Μενού
  • Α-
  • Α+

Η έρευνα των Αρχών κατέληξε στο συμπέρασμα πως τα τρία παιδιά της οικογένειας Δασκαλάκη από την Πάτρα δολοφονήθηκαν. Σύμφωνα με τους ιατροδικαστές, η Τζωρτζίνα δηλητηριάστηκε ενώ η Μαλένα και η Ιριδα υπέστησαν ασφυξία. Κατηγορούμενη για τον θάνατο της 9χρονης είναι η Ρούλα Πισπιρίγκου η οποία περνά στην αντεπίθεση στέλνοντας εξώδικα στην Ιατροδικαστική Υπηρεσία και το εργαστήριο τοξικολογίας του ΑΠΘ, υποστηρίζοντας πως «είμαι αθώα και θα αποδειχτεί». 

Διαβάστε ακόμη: Νεκρά παιδιά στην Πάτρα: «Εμφύλιος» παθολογοανατόμου και ιατροδικαστή για τη Μαλένα

Σύμφωνα με το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ALPHA, στην προσπάθεια της να αποτινάξει τις κατηγορίες, η Ρούλα Πισπιρίγκου έστειλε εξώδικο στον επικεφαλής του εργαστηρίου τοξικολογίας του ΑΠΘ Νικόλαο Ράικο που έδωσε στοιχεία για τον θάνατο της Τζωρτζίνας και ουσιαστικά ανίχνευσε τη μεγάλη ποσότητα κεταμίνης. Το δεύτερο εξώδικο απευθύνεται στην Ιατροδικαστική Υπηρεσία και θέτει υπό αμφισβήτηση το πόρισμα των Καρακούκη – Καλόγρηα. Η Ρούλα Πισπιρίγκου ρωτά αν έχει κρατηθεί ποσότητα αίματος από την Τζωρτζίνα και αν δεν έχει κρατηθεί συνιστά παράβαση καθήκοντος. Ζητά μάλιστα και αριθμό πρωτοκόλλου. 

«Είναι δυνατόν να με κατηγορήσουν 2 χρόνια μετά ότι σκότωσα τη Μαλένα και την μπέμπα. Δεν μπορώ να πιστέψω όσα ακούω στα κανάλια. Είμαι αθώα και στο τέλος είμαι σίγουρη ότι θα αποδειχτεί» είπε η Ρούλα Πισπιρίγκου μέσα από τη φυλακή στον ALPHA. 

Τζωρτζίνα: Ερευνούν αν η πρώτη ανακοπή ήταν απόπειρα δολοφονίας 

Οι Αρχές ερευνούν αν η πρώτη ανακοπή της Τζωρτζίνας στο Καραμανδάνειο Νοσοκομείο ήταν απόπειρα δολοφονίας, σύμφωνα με τον ALPHA. Πλέον η έρευνα επικεντρώνεται στο αν η Ρούλα Πισπιρίγκου έκλεισε τη μύτη και το στόμα της 9χρονης για να υποστεί ασφυξία. Τότε η άτυχη Τζωρτζίνα είχε επανέλθει μετά από προσπάθειες των γιατρών αλλά είχε μείνει τετραπληγική.  Από την πλευρά της η Ρούλα Πισπιρίγκου λέει πως «προσπαθούν να μου φορτώσουν τους θανάτους και των άλλων δύο παιδιών», σύμφωνα με τον δικηγόρο της Οθωνα Παπαδόπουλο. 

Δήμητρα Πισπιρίγκου: Αν το έχει κάνει θα την σκοτώσω 

Στο μεταξύ, για την υπόθεση κατέθετε επί ώρες η αδερφή της Ρούλας Πισπιρίγκου, Δήμητρα Πισπιρίγκου. Η κατάθεσή της αποτελεί «κλειδί» για τον θάνατο της Ιριδας αφού ήταν μαζί με την αδερφή της την ημέρα που το βρέφος βρέθηκε νεκρό στην κούνια. Στο τέλοςτης κατάθεσης, σύμφωνα με την εκπομπή «Αλήθειες με τη Ζήνα», η Δήμητρα Πισπιρίγκου φέρεται να ρωτήθηκε για τελευταία φορά αν εμμένει στην πεποίθηση ότι η αδελφή της είναι αθώα. Η απάντηση που φέρεται να έδωσε είναι η εξής: «Αν αποδειχθεί ότι έχει δολοφονήσει η αδελφή μου τα παιδιά, θα τη σκοτώσω με τα ίδια μου τα χέρια». Την ίδια ατάκα είχε πει κι ο εν διαστάσει σύζυγος της προφυλακισμένης Ρούλας Πισπιρίγκου, ο Μάνος Δασκαλάκης σε συνέντευξη που είχε παραχωρήσει στις αρχές που «έσκασε» η πολύκροτη υπόθεση.

Ωρα... εισαγγελέα για Μαλένα, Ιριδα

Μέσα στις επόμενες μέρες αναμένεται να σταλεί η κλήση στη Ρούλα Πισπιρίγκου για να καταθέσει με την ιδιότητα του υπόπτου για τους θανάτους Μαλένας και Ιριδας που όπως προκύπτει πρόκειται για δολοφονίες με τα δυο κοριτσάκια να καταλήγουν από ασφυξία από εξωγενή παράγονττα. Αυτό δεν σημαίνει ότι θα πάει άμεσα στην εισαγγελία για κατάθεση η Πισπιρίγκου, καθώς θα πρέπει να λάβει τη δικογραφία, να τη μελετήσει και να πάει τελικά στον εισαγγελέα, αφού θα της έχει δοθεί προθεσμία, κάτι που αναμένεται να γίνει την ερχόμενη εβδομάδα.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA