Μενού
  • Α-
  • Α+

Δίωξη για ανθρωποκτονία από πρόθεση σε ήρεμη ψυχική κατάσταση και παράβαση του νόμου περί όπλων ασκήθηκε από τον εισαγγελέα μετά τη σύντομη απολογία του 44χρονου καθ' ομολογίαν δολοφόνου που παραδέχθηκε την πράξη του και στο δικαστικό Μέγαρο Ρεθύμνου. Εκεί βρέθηκε προκειμένου να απολογηθεί για τη δολοφονία του 22χρονου Κώστα Χ. στο Αργουλιό, του Δήμου Μυλοποτάμου.

Διαβάστε ακόμη: Δολοφονία στην Κρήτη: «Τον ζήλευαν επειδή ήταν δυνατός» - Σήμερα η κηδεία του 22χρονου πατέρα 

Ο 44χρονος είπε πως «σκοτείνιασαν τα μάτια μου και το μόνο που μπορώ να θυμηθώ είναι να παίρνω από το ντουλαπάκι του αμαξιού ένα παλιό όπλο που είχα για την προστασία των προβάτων μου από άγριους σκύλους και λύκους και πυροβολώ κατά του αθυρόστομου χυδαίου υβριστή των ιερών και των οσίων της οικογένειάς μου». Από την πλευρά του ο αδερφός του 22χρονου είπε πως «σήμερα για μένα τελειώνουν τα πάντα… Χάνω τα πάντα… Μ’ άφησε μόνο μου με πέντε μωρά». 

«Λυπάμαι και είμαι συγκλονισμένος γιατί μία ανθρώπινη ζωή έφυγε και μάλιστα από τα χέρια μου. Είναι κάτι που δεν μπορούσα να φανταστώ. Θέλω να πω όμως ότι ο μακαρίτης ήταν ένα δύσκολο άτομο, κακός χαρακτήρας, προκαλούσε και δημιουργούσε καβγάδες συνέχεια και ήταν εξαιρετικά προβληματικός στη σχέση του με την ευρύτερη οικογένειά μου και ιδίως με κάποια ξαδέρφια μου» ανέφερε ο 44χρονος. 

«Μετά από καμιά ώρα έφυγα με τον αδερφό μου να πάμε στα πρόβατα. Τη στιγμή που περνάγαμε μπροστά από το ίδιο σπίτι, ο 22χρονος άρχισε ξανά να μας βρίζει. Ο αδερφός μου συνεπλάκη με τον συγχωρεμένο, εγώ κατέβηκα να τους χωρίσω αλλά δεν χρειάστηκε γιατί είχε σπεύσει ο αδερφός του. Μπήκαμε στο αμάξι και φύγαμε αλλά ταραγμένοι όπως ήμασταν δεν είχαμε διάθεση να πάμε στη δουλειά και γυρίσαμε σπίτι» συνέχισε. 

«Αργότερα φεύγοντας ξανά από το σπίτι μου, περνώντας πάλι έξω από την οικία της αδερφής του θύματος, βλέπω τη μητέρα μου και τον συγχωρεμένο να την βρίζει χυδαία. Τότε εμφανίστηκε ο αδερφός του και του λέει “τι σου φταίει η γυναίκα κ... και τη βρίζεις” και στη συνέχεια τον χτύπησε. Κάνω στροφή πιο πάνω για να γυρίσω αλλά εντωμεταξύ η μητέρα μου είχε φύγει από εκεί. Μπροστά από το σπίτι ήταν ο 22χρονος» είπε ο δράστης. 

«Σκοτείνιασαν τα μάτια μου και το μόνο που μπορώ να θυμηθώ είναι να παίρνω από το ντουλαπάκι του αμαξιού ένα παλιό όπλο που είχα για την προστασία των προβάτων μου από άγριους σκύλους και λύκους και πυροβολώ κατά του αθυρόστομου χυδαίου υβριστή των ιερών και των οσίων της οικογένειάς μου. Ούτε που θυμάμαι πόσες έριξα, ούτε θυμάμαι τι έκανε το θύμα, ούτε θυμάμαι τι έκανα εγώ. Κάποια στιγμή ξύπνησα από το λήθαργό μου και άκουσε τον πατέρα του θύματος να καταριέται. Εβαλα μπροστά το αμάξι και έφυγα» κατέθεσε. 

Από την πλευρά του ο αδερφός του 22χρονου συγκλόνισε λέγοντας πως «δέκα χρόνια τους παλεύω, θα μπουν εκεί που είναι ο αδελφός μου. Απαιτώ από τον ίδιο τον δολοφόνο να βγει και να πει τον λόγο. Δεν μπορώ να καταλάβω. Προσπαθώ. Δεν μπορώ να καταλάβω…». Μιλώντας στο MEGA ο αδερφός του Κωστή σημείωσε πως «δεν ξαναξημερώνει καλή μέρα για μένα… Θα έρθουν στο χωριό και; Τι θα πούμε; Καλημέρα; Σήμερα για μένα είναι η τελευταία μέρα». 

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA