Μενού
  • Α-
  • Α+

Πολλά περισσότερα από αυτά που δηλώνονται επίσημα στον ΕΟΔΥ, είναι σύμφωνα με τον καθηγητή Πνευμονολογίας Νίκο Τζανάκη, τα πραγματικά κρούσματα κορονοϊού στη χώρα. Οπως εκτίμησε ο αριθμός τους φτάνει ακόμη και πάνω από τα 50.000 καθημερινά: «Στην πραγματικότητα υπάρχουν πολύ περισσότερα κρούσματα από αυτά που δηλώνονται. Νομίζω είναι πάνω από 50 χιλ. ημερησίως» ανέφερε χαρακτηριστικά.

Διαβάστε ακόμη: Κορονοϊός: Τα «μποφόρ» των μεταλλάξεων, μεγαλώνουν το έκτο κύμα

Ο καθηγητής μιλώντας στον ΣΚΑΪ αναφέρθηκε και στην κορύφωση του νέου αυτού κύματος της πανδημίας και δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο αυτή να έρθει ακόμα και την επόμενη εβδομάδα. «Είμαστε πολύ κοντά στην κορύφωση, όπου κατά μέσο όρο μπορεί να δούμε 30.000 κρούσματα ημερησίως». Εξήγησε δε ότι η κορύφωση θα είναι παρατεταμένη και θα διαρκέσει όλο τον Ιούλιο.

Απαντώντας σε ερώτηση για ενδεχόμενη επαναφορά του μέτρου της υποχρεωτικής χρήσης της μάσκας, εξέφρασε την αντίθεσή του απαντώντας το εξής: «Δεν χρειάζεται επιβολή στη χρήση της μάσκας. Όποιος δε νιώθει ασφαλής ας φορέσει τη μάσκα του. Να σκεφτούν όλοι την ατομική ευθύνη η οποία σε ένα βαθμό είναι και συλλογική ώστε να προστατέψουν τους συγγενείς τους».

Σε ό,τι έχει να κάνει με τη χορήγηση της 4ης δόσης επανέλαβε ότι είναι ισχυρή η σύσταση για τους άνω των 60, ενώ για άτομα ηλικίας 50 έως 60 ετών ανέφερε ότι  θα πρέπει να συζητήσουν το θέμα με τον γιατρό τους γιατί εξαρτάται από την κατάσταση της υγείας τους.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA