Μενού
  • Α-
  • Α+

Η ταχύτητα των ανέμων στο μέτωπο της φωτιάς που καίει από το απόγευμα της Τρίτης στην Πεντέλη και έχει επεκταθεί στις γειτονικές περιοχές, έφτασε κατά τη διάρκεια της νύχτας και τα 80 χλμ την ώρα, κάτι που σύμφωνα με τον εκπρόσωπο της πυροσβεστικής Ιωάννη Αρτοποιό, άλλαζε συνεχώς την κατεύθυνση της φωτιάς κάνοντας ακόμη πιο δύσκολο το έργο των πυροσβεστών. Οπως ανέφερε ο εκπρόσωπος, έχουν πραγματοποιηθεί 600 απομακρύνσεις πολιτών, έχουν αποσταλεί κατά τη διάρκεια της νύχτας 5 μηνύματα εκκένωσης από το 112 ενώ πολλές κατοικίες έχουν υποστεί ζημιές.

Διαβάστε ακόμη: Φωτιά τώρα στην Πεντέλη: Live οι εξελίξεις τη 2η μέρα της καταστροφικής πυρκαγιάς

Στο σημείο επιχειρούν 485 πυροσβέστες με 28 πεζοπόρες ομάδες και 120 οχήματα. Επίσης έχουν ξεκινήσει να προσεγγίζουν την πυρκαγιά τα 3 Canadair415, δυο ελικόπτερα Erickson, ένα Bell214 και ένα BK117 (για τον συντονισμό). «Προτεραιότητα μας είναι η διασφάλιση της ανθρώπινης ζωής και η προστασία των δημόσιων δομών και της περιουσίας των πολιτών» ανέφερε χαρακτηριστικά ενημερώνοντας πως στη διάθεση των πυροσβεστών βρίσκονται και drones.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA