Μενού
  • Α-
  • Α+

Επίθεση με πυρά μέσα στο όχημά τους δέχθηκαν οι ανταποκριτές της γερμανικής Bild, οι οποίοι βρίσκονταν σε αποστολή στην Ανατολική Ουκρανία, όπου μαίνονται οι μάχες του ρωσικού πολέμου κατά των Ουκρανών. Στο αυτοκίνητο επέβαινε και ένας Έλληνας, ο φωτορεπόρτερ Γιώργος Μουτάφης, μαζί με τους δημοσιογράφους Πολ Ροζενχάιμερ και Βαντίμ Μοισένκο.

Διαβάστε ακόμη: Αφγανιστάν: «Ανοίγουν συνεχώς τάφους» - Ξεπέρασαν τους 1.000 οι νεκροί από τον σεισμό των 6,1 Ρίχτερ

The referenced media source is missing and needs to be re-embedded.

Οπως αναφέρει η Bild, οι τρεις άνδρες προσπαθούσαν να φύγουν από το Λισιτσάνσκ, που είναι περικυκλωμένο από ρωσικές δυνάμεις, όταν δέχθηκαν πυρά στο αυτοκίνητό τους. Επιπλέον η γερμανική εφημερίδα μεταδίδει ότι στην πόλη γίνονται πολλές εκρήξεις και προσθέτει ότι οι τρεις άνδρες είναι καλά στην υγεία τους. Κατά τη διάρκεια της επίθεσης καταστράφηκε ένα από τα τζάμια του αυτοκινήτου. 

«Η επίθεση δείχνει για άλλη μια φορά ότι ο ρωσικός στρατός δεν κάνει διάκριση μεταξύ στρατιωτικών και πολιτικών στόχων, αλλά απλώς βομβαρδίζει τα πάντα», δήλωσε ο Πολ Ροζενχάιμερ. Λίγο αργότερα ο Ροζνχάιμερ ανάρτησε στα social media μία φωτογραφία που τράβηξε ο Γιώργος Μουτάφης στο Λισιτσάνσκ, σχολιάζοντας πως «αυτά είδαμε πριν φύγουμε». Στη φωτογραφία απεικονίζεται ένας άνδρας, ο Βλαντίμιρ, 73 ετών, μπροστά από το κατεστραμμένο Πολιτιστικό Κέντρο. «Δεν γνωρίζω που να πάω», τους είπε.

The referenced media source is missing and needs to be re-embedded.

Αυτός είναι ο Γιώργος Μουτάφης

Πολλοί είναι οι δημοσιογράφοι και οι τεχνικοί που δίνουν αυτές τις δύσκολες ημέρες τη μάχη με την ενημέρωση στην εμπόλεμη Ουκρανία. Μεταξύ αυτών και ο πολύ έμπειρος Έλληνας φωτορεπόρτερ, απεσταλμένος της Bild, Γιώργος Μουτάφης. Γεννήθηκε στην Αθήνα το 1977, είχε την πρώτη του επαφή με τη φωτογραφία στην ομάδα 18+. Σπούδασε φωτογραφία στη σχολή Focus και παραγωγή ψηφιακών ταινιών στη SAE Athens.

Τα τελευταία χρόνια έχει καλύψει τις πιο σοβαρές ανθρωπιστικές κρίσεις και συγκρούσεις σε περισσότερες από 25 χώρες σε όλο τον κόσμο, στη Μέση Ανατολή, τα Βαλκάνια, την Αφρική και τη Λατινική Αμερική. Η δουλειά του έχει δημοσιευτεί στο Newsweek, το TIME, τη LIBERATION, το Al Jazeera, τη BILD, το New Yorker, το CNN και το BBC μεταξύ άλλων.

Έχει αφιερώσει τα τελευταία δέκα χρόνια σε ένα μακροχρόνιο πρότζεκτ για τη μετανάστευση, εστιάζοντας στις επικίνδυνες ευρωπαϊκές διαδρομές που ακολουθούν οι μετανάστες. Ο Γιώργος έχει βάση την Αθήνα και εργάζεται ως φωτορεπόρτερ και κινηματογραφιστής.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA