Μενού
  • Α-
  • Α+

Σε εξέλιξη βρίσκεται η φωτιά που καίει από το μεσημέρι της Τρίτης στο Πόρτο Γερμενό με τους δυνατούς ανέμους να έχουν στρέψει τις φλόγες προς την πλευρά της Ψάθας με το μέτωπο να βρίσκεται κοντά στο Αλεποχώρι. Γι αυτό το λόγο άλλωστε νωρίτερα έφτασε μήνυμα εκκένωσης από το 112 στους κατοίκους του Μύτικα ώστε να αποχωρήσουν από την περιοχή.

Διαβάστε ακόμη: Φωτιά στο Πόρτο Γερμενό: Εντολή εκκένωσης από το 112 στους κατοίκους

Κλιμάκιο της ΔΑΕΕ βρίσκεται στην περιοχή της πυρκαγιάς για τη διερεύνηση των αιτιών της, ενώ όπως μετέδωσε νωρίτερα το MEGA, κάτοικος της περιοχής ανέφερε πως την ώρα που ξέσπασε η πυρκαγιά άκουσε να φεύγει ένα μηχανάκι από το σημείο.

Η φωτιά που καίει μέσα στη χαράδρα, δασικές εκτάσεις, έχει προκαλέσει φθορές και σύμφωνα με πληροφορίες έχει κάψει ένα σπίτι, ενώ βρίσκεται και κοντά στον αρχαιολογικό χώρο του κάστρου. Σημειώνεται πως στην ευρύτερη περιοχή υπάρχουν πολλά καμένα στρέμματα από την περυσινή φωτιά που ξέσπασε στα Βίλια και είχε κινηθεί και τότε προς το Πόρτο Γερμενό.

Στο σημείο επιχειρούν 130 πυροσβέστες με 6 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων και 35 οχήματα, συμπεριλαμβανομένων και Ρουμάνων πυροσβεστών, καθώς και η ομάδα Σ.μη.Ε.Α. Για την αεροπυρόσβεση έχουν διατεθεί 5 Α/Φ και 6 Ε/Π, εκ των οποίων τα 1 Ε/Π για εναέριο συντονισμό. Συνδρομή παρέχουν εθελοντές πυροσβέστες, υδροφόρες και μηχανήματα έργου ΟΤΑ, καθώς και δυνάμεις της ΕΛ.ΑΣ.

Δείκτης πρόβλεψης κινδύνου πυρκαγιάς για την Τετάρτη

Εξάλλου, σύμφωνα με το Χάρτη Πρόβλεψης Κινδύνου Πυρκαγιάς, που εκδίδει η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας, για αύριο Τετάρτη 06 Ιουλίου 2022, προβλέπεται πολύ υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς, με κατηγορία κινδύνου 4 σε:

  • Περιφέρεια Αττικής
  • Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας (ΠΕ Βοιωτίας, ΠΕ Εύβοιας)
  • Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου (ΠΕ Χίου, ΠΕ Σάμου, ΠΕ Ικαρίας)

Παραμένει σε εφαρμογή το 2ο στάδιο επιχειρησιακής ετοιμότητας του Π.Σ. και θα συνεχιστούν οι περιπολίες εναέριας επιτήρησης, καθώς και περιπολίες από Πυροσβεστικές, Αστυνομικές και Στρατιωτικές δυνάμεις.

Σε γενική επιφυλακή παραμένει το προσωπικό των Πυροσβεστικών Υπηρεσιών των Περιφερειών Αττικής και Στερεάς Ελλάδας και σε μερική επιφυλακή το προσωπικό των Πυροσβεστικών Υπηρεσιών των Π.Ε. Σάμου, Χίου και Ικαρίας προκειμένου να αντιμετωπιστούν οι αυξημένες υπηρεσιακές απαιτήσεις, που πιθανόν να προκύψουν λόγω πολύ υψηλού κινδύνου πυρκαγιάς (κατηγορία κίνδυνου 4).

Ταυτόχρονα, για τις ανωτέρω περιοχές, παραμένει σε εφαρμογή το Σχέδιο δράσεων Πολιτικής Προστασίας για την αντιμετώπιση κινδύνων λόγω δασικών πυρκαγιών, σύμφωνα με το οποίο, μεταξύ άλλων, προβλέπεται, η εφαρμογή του μέτρου της προληπτικής απαγόρευσης της κυκλοφορίας οχημάτων και παραμονής εκδρομέων σε εθνικούς δρυμούς, δάση και "ευπαθείς" περιοχές.

Σε άμεση συνεργασία με τη Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας έχουν ενημερωθεί όλες οι αρμόδιες εμπλεκόμενες κρατικές υπηρεσίες, καθώς και οι Περιφέρειες και Δήμοι της χώρας, ώστε να βρίσκονται σε αυξημένη ετοιμότητα για τη λήψη μέτρων αρμοδιότητάς τους.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA