Μενού
  • Α-
  • Α+

Η άλλη όψη του νομίσματος στους λεονταρισμούς του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, του Μεβλούτ Τσαβούσογλου και του Χουλουσί Ακάρ που σχεδόν καθημερινά δημιουργούν πολεμικό κλίμα, ήταν η σημερινή άφιξη 50 Τούρκων τουριστών στη Λέσβο, με τους ντόπιους να τους υποδέχονται με ούζο και χορούς!

Διαβάστε ακόμη: Τουρκία: Η ΕΕ υιοθετεί τις μαξιμαλιστικές θέσεις της Ελλάδας - Η απάντηση Τσαβούσογλου για τη Σύνοδο Κορυφής

Μπορεί η Αγκυρα να πυροδοτεί συνεχώς εντάσεις, όπως η σημερινή του υπουργείου Εξωτερικών, όμως η Ελλάδα δεν τσιμπάει στο κόλπο του θερμού επεισοδίου στο Αιγαίο. Αντιθέτως, οι κάτοικοι της Λέσβου δίδαξαν για μια ακόμη φορά την ελληνική φιλοξενία, υποδεχόμενοι τους Τούρκους στο ακριτικό νησί με όμορφες στιγμές που έστειλαν και... πολιτικό μήνυμα στον σουλτάνο. 

Χόρευαν πιασμένοι χέρι - χέρι

Ετσι, λίγο μετά τις 12 το μεσημέρι στο λιμάνι του Πλωμαρίου ένα καταμαράν με περίπου 50 Τούρκους τουρίστες έφτασε από τη Σμύρνη και το κλίμα ήταν σχεδόν εορταστικό, αφού οι ντόπιοι οργάνωσαν ένα γλέντι με χορό, τραγούδι και ούζο Πλωμαρίου με Ελληνες και Τούρκους να πιάνονται χέρι - χέρι και να χορεύουν, δίνοντας μια διαφορετική διάσταση της ελληνοτουρκικές σχέσεις σχέσεις αγάπης, φιλίας και φιλοξενίας μεταξύ των δύο λαών.

«Ηρθαμε από τη Σμύρνη, έχουμε επικοινωνήσει και με το Ελληνικό προξενείο και είμαστε πολύ χαρούμενοι που είμαστε εδώ σήμερα» ανέφερε στην κάμερα του STAR μία Τουρκάλα τουρίστρια. 

«Δεν νιώθω καμία εχθρικότητα ανάμεσα στις δύο χώρες και δεν θα έπρεπε να υπάρχει τέτοιο κλίμα γιατί τα δύο κράτη έχουν πολλά κοινά μεταξύ τους και θα πρέπει να ζούμε σαν φίλοι και αδέλφια», ανέφερε ένας ταξιδιώτης από τη Σμύρνη, ενώ ένας ακόμη πρόσθεσε: «Οι πολίτες και στις δύο χώρες θέλουν να ζουν ειρηνικά, αλλά οι πολιτικοί θα πρέπει να συνεχίσουν τον διάλογο γιατί μόνο έτσι θα βγουν κερδισμένα και τα δύο κράτη». 

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA