Μενού
  • Α-
  • Α+

Για την πορεία της πανδημίας του κορονοϊού, την 4η δόση του εμβολίου και την χαλάρωση που επικρατεί - λόγω του καλοκαιριού - μίλησε στο MEGA ο καθηγητής Πνευμονολογίας, Θεόδωρος Βασιλακόπουλος

Διαβάστε ακόμηΚορονοϊός: Το σύμπτωμα που δείχνει μετάλλαξη Ομικρον και εμφανίζεται στον ύπνο

Σε σχετική ερώτηση που του έγινε για τη μεταδοτικότητα του κορονοϊού, ο κ. Βασιλακόπουλος απάντησε πως η κάθε παραλλαγή μετά την άλλη θα είναι μεταδοτικότερη καθώς ο ιός, λόγω της ανοσίας πολλών, δυσκολεύεται να επιβιώσει, όποτε γίνεται πιο μεταδοτικός. «Χαλαρώσαμε σε μία φάση που τα επιδημιολογικά δεδομένα ήταν εντελώς διαφορετικά, σε μια φάση έντονης αποκλιμάκωσης, μάλιστα χαλαρώσαμε αργότερα από άλλες όμορες με εμάς χώρες, που είναι επίσης τουριστικοί προορισμοί», σημείωσε μεταξύ άλλων ο κ. Βασιλακόπουλος.

Όπως εξήγησε ο καθηγητής Πνευμονολογίας, αυτό που συνέβη στη χώρα μας, αλλά και στην υπόλοιπη Ευρώπη, ήταν πως η χαλάρωση στα μέτρα προστασίας συνέπεσε με την επικράτηση των μεταδοτικότερων παραλλαγών της μετάλλαξης Όμικρον.

Κληθείς να σχολιάσει το αν οι πολίτες πρέπει να κάνουν την 4η δόση του εμβολίου κατά του κορονοϊού, ο κ. Βασιλακόπουλος επισήμανε πως η ωφέλειά της για τους άνω των 60 ετών είναι ξεκάθαρη και έχει αποδειχθεί με αντίστοιχες μελέτες, χωρίς αυτό να σημαίνει πως δεν βοηθά και τους νεότερους και τόνισε πως δεν κάνει κακό σε κανέναν. «Θα μειώσει κατά 50% την πιθανότητα να κολλήσει, και σε ένα πολύ μεγαλύτερο ποσοστό να νοσήσει βαριά και να πεθάνει», απάντησε χαρακτηριστικά. 

 

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA