Μενού
  • Α-
  • Α+

Βελτιωμένη είναι η κατάσταση τα πύρινα μέτωπα στο Πόρτο Γερμενό καθώς η φωτιά στην κορυφογραμμή έχει οριοθετηθεί και ελέγχεται από τις επίγειες δυνάμεις, δεν υπάρχει κίνδυνος να κινηθεί προς Ψαθα. Σε αυτό έχει βοηθήσει και το γεγονός πως έχει πέσει η ένταση των ανέμων που φυσούσαν στην περιοχή. Στο σημείο επιχειρούν 3 Ericson, ένα Bell214 και 2 CL415 που συνεχίζουν τις ρίψεις στην ανατολική πλευρά για να την «κλείσουν» οι επίγειες δυνάμεις.

Διαβάστε ακόμη: Φωτιά στο Πόρτο Γερμενό: Κάηκε σπίτι - Μαρτυρία για μηχανάκι στο σημείο

Σύμφωνα με πληροφορίες που μετέδωσε το MEGA, οι Αρχές οδηγήθηκαν στη σύλληψη ενός ατόμου για εμπρησμό. Σύμφωνα με πληροφορίες, πρόκειται για άτομο που κατάγεται από την βόρεια Ευρώπη και εντοπίστηκε κοντά στο σημείο που ξέσπασε η πυρκαγιά από την αστυνομία, η οποία περιπολούσε στην περιοχή. Στην κατοχή του βρέθηκε μπουκάλι με εύφλεκτο υλικό και το εν λόγω άτομο βρίσκεται σε αστυνομικό τμήμα της περιοχής, ενώ έχει ενημερωθεί σχετικά και η Πυροσβεστική. Μαρτυρίες αναφέρουν ότι η φωτιά που ξέσπασε στο Πόρτο Γερμενό είναι προϊόν εμπρησμού. Στο σημείο που εκδηλώθηκε η φωτιά υπήρχαν κλαδιά που δεν είχαν μαζευτεί και σκουπίδια, ενώ οι ισχυροί άνεμοι συνέβαλαν στην επέκταση της πυρκαγιάς.

Η φωτιά που ξέσπασε νωρίς το μεσημέρι, έκαψε εκτός από δασικές εκτάσεις και μία κατοικία, ενώ νωρίτερα είχε εκκενωθεί για προληπτικούς λόγους ο οικισμός Μύτικας με τους κατοίκους να κατευθύνονται προς την Ψάθα. «Μετά από εισήγηση του επικεφαλής των πυροσβεστικών δυνάμεων εκδόθηκε μήνυμα από το 112 για προληπτική, οργανωμένη απομάκρυνση των κατοίκων του οικισμού Μύτικα προς ασφαλή κατεύθυνση. Συνδρομή στο έργο της κατάσβεσης παρέχει ο Ελληνικός Στρατός, η Δασική Υπηρεσία, οι εθελοντές μας, η τοπική αυτοδιοίκηση με υδροφόρες και  μηχανήματα έργου, αλλά και δυνάμεις της Ελληνικής Αστυνομίας» ανέφερε χαρακτηριστικά η εκπρόσωπος της πυροσβεστικής Ανθυποπυραγός Τζίμα Ραφαέλα.

https://streamable.com/upmmqf

Από νωρίς από την κοινή μάχη έδιναν στο σημείο Πυροσβεστικό Σώμα και Δασική Υπηρεσία στην πρώτη γραμμή της πυρκαγιάς στο Πόρτο Γερμενό.

https://streamable.com/xvv2ia
https://streamable.com/96zas7

Η εικόνα από τις άλλες φωτιές

Από εκεί και πέρα, η πυρκαγιά στον Αη Γιάννη Κορινθίας έχει οριοθετηθεί. Στην Ιτέα οι δυνάμεις συνεχίζουν να επιχειρούν στις μικροεστίες, αλλά με καλή εικόνα και χωρίς να υπάρχει ανησυχία. Τέλος η εικόνα για την πυρκαγιά στην Κέα από το Ε/Π Mi8 είναι πολύ καλή. Εντούτοις οι ενισχύσεις του ΠΣ με το πλοίο από Λαύριο πηγαίνουν για να την κλείσουν και θα επιστρέψουν αύριο.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA