήσουν πλουσιοπάροχα... και τα δισέγγονά του. 

Οπως φαίνεται, ο Φρέντυ Τράγκας, γιος του γνωστού δημοσιογράφου, εκδότη και επιχειρηματία, δεν είναι ένας από αυτούς. Αποποιήθηκε την κληρονομιά του πατέρα του και σύμφωνα με πληροφορίες του Reader, ούτε λίγο ούτε πολύ είπε «όχι» σε περισσότερα από 9 εκατομμύρια ευρώ...cash! Χρήματα που όχι μόνο θα έλυναν το πρόβλημά του, αλλά θα διασφάλιζαν τον ίδιο και την οικογένειά του. Προτίμησε τον δύσκολο δρόμο, αυτόν που χάραξε εξ αρχής μόνος του, θέλοντας μ' αυτό τον τρόπο να απεμπλέξει το όνομά του από κάθε είδους σκιά.

Διαβάστε ακόμη: Μπορεί να ήταν... μπροστινός για το μαύρο χρήμα - Ο Απόστολος Λύτρας για την περιουσία

Φρέντυ Τράγκας: Το ηθικό πλεονέκτημα με το... καλημέρα

Ο 32χρονος δεν είναι γνωστός στο ευρύ κοινό, καθώς για χρόνια κράτησε την επαγγελματική, αλλά και ιδιωτική ζωή του μακριά από τα φώτα της δημοσιότητας. Τράβηξε διαφορετικό δρόμο και όταν χρειάστηκε έφτασε σε σύγκρουση με τον πατέρα του. Μια σύγκρουση που κορυφώθηκε την τελευταία τριετία της ζωής του Γιώργου Τράγκα, όταν ο Φρέντυ αποφάσισε να ενταχθεί στο επιτελείο του Κυριάκου Μητσοτάκη. Μια επιλογή που δεν άρεσε στον γνωστό δημοσιογράφο, με αποτέλεσμα να διακοπούν οι σχέσεις τους και να περιοριστούν στα τυπικά.  Ο 32χρονος αγαπούσε τον πατέρα του, αλλά ουδέποτε ήθελε να έχει κάποια επαγγελματική σχέση μαζί του. Αν και ο Γιώργος Τράγκας είχε κάνει προσπάθειες να φέρει τον Φρέντυ πιο κοντά του επαγγελματικά, εκείνος είχε αποφασίσει να χαράξει άλλο δρόμο, μακριά από τις δουλειές του. Είχε αρνηθεί άπειρες φορές να μπει ως στέλεχος σε μία από τις επιχειρήσεις του, ενώ ήταν πολλές οι φορές εκείνες που ο γνωστός δημοσιογράφος είχε παρέμβει σε προηγούμενες εργασίες του Φρέντυ, ζητώντας από τους εργοδότες του να τον απομακρύνουν προκειμένου να τον αξιοποιήσει ο ίδιος στις επιχειρήσεις του! Ωστόσο, ο ίδιος είχε πάγια θέση και δεν ήθελε να εμπλακεί για τους δικούς του λόγους.... 

Στο πλευρό του Κυριάκου Μητσοτάκη

Ο Ευθύμιος - Φρειδερίκος, γνωστός ως Φρέντυ, είναι ένας 32χρονος σήμερα αυτοδημιούργητος άνθρωπος, γεννημένος και μεγαλωμένος στην Αθήνα, που από μικρός ήταν δραστήριος, αγαπητός και είχε χόμπι του το μπάσκετ, το ποδόσφαιρο, αλλά και τις πολεμικές τέχνες. Μεγαλώνοντας ακολούθησε σπουδές στην εφαρμοσμένη επικοινωνία και το marketing και μεταπτυχιακές σπουδές στη Διοίκηση Επιχειρήσεων (MBA). Εργάστηκε από μικρή ηλικία με προϋπηρεσία στον όμιλο της εφημερίδας «Ελεύθερος Τύπος» ως υπεύθυνος Μάρκετινγκ και Επικοινωνίας των Εντύπων, στον όμιλο «Παραπολιτικά» ως Υπεύθυνος Μάρκετινγκ του Ραδιοφώνου, ενώ έχει κάνει σύντομα περάσματα από διαφημιστικές εταιρείες και έντυπα. Το 2019 και αφού είχε ολοκληρώσει τις στρατιωτικές υποχρεώσεις του υπηρετώντας στο σώμα του Πυροβολικού, είχε την τιμή να αναλάβει καθήκοντα στο επικοινωνιακό επιτελείο του πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη. Διατηρεί, την εδώ και τρία χρόνια, σχέση με τη σύντροφό του, μακριά από τα φώτα της δημοσιότητας, όπως άλλωστε και γενικότερα την προσωπική του ζωή. 

Η δήλωση αποποίησης της κληρονομιάς

«Δεν είχα καμία γνώση και ανάμειξη στον εν γένει επαγγελματικό βίο και δραστηριότητα του πατέρα μου», δήλωσε ο δευτερότοκος γιός του Γιώργου Τράγκα, Φρέντυ, όταν έκανε γνωστή την απόφασή του, γυρνώντας την πλάτη του στα 9 και πλέον εκατομμύρια ευρώ που του αναλογούν από την κληρονομιά, μετά την απόφαση της Αρχής κατά του ξεπλύματος Μαύρου Χρήματος να ελέγξει το σύνολο της περιουσίας που κατείχε ο εκλιπών εκδότης και δημοσιογράφος. 

Μάλιστα, ο Φρέντυ όχι μόνο δεν αποδέχτηκε την κληρονομιά του πατέρα του, αλλά τόνισε και ότι τίθεται στη διάθεση των Αρχών για τη διερεύνηση του «πόθεν έσχες» της περιουσίας του. Η δήλωση του δικηγόρου του Θέμη Σοφού, ήταν αυτή που ξεκαθάρισε ότι ο Φρέντυ απέρριψε τα χρήματα: «Ο εντολέας μου δεν επιθυμεί την επαγωγή της κληρονομιαίας περιουσίας σε αυτόν και αποποιείται νομίμως κάθε περιουσιακό στοιχείο που περιέρχεται σε αυτόν εκ της διαθήκης του εκλιπόντος αγαπημένου πατέρα του Γιώργου Τράγκα, είτε στην Ελλάδα είτε σε οποιοδήποτε άλλο κράτος.

Η παντελής έλλειψη γνώσης και ανάμειξής του στον εν γένει επαγγελματικό βίο και δραστηριότητα του πατέρα του συνετέλεσε, μεταξύ άλλων, στη λήψη της οριστικής απόφασης περί αποποίησης της επαχθείσης κληρονομιάς. Δηλώνει ότι θέτει εαυτόν στη διάθεση των πάσης φύσεως ελεγκτικών Αρχών. Στη μνήμη του πατέρα του ο εντολέας μας κατέθεσε χθες, 6 Ιουνίου 2022, ένα συμβολικό χρηματικό ποσόν υπέρ της Ελληνικής Εταιρείας Αποκαταστάσεως Αναπήρων Παιδιών (ΕΛΕΠΑΠ)».

«Δεν είναι πάνω από όλα το χρήμα»

Παράλληλα, ο δικηγόρος του Φρέντυ Τράγκα, μιλώντας στον ΑΝΤ1, εξήγησε και τους λόγους που ο εντολέας του δεν θέλησε καν να μπει στη διαδικασία της κληρονομιάς: «Είναι ένα σύνολο περιστάσεων που τον οδήγησαν στη λήψη αυτής της απόφασης», σημείωσε ο δικηγόρος Θέμης Σοφός και συμπλήρωσε: «Το άγνωστο τον φοβίζει και δεν ήθελε να μπει - κατά πιθανολόγησή μας - σε μία μακροχρόνια έρευνα σε βάρος του με ό,τι κόστος θα μπορούσε να έχει αυτό για το όνομά του, για τη δουλειά του. Ζυγίσαμε τα υπέρ και τα κατά και βεβαίως δεν είναι πάνω από όλα το χρήμα. Αυτό που συνετέλεσε όλων ήταν κυρίως η έλλειψη γνώσης και οποιασδήποτε επαγγελματικής του δραστηριότητας.

Αναφερόμενος, παράλληλα, σε πρόσθετους παράγοντες που επηρέασαν αρνητικά τον Φρέντυ, ο κ. Σοφός αναφέρθηκε σε μια «σειρά διαφωνιών» που είχε ο πελάτης του με τη χήρα του Γιώργου Τράγκα και τους υπόλοιπους συγκληρονόμους: «Ήταν ένα περιβάλλον που δεν συνετέλεσε σε μία ειρηνική συζήτηση. Αλλά ήταν ένα περιβάλλον δυσχερές. Και οι περιστάσεις που δημιούργησε το περιβάλλον, τον ώθησαν στην απόφασή του. Οι συγκληρονόμοι έχουν διαλέξει τη δική τους στρατηγική». Ο δικηγόρος αναφέρθηκε παράλληλα και στο τι θα συμβεί αν υπάρξει μερίδιο από την κληρονομιά, την οποία αποποιήθηκε, και συγκεκριμένα στο πού θα πάει αυτό το μερίδιο: «Επαυξάνεται το μερίδιο του αδελφού του», ισχυρίστηκε σημειώνοντας πως «...ο εκλιπών ήταν φορολογικός κάτοικος Μονακό (σ.σ. οι οικονομικές Αρχές τονίζουν ότι ήταν φορολογικός κάτοικος και της Ελλάδας) και εξετάζεται και το κριτήριο της πραγματικής φορολογικής κατοικίας. Το θέμα είναι αν η φορολογική εικόνα του εκλιπόντος δικαιολογεί την περιουσία του».

Τα νομικά ζητήματα και η δέσμευση περιουσίας

Λίγοι μήνες έχουν περάσει από το τελευταίο αντίο του Γιώργου Τράγκα και ήδη από το άνοιγμα της διαθήκης του και μετά έχουν προκύψει πολλά ερωτηματικά αναφορικά με την απόκτηση της αμύθητης περιουσίας του που πέρασε στους νόμιμους κληρονόμους του. Ετσι, μετά το 50σέλιδο πόρισμα του ΣΔΟΕ, ο Οικονομικός Εισαγγελέας αποφάσισε την δέσμευση της περιουσίας της συζύγου του, Μαρίας Καρρά, αλλά και δύο ακόμη πρώην συνεργατών του σε πολλές από τις επιχειρήσεις του.

Ο Γιώργος Τράγκας που έκανε τρεις γάμους και από τους δύο πρώτους απέκτησε δύο γιους, τον Φρέντυ και τον Γιάννη (ο τελευταίος τον έκανε και παππού), άφησε ένα πολύ μεγάλο μέρος της περιουσίας του στην τρίτη σύζυγό του (σ.σ. Μαρία Καρρά), με την οποία δεν απέκτησε παιδιά, αλλά έζησε μαζί της 22 χρόνια. Μάλιστα, το ζευγάρι είχε παντρευτεί τρεις φορές, μία με πολιτικό γάμο, τη δεύτερη με θρησκευτικό και την τρίτη ανανέωσε του όρκους στο Λας Βέγκας. Τα ερωτηματικά είναι πολλά γύρω από τον πολυτελή βίο του δημοσιογράφου, εκδότη και επιχειρηματία, αλλά και ιδρυτή του κόμματος «Ελεύθεροι Πολίτες» με τις Αρχές να προσπαθούν να βρουν την άκρη του νήματος. 

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA