Μενού
  • Α-
  • Α+

Ημέρα τρομερών αποκαλύψεων είναι η σημερινή, αλλά και εξελίξεων γύρω από την υπόθεση με τα τρία νεκρά παιδιά της οικογένειας Δασκαλάκη στην Πάτρα. Ετσι, μετά το πόρισμα που κατέθεσαν στις Αρχές οι ιατροδικαστές Νίκος Καρακούκης και Νίκος Καλόγρηας, στην ουσία η δολοφονία της Τζωρτζίνας έχει ήδη μετατραπεί σε τριπλό φονικό! Και αυτό γιατί Μαλένα και Ιριδα είναι πλέον και επίσημα δολοφονημένες και η συνέχεια εστιάζεται στις αστυνομικές έρευνες προκειμένου να βρεθεί ο δολοφόνος.

Διαβάστε ακόμη: Η αντίδραση Δασκαλάκη για το πόρισμα που αποκαλύπτει δολοφονία σε Μαλένα και Ιριδα

Οπως είναι λογικό, τα νέα δεδομένα επηρεάζουν και τη Ρούλα Πισπιρίγκου, η οποία επισήμως κατηγορείται για τη δολοφονία της 9χρονης Τζωρτζίνας μέσω κεταμίνης, όμως, πλέον εμπλέκεται άμεσα και στην υπόθεση της Ιριδας που δολοφονήθηκε στην κούνια της στο ισόγειο της οδού Μπιζανίου στην Πάτρα στις 21 Απριλίου 2021. Τότε, μέσα στο σπίτι βρίσκονταν μόνο η 33χρονη μητέρα, αλλά και η αδερφή της Δήμητρα Πισπιρίγκου.

«Κανονιές από την Εισαγγελία για συγκάλυψη»

Χαρακτηριστική είναι η προσέγγιση του θέματος από τον συνδικαλιστή της ΕΛ.ΑΣ, Σταύρο Μπαλάφα, ο οποίος μιλώντας στην εκπομπή Live News για το τελικό πόρισμα της Μαλένας και της Ίριδας, εξήγησε ποια θα είναι τα επόμενα βήματα της αστυνομίας σχετικά με την υπόθεση: «Οι κανονιές θα βαρέσουν από την Εισαγγελία και όχι από την Αστυνομία», δήλωσε χαρακτηριστικά ενώ, ερωτηθείς για το ποια είναι τα επόμενα βήματα της Αστυνομίας αναφορικά με την πολύκροτη υπόθεση, εξήγησε πως μεσοβδόμαδα η αστυνομία θα ολοκληρώσει με τις καταθέσεις και οφείλει να καταθέσει πόρισμα, όπου θα καταδεικνύονται οι δράστες των ανθρωποκτονιών που πλέον είναι τρεις.

«Από εκεί και πέρα οτιδήποτε είναι να εκδοθεί από εντάλματα ή συλλήψεις θα γίνει από την Εισαγγελία, πιστεύω σε πολύ εύλογο διάστημα» συμπλήρωσε. Στην ερώτηση εάν εκτιμά πως θα ασκηθεί δίωξη στο ίδιο άτομο, απάντησε πως η Αστυνομία έλαβε συγκεκριμένες καταθέσεις, σε συγκεκριμένους χρόνους, αλλά και με συγκεκριμένη σειρά για να καταδειχθεί ποιοι είναι και εάν υπάρχουν ένοχοι και πού θα αποδοθούν οι κατηγορίες. «Είναι κοινή θέληση των δικαστικών Αρχών και της Αστυνομίας να εκδικαστεί αυτή η υπόθεση». Τέλος, ερωτηθείς για το εάν θα υπάρξει και άλλος συγκατηγορούμενος, απάντησε πως «... είναι πάρα πολύ πιθανό για ένα άτομο ακόμη, ενδεχομένως σε πλημμεληματικό βαθμό, συγκάλυψη». 

«Η Ρούλα θα εξαφάνιζε το πανάκι αν ήταν ένοχη»

Από την πλευρά της Ρούλας Πισπιρίγκου, ο δικηγόρος της Οθωνας Παπαδόπουλος, μίλησε στην ίδια εκπομπή σχετικά με το πόρισμα των ιατροδικαστών και το πώς μπορεί να επηρεάζουν τις νομικές ενέργειες οι εξελίξεις με τη μετατροπή των θανάτων Ιριδας και Μαλένας σε ανθρωποκτονίες: «Η αλήθεια είναι ότι δεν αποτελεί αιφνιδιασμό, ήταν κάτι που λίγο πολύ ήταν μεταξύ των σοβαρών πιθανοτήτων. Εμείς δεν έχουμε στα χέρια μας αυτό το πόρισμα, διότι δεν έχει ακόμα ασκηθεί ποινική δίωξη για την πράξη. Δεν έχουμε κάποια ιδιότητα υπόπτου ή κατηγορούμενου σε αυτή την υπόθεση», δήλωσε αρχικά ο δικηγόρος της 33χρονης, ο οποίος τόνισε πως η ενημέρωσή του έρχεται από τα τηλεοπτικά μέσα.

Με τη λύση του μυστηρίου του θανάτου της Ίριδας να βρίσκεται στο ματωμένο πανάκι της, ο κ. Παπαδόπουλος τόνισε πως εάν η Ρούλα Πισπιρίγκου ήταν ένοχη δεν θα παρέδιδε το στοιχείο αυτό στις Αρχές: «Το βασικό πειστήριο είναι αυτό το πανάκι από το ατυχές περιστατικό με την μικρή Ίριδα. Είναι ένα στοιχείο που η ίδια έδωσε στις Αρχές. Εάν έφερε κάποιο για την ίδια κακοποιητικό στοιχείο, γιατί να το θέσει υπόψη των Αρχών; Εάν είχε κάνει κάποια εγκληματική ενέργεια, σκοπός της θα ήταν να εξαφανίσει τα πειστήρια και όχι να τα εμφανίσει στις Αρχές».

Από την πλευρά της η Ρούλα Πισπιρίγκου επιμένει πως δεν θα μπορούσε ποτέ να στραφεί ενάντια στα παιδιά της και να τους προκαλέσει κακό. Για την περίπτωση της Μαλένας ο δικηγόρος της κατηγορούμενης τόνισε πως η ίδια η 33χρονη είχε αντιδράσει στον τρόπο που είχε διενεργηθεί η ιατροδικαστική έκθεση και μάλιστα είχε υποβάλει μηνυτήρια αναφορά σχετικά με τις ακριβές συνθήκες του θανάτου του παιδιού. «Αυτό δεν θα συνέβαινε εάν υπήρχε κάποιου είδους εμπλοκή», συμπλήρωσε ο δικηγόρος.

«Δεν χρειάζεται ομολογία για να δικαστεί»

Τη δική του εκδοχή για την εξέλιξη της υπόθεσης μετά την δημοσιοποίηση του πορίσματος Καρακούκη - Καλογρηά, κατέθεσε και ο ποινικολόγος, Παναγιώτης Παπαϊωάννου, ο οποίος τόνισε ότι πλέον τα δεδομένα είναι τόσα πολλά και η αλυσίδα των γεγονότων θα μπορούσε να σταθεί σε ένα δικαστήριο προκειμένου να κρίνει ως ένοχη την κατηγορούμενη Ρούλα Πισπιρίγκου, ακόμη και χωρίς την ομολογία της! «Με τα επιστημονικά τεκμήρια που προέκυψαν από την έκθεση Καρακούκη - Καλογρηά, τα δεδομένα έχουν αλλάξει.

Ακόμη και στην περίπτωση που η Ρούλα Πισπιρίγκου επιμείνει να δηλώνει αθώα, ένα δικαστήριο θα μπορούσε να στηρίξει τις κατηγορίες εναντίoν της και να την κρίνει ένοχη για ανθρωποκτονία. Και αυτό γιατί τα δικαστήρια εξετάζουν τα στοιχεία, τα οποία πλέον θεωρούνται επαρκή και μαζί με τις καταθέσεις, τις αντιφάσεις, τις μαρτυρίες θα συνεκτιμηθούν. Εκεί λοιπόν θα κριθεί εάν οι θάνατοι των τριών παιδιών αποτέλεσαν κάποιο σχέδιο της Ρούλας Πισπιρίγκου ή όχι». Και επισήμανε πως η διαλεύκανση ενός εγκληματικού σχεδίου θα προσεγγιστεί μέσα και από τις συγκροτημένες καταθέσεις γιατρών, συγγενών και του συζύγου της κατηγορουμένης     

«Τα κρυφά τραύματα της Ίριδας»

Από την πλευρά του, ο ιατροδικαστής Δημήτρης Γαλεντέρης σχολιάζοντας το πόρισμα για τους θανάτους της Μαλένας και της Ίριδας, έκανε ειδική μνεία στο σημείο που οι ιατροδικαστές Καρακούκης και Καλόγρηας αναφέρουν τον όρο «ικανή ποσότητα αίματος στο πανάκι της Ίριδας». Ο ίδιος σχολίασε για το υγρό που βρέθηκε στο πανάκι, πως όταν είναι αιματηρό είναι πληγή, ενώ ο χαρακτηρισμός οροαιματηρό σημαίνει ότι προέρχεται από τα πνευμόνια:

«Εφόσον χαρακτηρίστηκε αιματηρό σημαίνει ότι η πηγή προέλευσής του είναι το τραύμα που βρέθηκε στην στοματική κοιλότητα και προέρχεται από την ισχυρή εξωτερική πίεση που δέχτηκε η στοματική κοιλότητα με το πανάκι, εντός της στοματικής κοιλότητας ενδεχομένως».

Στην περίπτωση της Ίριδας ο κ. Γαλεντέρης έκανε λόγο για «κρυφά τραύματα», που εντοπίζονται στα εσωτερικά χείλη και προκαλούνται από την ισχυρή πίεση που δέχεται το θύμα.

Το... κακό όνειρο της Ρούλας με το πανάκι

Το επίμαχο πανάκι που παραδόθηκε στις Αρχές και λίγες μέρες μετά η 33χρονη το ζήτησε πάλι πίσω, αφού όπως είχε γράψει στον Μάνο Δασκαλάκη, είχε δει ένα κακό όνειρο. Γι' αυτό το πανάκι τους τελευταίους μήνες είχαμε ακούσει διαφορετικές εκδοχές από τα πρόσωπα που βρίσκονταν στο σπίτι Καταρχήν στην κοινή συνέντευξη που είχαν δώσει οι γονείς, η 33χρονη ανέφερε. Λίγες μέρες μετά όμως η Δήμητρα Πισπιρίγκου δίνει τη δική της εκδοχή.

Σε συνέντευξή της, στην Αγγελική Νικολούλη η 33χρονη επανήλθε και αναίρεσε την αρχική της περιγραφή. Ο Μάνος Δασκαλάκης είχε αναφερθεί στα λόγια που του είπε η παθολογοανατόμος. Όπως αποδείχθηκε το άτομο που σκότωσε την Ίριδα και μένει να βρεθεί από την ελληνική δικαιοσύνη, πλησίασε το αγγελούδι και του έκλεισε το στόμα με το πανάκι που είχε δίπλα του, μέχρι να αφήσει την τελευταία του πνοή από ασφυξία.

Μια άλλη αναφορά που προβλημάτισε από την πρώτη στιγμή τις Άρχές, ήταν αυτή της 33χρονης για την ώρα που πέθανε το παιδί της. Η 33χρονη που για την ώρα κατηγορείται για τη δολοφονία της Τζωρτζίνας εκτίμησε ότι ο θάνατος του παιδιού της, σημειώθηκε δύο ώρες νωρίτερα από τη στιγμή που το βρήκε νεκρό η αδερφή της. Η Δήμητρα Πισπιρίγκου που αναμένεται να καταθέσει τις επόμενες μέρες, είχε πει στην αρχική της κατάθεση πως βρήκε νεκρό το παιδί στις 11.30. Σε συνέντευξή της, είχε αναφέρει εκ παραδρομής όπως είπε η ίδια ότι είχε μπει στο δωμάτιο 45 λεπτά νωρίτερα με την κλήση στο ΕΚΑΒ να γίνεται στις 11.37. Όταν ήδη ο Μάνος Δασκαλάκης είχε ειδοποιηθεί. Μέσα στο σπίτι εκείνη τη δραματική νύχτα που έμελλε να είναι η τελευταία στη σύντομη ζωή της Ίριδας, ήταν η 33χρονη, η Δήμητρα Πισπιρίγκου και η τότε 8χρονη Τζωρτζίνα κι το μόνο σίγουρο μετά τα νέα δεδομένα, είναι πως τουλάχιστον ένα από αυτά τα άτομα σκότωσε το αγγελούδι στην κούνια του.

Το «προφητικό» σκίτσο για τη Μαλένα

Ασφυκτικός θάνατος και στην περίπτωση της Μαλένας που πέθανε σε νοσοκομείο την Άνοιξη του 2019. Κι σε αυτή την περίπτωση μαζί της, ήταν μόνο η μητέρα της. Ο Μάνος Δασκαλάκης έμαθε τα δυσάρεστα τηλεφωνικά. Τα σημάδια στο πρόσωπο του μόλις 3,5 ετών κοριτσιού, ήταν αυτά που άφησε πίσω της όπως φαίνεται η δολοφονική ενέργεια. Με ένα σκίτσο που είχε δώσει στη δημοσιότητα, ο Γρηγόρης Λέων πριν από περίπου 2 μήνες, να αποδεικνύεται προφητικό. Η Μαλένα πέθανε από ασφυξία και αρχικά οι γονείς της, σκέφτονταν να καταθέσουν αγωγή για να ζητήσουν αποζημίωση από τους γιατρούς. Με την 33χρονη να αφήνει αιχμές και να υποστηρίζει ότι την πιο κρίσιμη στιγμή δεν γνώριζαν τι έπρεπε να κάνουν.

Όπως υποστήριζε η 33χρονη, οι γιατροί όταν ειδοποιήθηκαν αντέδρασαν νωχελικά και χάθηκε πολύτιμος χρόνος, που στοίχισε μια ανθρώπινη ζωή. Εκείνο το μοιραίο Σάββατο η Μαλένα ήταν υγιέστατη, είχε φάει το μεσημέρι και οι γιατροί σκέφτονταν να της δώσουν εξιτήριο. Οι μαρτυρίες για καθυστερημένη αντίδραση από την 33χρονη κίνησαν υποψίες αλλά τότε κανείς ή ελάχιστοι έβαζαν στο μυαλό τους, όσα έκρυβε αυτός ο θάνατος.

Κατέθεσαν μητέρα και πατριός της Ρούλας

Στο μεταξύ, επί πέντε ώρες κατέθετε σήμερα η μητέρα της Ρούλας Πισπιρίγκου. Σύμφωνα με τον κ. Παπαδόπουλο, η μητέρα της 33χρονης περιέγραψε στους αστυνομικούς τη διαδρομή του ζεύγους Δασκαλάκη από το γάμο τους μέχρι και σήμερα, μίλησε για τα μητρικά ένστικτα της κόρης της και τη σχέση που είχε με την Τζωρτζίνα και διατύπωσε ξεκάθαρα τη θέση πως αποκλείει το ενδεχόμενο η Ρούλα Πισπιρίγκου να έχει κάνει κακό στα παιδιά της!

Παράλληλα, στο Α.Τ. Κάτω Αχαΐας βρέθηκε και ο πατριός της κατηγορούμενης, ο οποίος επίσης κατέθεσε για τους ίδιους λόγους. Η κατάθεση κράτησε για παραπάνω από τέσσερις ώρες και θα πρέπει να σημειωθεί ότι η αστυνομία φυγάδευσε τους συγγενείς της Πισπιρίγκου, οι οποίοι ήταν ιδιαίτερα ενοχλημένοι από την παρουσία των εκπροσώπων του Τύπου.  

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA