Μενού
  • Α-
  • Α+

Δίωξη για ανθρωποκτονία από πρόθεση σε ήρεμη ψυχική κατάσταση και παράβαση του νόμου περί όπλων ασκήθηκε από τον εισαγγελέα μετά τη σύντομη απολογία του 44χρονου καθ' ομολογίαν δολοφόνου που παραδέχθηκε την πράξη του και στο δικαστικό Μέγαρο Ρεθύμνου. Εκεί βρέθηκε προκειμένου να απολογηθεί για τη δολοφονία του 22χρονου Κώστα Χ. στο Αργουλιό, του Δήμου Μυλοποτάμου. Ο δράστης μεταφέρθηκε λίγο μετά τις 20:00 στο δικαστικό Μέγαρο υπό δρακόντεια μέτρα, ενώ ζήτησε και έλαβε προθεσμία για να απολογηθεί την ερχόμενη Παρασκευή, στις 12:00, όπως αναφέρει το Creta24.gr.

Διαβάστε ακόμη: Φρέντυ Τράγκας: Τα «όχι» στον Γιώργο Τράγκα και πώς αποποιήθηκε πάνω από 9 εκατομμύρια ευρώ μετρητά

Θρήνος στην οικογένεια - φόβοι για βεντέτα

Ο ανείπωτος θρήνος και οργή για το φονικό στον Αργουλιά Μυλοποτάμου στο Ρέθυμνο με τον 22χρονο να πέφτει νεκρός από τις 5 σφαίρες που του έριξε εξ επαφής ο 44χρονος καθ' ομολογίαν δολοφόνος του. Οι οικογένειες των εμπλεκομένων στο έγκλημα που έχει συγκλονίσει την Κρήτη και το πανελλήνιο, φέρονται να είχαν κτηματικές διαφορές κατά το παρελθόν. Παράλληλα, όπως αναφέρουν οι οικείοι του νεκρού, ο δράστης είχε βεβαρημένο παρελθόν, καθώς όπως καταγγέλλουν, οι συγγενείς του είχαν απειλήσει τη σύζυγο του νεκρού με όπλο έξω από τα δικαστήρια σε μεταξύ τους αντιδικία, ενώ ο πεθερός του θανόντος είπε ότι ο δράστης είχε πυροβολήσει ξανά κατά του αδικοχαμένου γαμπρού του το Πάσχα.

«Λίγο πριν το Πάσχα τον είχε ξαναπυροβολήσει. Το ξέρει ο δικηγόρος του αυτό; Χθες είχαν βρεθεί στην πλατεία του χωριού και λογόφεραν και έφυγαν. Μετά αυτός γιατί έπρεπε να περάσει μπροστά από το σπίτι των παιδιών;» είπε ο πεθερός του θύματος στο LiveNews. «Τους έπιασε η ζήλια, τους έπιασε η ζήλια για τον γαμπρό μου» κατέληξε ο κ. Βαγγέλης για τα αίτια που οδήγησαν σε αυτή την τραγωδία.

Σύζυγος νεκρού: Με σημάδευε με όπλο ο αδερφός του

«Δεν ήταν για κτηματικά, όχι, όχι. Τον ζήλευαν επειδή ήταν δυνατός. Κι ο αδελφός του (σ.σ. του δράστη) είχε σηκώσει όπλο και σημάδευε εμένα μια φορά και ήμασταν στα δικαστήρια. Κι ήμουν έγκυος τότε. Γιατί είναι “άρρωστοι”. Είναι από τα Χριστούγεννα. Όλες αυτές οι φασαρίες και τις δημιούργησαν αυτοί. Πηγαίναμε στα δικαστήρια. Δίπλα ήταν τα σπίτια…» σημείωσε η σύζυγος του θύματος στην ίδια εκπομπή. Λίγο μετά τις 20:00 το βράδυ της Δευτέρας (13/6) ο δολοφόνος οδηγήθηκε στο Δικαστικό Μέγαρο Ρεθύμνης υπό δρακόντεια μέτρα ασφαλείας, καθώς οι αστυνομικοί είχαν περικυκλώσει τη γύρω περιοχή για να μην υπάρξουν αντίποινα από τους συγγενείς του νεαρού που έπεσε νεκρός. Παράλληλα, σύμφωνα με πληροφορίες, οι αστυνομικοί φρουρούν και τα σπίτια των στενών συγγενών του δράστη καθώς υπάρχει φόβος για εκδίκηση από τους συγγενείς του 22χρονου.

Eφαλτήριο η αψιμαχία...

«Θόλωσα και τον σκότωσα» φαίνεται να κατέθεσε στις αρχές ο 44χρονος, με τον ίδιο να φτάνει στην Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Ρεθύμνου λίγο μετά τις 11 το πρωί της Δευτέρας 13 Ιουνίου, συνοδευόμενος από έναν εκ των δυο συνηγόρων του.  Ως ανέφερε ο καθ’ ομολογίαν δράστης η δολοφονία ως εφαλτήριο είχε αψιμαχία που έλαβε χώρα νωρίτερα μεταξύ θύτη και θύματος. Εκτιμάται ότι με το πέρας της απολογίας του ο 44χρονος θα οδηγηθεί ενώπιον του Εισαγγελέα. Την ίδια στιγμή, η οικογένεια του νεκρού, βάφτισε σήμερα το μόλις 20 ημερών βρέφος του, καθώς οι τοπικές παραδόσεις θέλουν τα παιδιά που πεθαίνει ο πατέρας τους και είναι αβάπτιστα, να βαπτίζονται πριν κηδευτεί. Ετσι λοιπόν, έγινε σήμερα η βάπτιση, ενώ η κηδεία του 22χρονου θα γίνει αύριο Τρίτη.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA