Μενού
  • Α-
  • Α+

Κατατέθηκε το πόρισμα της ιατροδικαστικής υπηρεσίας, στο Τμήμα Ανθρωποκτονιών, για την Μαλένα και της Ίριδα. Τη στιγμή που έχει σχηματιστεί ήδη μία δικογραφία εις βάρος της Ρούλας Πισπιρίγκου για ανθρωποκτονία από πρόθεση καθώς κατηγορείται ότι δηλητηρίασε με κεταμίνη την Τζωρτζίνα, οι ιατροδικαστές Νίκος Καρακούκης και Νίκος Καλόγρηας κατέληξαν στο συμπέρασμα πως τα δύο κορίτσια έχουν την ίδια αιτία θανάτου, την ασφυξία, η οποία οφείλεται σε εξωγενή παράγοντα. 

Διαβάστε ακόμη: Νεκρά παιδιά στην Πάτρα: Ασφυκτικός θάνατος για Μαλένα και Ιριδα - Κατατέθηκε το πόρισμα

Το πόρισμα που βρίσκεται στα χέρια του Ανθρωποκτονιών προκειμένου οι αστυνομικοί να καταλήξουν στο ποιος είναι πίσω από τον εξωγενή παράγοντα. Σύμφωνα με πληροφορίες, το επόμενο βήμα πλέον είναι η σύνταξη του διαβιβαστικού από τους αστυνομικούς που χειρίζονται την υπόθεση και η αποστολή του στον εισαγγελέα προκειμένου να αποφανθεί αν χρειάζεται ή όχι να ασκηθούν νέες διώξεις και αν ναι, κατά ποίων προσώπων. Πλέον έχει ενισχυθεί το σενάριο της δολοφονίας για την Μαλένα που εξέπνευσε στις 13 Απριλίου του 2019 στην ογκολογική μονάδα του νοσοκομείου Παίδων «Ελπίδα» και για την Ιριδα που κατέληξε στην κούνια της στο ισόγειο της οδού Μπιζανίου στην Πάτρα στις 21 Απριλίου 2021. 

Σύμφωνα με πληροφορίες, το πόρισμα βασίζεται στις εξετάσεις που έγιναν εκ νέου μία προς μία και όχι απλά «διαβάζοντας» τα ευρήματα που ήδη υπήρχαν. Ουσιαστικά πρόκειται για μια αδιαμφισβήτητη διαδικασία όπου συνεκτιμήθηκαν τα τραύματα στο στόμα της Ιριδας, ενώ παράλληλα περιγράφεται και ένας ολόκληρος μηχανισμός θανάτου. 

Η κρίσιμη κατάθεση της Δήμητρας Πισπιρίγκου 

Την ίδια στιγμή, οι αξιωματικοί του τμήματος Ανθρωποκτονιών της Ασφάλειας Αττικής παίρνουν καταθέσεις από συγγενικά πρόσωπα της Ρούλας Πισπιρίγκου. Την προηγούμενη εβδομάδα κατέθεσε ο πατέρας των παιδιών, Μάνος Δασκαλάκης και σήμερα κατέθεσε η Ελένη Λεγάτου, μητέρα της Ρούλας και της Δήμητρας. Σύμφωνα με την Κέλλυ Χεινοπώρου, οι αστυνομικοί περίμεναν το πόρισμα για να πάρουν κατάθεση από την Δήμητρα Πισπιρίγκου που ήταν στο σπίτι την ημέρα που η Ιριδα εξέπνευσε. Κρίσιμο θεωρείται αν θα καταθέσει ενόρκως ή ανωμοτί, δηλαδή ως μάρτυρας ή ως ύποπτη. 

Η Ελένη Λεγάτου κατέθετε στο αστυνομικό τμήμα Κάτω Αχαΐας για περίπου 4,5 ώρες. Σύμφωνα με το OPEN, αστυνομικοί του Ανθρωποκτονιών την ρώτησαν για τη σχέση Ρούλας - Μάνου και για τα όσα συνέβησαν τις ημέρες που εξέπνευσαν η Τζωρτζίνα, η Ιριδα και η Μαλένα. Πληροφορίες αναφέρουν πως οι αστυνομικοί θέλουν ακόμα και σήμερα να τελειώσουν με τις καταθέσεις των συγγενών. Επίσης αναμένεται να καταθέσει η μητέρα του Μάνου Δασκαλάκη και ο πατέρας της Ρούλας Πισπιρίγκου. 

Ρούλα Πισπιρίγκου: Ελπίζω να μη μου φορτώσουν τους θανάτους Μαλένας και Ιριδας

Από την πλευρά του ο δικηγόρος της Ρούλας Πισπιρίγκου, Οθωνας Παπαδόπουλος, μίλησε στο Πρωινό πριν την κατάθεση του πορίσματος και είπε πως η πελάτισσά του είχε αγωνία και του είχε αναφέρει κατά λέξη «εύχομαι να μην μου το φορτώσουν και αυτό», συνεχίζοντας να αρνείται κάθε ανάμειξη στον θάνατο των τριών παιδιών της. Ο κ. Παπαδόπουλος είπε πως η πελάτισσά του έστειλε εξώδικο στο εργαστήριο του ΑΠΘ που ανίχνευσε την κεταμίνη καθώς «υπάρχει αντίφαση σε σχέση με τα αποτελέσματα στην τοξικολογική εξέταση των ούρων της μικρής Τζωρτζίνας» και δεν είναι σαφές ποια είναι τα αξιόπιστα αποτελέσματα που πρέπει να ληφθούν υπόψη.

Τζωρτζίνα: Θεωρείται πως δολοφονήθηκε και κατηγορείται η μητέρα της

Υπενθυμίζεται πως στις 30 Μαρτίου 2022 αστυνομικοί του τμήματος Ανθρωποκτονιών που μετέβησαν στην Πάτρα συνέλαβαν την Ρούλα Πισπιρίγκου για τη δολοφονία της 9χρονης Τζωρτζίνας τον Ιανουάριο του 2022. Εις βάρος της ασκήθηκε ποινική δίωξη για ανθρωποκτονία από πρόθεση με τον εισαγγελέα που την άσκησε να κρίνει πως είναι ύποπτη τέλεσης νέων αδικημάτων. Ο εισαγγελέας είχε ζητήσει την έκδοση εντάλματος σύλληψης από ανακριτή με το σκεπτικό ότι «αν σκοτώσεις το παιδί σου είσαι ικανός να σκοτώσεις κι άλλους».

Από την πλευρά της η Ρούλα Πισπιρίγκου αρνείται κατηγορηματικά πως βρίσκεται πίσω από τη δολοφονία της κόρης της ενώ έχει υποστηρίξει μεταξύ άλλων πως η ποσότητα κεταμίνης στο σώμα του παιδιού οφείλεται σε ιατρικό λάθος. Στην σχεδόν 9ωρη απολογία της ενώπιον της ανακρίτριας στις 4 Απριλίου η Ρούλα Πισπιρίγκου αρνήθηκε την κατηγορία της ανθρωποκτονίας από πρόθεση ωστόσο οι ισχυρισμοί της δεν έπεισαν και κρίθηκε προφυλακιστέα.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA