ΠΟΛΙΤΙΚΗ
24/06/2022 19:39

Τουρκία: Η ΕΕ υιοθετεί τις μαξιμαλιστικές θέσεις της Ελλάδας - Η απάντηση Τσαβούσογλου για τη Σύνοδο Κορυφής

Σφοδρή επίθεση του τουρκικού ΥΠΕΞ στα συμπεράσματα της Συνόδου Κορυφής κατηγορώντας την ΕΕ πως «υιοθετεί μαξιμαλιστικές θέσεις» - Νέα πυρά της Ελλάδας και επανάληψη των fake news για επαναπροωθήσεις

Newsroom
Κείμενο: Newsroom
Τουρκία: Η ΕΕ υιοθετεί τις μαξιμαλιστικές θέσεις της Ελλάδας - Η απάντηση Τσαβούσογλου για τη Σύνοδο Κορυφής
Πηγή: Associated Press
Ανάγνωση:

Φαντάσματα παντού βλέπει η Τουρκία που αυτή τη φορά τα έβαλα και με τη Σύνοδο Κορυφής σχετικά με την ένταση στο Αιγαίο! Ετσι, ο υπουργός Εξωτερικών, Μεβλούτ Τσαβούσογλου, μίλησε για «προκατειλημμένες αποφάσεις» σχετικά με τα συμπεράσματα της Κομισιόν για τις τουρκικές προκλήσεις. Συγκεκριμένα όπως επισημαίνεται σε ανακοίνωση του τουρκικού ΥΠΕΞ, «...είναι απαράδεκτο να προσπαθεί η ΕΕ να νομιμοποιήσει μαξιμαλιστικές και παράνομες θέσεις για την Ανατολική Μεσόγειο και το Αιγαίο.

Διαβάστε ακόμη: Σύνοδος Κορυφής - Κυριάκος Μητσοτάκης: Δεν θα παίξω το παιχνίδι της ρητορικής έντασης - Η Τουρκία έχει δύο δρόμους

Κατά τον ίδιο τρόπο, είναι ντροπή το γεγονός ότι η ΕΕ παραμένει σιωπηλή για τις παράνομες ενέργειες της Ελλάδας, συμπεριλαμβανομένης της διεκδίκησής της για 10 μίλια εναέριου χώρου, του εξοπλισμού των νησιών και των μέτρων επαναπροώθησης. Αυτές οι αποφάσεις, όχι μόνο δεν συμβάλλουν στην επίλυση των προβλημάτων, αλλά βλάπτουν και την περιφερειακή σταθερότητα».

Αναλυτικά η ανακοίνωση του τουρκικού υπουργείου Εξωτερικών:

Είναι θλιβερό ότι στις αποφάσεις που ελήφθησαν στη Σύνοδο Κορυφής Αρχηγών Κρατών και Κυβερνήσεων της Ευρωπαϊκής Ένωσης (ΕΕ) που πραγματοποιήθηκε στις Βρυξέλλες στις 23-24 Ιουνίου 2022, προβάλλεται μια προκατειλημμένη, χωρίς όραμα και αποκομμένη από την πραγματικότητα στάση απέναντι στη χώρα μας. Αυτό είναι απόδειξη ότι η ΕΕ για άλλη μια φορά δεν κατάφερε να βγει από τον φαύλο κύκλο σχετικά με την Τουρκία.

Είναι απαράδεκτο να προσπαθεί η ΕΕ να νομιμοποιήσει μαξιμαλιστικές και παράνομες θέσεις για την Ανατολική Μεσόγειο και το Αιγαίο. Κατά τον ίδιο τρόπο, είναι ντροπή το γεγονός ότι η ΕΕ παραμένει σιωπηλή για τις παράνομες ενέργειες της Ελλάδας, συμπεριλαμβανομένης της διεκδίκησής της για 10 μίλια εναέριου χώρου, του εξοπλισμού των νησιών και των μέτρων επαναπροώθησης. Αυτές οι αποφάσεις όχι μόνο δεν συμβάλλουν στην επίλυση των προβλημάτων, αλλά βλάπτουν και την περιφερειακή σταθερότητα.

Αποτελεί απόλυτη ανειλικρίνεια, το να δίνεται τέτοια απάντηση με στρατηγική εσκεμμένης έντασης και κλιμάκωσης στην χώρα μας, που πάντα συνεχίζει τη στάση της υπέρ του διεθνούς δικαίου και των σχέσεων καλής γειτονίας

Η ΕΕ θα πρέπει τώρα να αντιληφθεί ότι δεν πρέπει να καθίσταται όμηρος και να θυσιάζει τα οφέλη που θα αποκομίσει από τη διαδικασία ένταξης και τη συνεργασία με τη χώρα μας, λόγω των στενόμυαλων, παράνομων και μαξιμαλιστικων διεκδικήσεων της Ελλάδας και της ελληνοκυπριακής διοίκησης. Αυτό επιβάλουν ουσιαστικά και τα γενικά συμφέροντα της ΕΕ.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Google News
Ακολουθήστε το Reader στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.
# TAGS:
ΤΟΥΡΚΙΑ ΜΕΒΛΟΥΤ ΤΣΑΒΟΥΣΟΓΛΟΥ ΣΥΝΟΔΟΣ ΚΟΡΥΦΗΣ ΕΛΛΑΔΑ
Newsroom
Κείμενο: Newsroom

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ