Μενού
  • Α-
  • Α+

Την ώρα που το πόρισμα των θανάτων Μαλένας και Ιριδας, τα δύο νεκρά παιδιά της οικογένειας Δασκαλάκη στην Πάτρα, ουσιαστικά αποκάλυψε ότι πρόκειται για ανθρωποκτονία, ένα από τα πρόσωπα που βρίσκονται από την αρχή στο κάδρο της υπόθεσης, χωρίς μέχρι σήμερα την παραμικρή εμπλοκή, είναι ο πατέρας τους, Μάνος Δασκαλάκης. Μετά τη σημερινή εξέλιξη πάντως, ο ίδιος τόνισε ότι θα περιμένει να πάρει στα χέρια του το πόρισμα των Νίκου Καρακούκη και Νίκου Καλόγρηα, προκειμένου να τοποθετηθεί.

Διαβάστε ακόμη: Νεκρά παιδιά στην Πάτρα: Πώς το πόρισμα για Μαλένα - Ιριδα «καίει» την Πισπιρίγκου και αποκαλύπτει... συνένοχο

Ο πατέρας των παιδιών, στην κατάθεσή του, είχε δηλώσει πως είχε δεύτερες σκέψεις αναφορικά με τον θάνατο της Τζωρτζίνας, όχι όμως για τα άλλα δύο παιδιά. Σήμερα, μετά τη γνωστοποίηση του πορίσματος για Μαλένα και Ίριδα, όπως ήταν επόμενο, τα βλέμματα στράφηκαν πάνω του αναφορικά με την αντίδρασή του. Σύμφωνα με τον δημοσιογράφο του MEGA, Βασίλη Λαμπρόπουλο, η πλευρά Δασκαλάκη αναμένει να δει επισήμως καταγεγραμμένο το πόρισμα των ιατροδικαστών προκειμένου να τοποθετηθεί. Ο Μάνος Δασκαλάκης, όπως αναφέρει η ίδια πηγή, έχει γνώση των άλλων δύο πορισμάτων και τώρα επιθυμεί να προβεί σε σύγκρισή τους πριν τοποθετηθεί στις Αρχές, κάτι που αναμένεται να συμβεί τις προσεχείς ημέρες.

Αυτό είναι το πόρισμα

Το πόρισμα των Νίκου Καρακούκη και Νίκου Καλόγρηα για τους θανάτους Μαλένας και Ιριδας, βρίσκεται από το πρωί της Δευτέρας στα χέρια των Αρχών και έχουν ήδη γίνει γνωστά τα κυριότερα στοιχεία από τις ειδικές εξετάσεις που επαναλήφθηκαν μία προς μία και ανέδειξαν ως αιτία θανάτου την ασφυξία! Πρόκειται για όλα τα σημαντικά σημεία της έκθεσης των ιατροδικαστών που βοηθάει τις αστυνομικές και εισαγγελικές Αρχές στη λύση του γρίφου. 

Για την ακρίβεια μέρος του πορίσματος που παρουσιάζει το Reader αναφέρει χαρακτηριστικά: «Ο συνδυαστικός αποκλεισμός, παθολογικών αιτιών θανάτου, οδηγεί σύμφωνα και πάλι με τη μεθοδολογία εργασίας στον βίαιο μηχανισμό θανάτου. Εν συνεχεία, με δεδομένο το μηχανισμό επίδρασης μηχανικού, ηλεκτρικού ή άλλου παράγοντα καθώς και δηλητηρίασης η διαγνωστική προσέγγιση κατευθύνεται στο στερητικό ασφυκτικό μηχανισμό θανάτου.

Στη συγκεκριμένη περίπτωση τον ασφυκτικό μηχανισμό ως αιτία θανάτου επιβεβαιώνουν τα εξής νεκροψιακά/ παθολογοανατομικά/φωτογραφικά ευρήματα:

  • εκδορές κατά το ριζορίνιο και εντύπωμα στη δεξιά παρεία κατά τον νεκροψιακό έλεγχο της Μαρίας Ελένης Δασκαλάκη και την επισκόπηση των φωτογραφιών.

     

  • Κακώσεις εν ζωή γενομένες στοματικού βλενογόνου άνω χείλους στόματος κατά τον νεκροψιακό έλεγχο του αβάπτιστου θηλέως και την επισκόπηση των φωτογραφιών, σε συνδυασμό με το ανευρεθέν πανάκι που έφερε ικανή ποσότητα αίματος».

Πώς έγινε το διπλό έγκλημα  

Μία υποδειγματική πραγματογνωμοσύνη από τους πλέον έμπειρους ιατροδικαστές είναι αυτή που παραδόθηκε στις Αρχές και αφορά στα δύο νεκρά παιδιά της οικογένειας Δασκαλάκη Μαλένα και Ιριδα. Μία διαδικασία που ακολουθείται για πρώτη φορά στα ελληνικά χρονικά, καθώς χρησιμοποιήθηκαν τρεις διαφορετικές πηγές: Τα νεκροψιακά, τα παθολογοανατομικά και τα φωτογραφικά ευρήματα! Η επιστημονική έκθεση των Νίκου Καρακούκη και Νίκου Καλόγρηα περιλαμβάνει φυσικά και την ανάλυση των δύο δολοφονιών, καθώς έτσι περιγράφονται πλέον οι δύο θάνατοι

Διαβάστε ακόμη: Πόρισμα για νεκρά παιδιά στην Πάτρα: Δύο πνιγμοί από εξωγενή παράγοντα - Ψάχνει η ΕΛΑΣ για να «δέσει» την υπόθεση

Σύμφωνα λοιπόν με όσα ανέφερε ο ιατροδικαστής Γρηγόρης Λέων στην εκπομπή Live News, προσπαθώντας να εξηγήσει με «απλή γλώσσα» τα ευρήματα των συναδέλφων του, τόνισε πως πλέον δεν υπάρχει η παραμικρή αμφιβολία ότι μιλάμε για 3 δολοφονίες (σ.σ. μαζί με της Τζωρτζίνας), ενώ ανέλυσε τη σημασία των νέων στοιχείων και τη μεθοδολογία που ακολουθήθηκε στις δύο αυτές δολοφονίες.

«Το πιο σημαντικό εύρημα της Μαλένας»

«Από όσα αναφέρουν οι δύο συνάδελφοι στο πόρισμα το οποίο δεν επιδέχεται καμία αμφισβήτηση και δεν μπορεί να ζητηθεί επανέλεγχος. Προσωπικά από τις τρεις πηγές των ευρημάτων που συνδυάστηκαν στο πόρισμα στέκομαι πολύ περισσότερο στα τραύματα! Και αν για την Ιριδα ήταν εξ αρχής ορατές οι εκδορές στο στόμα του μωρού, αξίζουν συγχαρητήρια στους κ.κ. Καρακούκη και Καλογριά για τα ευρήματα στη μύτη της Μαλένας, κάτι που διέφυγε κατά τη διαδικασία της νεκροψίας.

Είναι το σημείο όπου αναφέρονται οι ''εκδορές κατά το ριζορίνιο και εντύπωμα στη δεξιά παρεία κατά τον νεκροψιακό έλεγχο της Μαρίας Ελένης Δασκαλάκη''. Μάλιστα, από αναφορές της Ρούλας Πισπιρίγκου υπήρχε πανάκι και σε αυτό το κορίτσι, όμως, από τη στιγμή που δεν εντοπίστηκε το συγκεκριμένο αποδεικτικό στοιχείο στις έρευνες των Αρχών, δεν το λαμβάνουμε υπόψη. Στην ουσία οι εκδορές αυτές είναι το πιο σημαντικό εύρημα της έκθεσης γιατί βεβαιώθηκε ότι ο θάνατος του παιδιού προήλθε από ασφυξία». 

Ετσι «έφυγε» η Ιριδα

Στην περίπτωση της Ιριδας, το 6 μηνών βρέφος της οικογένειας Δασκαλάκη, ο Γρηγόρης Λέων στάθηκε στο γεγονός ότι το πανάκι με την επαρκή ποσότητα αίματος που δόθηκε από την Ρούλα Πισπιρίγκου στις Αρχές, ήταν και το βασικό αποδεικτικό στοιχείο στις έρευνες που ακολούθησαν: «Από τα πιο σημαντικά στοιχεία της έκθεσης Καρακούκη - Καλόγρηα είναι τα ευρήματα στις ανατομικές περιοχές της μύτης στη Μαλένα και το στόμα στην Ιριδα. Το πανάκι λοιπόν της Ιριδας μετά τις εκτεταμένες εξετάσεις που επαναλήφθηκαν απέδειξε ότι το αίμα προήλθε από το στόμα. Είναι το σημείο όπου αναφέρεται: ''Κακώσεις εν ζωή γενομένες στοματικού βλενογόνου άνω χείλους στόματος κατά τον νεκροψιακό έλεγχο του αβάπτιστου θηλέως και την επισκόπηση των φωτογραφιών, σε συνδυασμό με το ανευρεθέν πανάκι που έφερε ικανή ποσότητα αίματος''. Δηλαδή, η παρατεταμένη ασφυξία προκάλεσε την αιμορραγία και σε συνδυασμό με κάποια βίαιη κίνηση από το στόμα, που θα μπορούσε να είναι ο φραγμός με το πανάκι που προκάλεσε το πνευμονικό οίδημα». 

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA