Μενού
  • Α-
  • Α+

Τις ακραίες καιρικές συνθήκες που επικρατούσαν πριν από τέσσερα χρόνια όταν επιχειρούσε στο Μάτι, θυμίζουν οι συνθήκες σε εθελοντή πυροσβέστη που επιχειρεί στη φωτιά της Πεντέλης. Ο λόγος για τους πολύ ισχυρούς ανέμους που φυσούν και αλλάζουν διαρκώς κατεύθυνση κάνοντας ακόμη πιο δύσκολο το έργο της κατάσβεσης από τις πυροσβεστικές δυνάμεις.

Διαβάστε ακόμη: Φωτιά τώρα στην Πεντέλη: Live οι εξελίξεις τη 2η μέρα της καταστροφικής πυρκαγιάς

«Φυσάει αέρας όπως φυσούσε στο Μάτι. Ευτυχώς τώρα δεν υπάρχουν απώλειες» είπε ο εθελοντής πυροσβέστης που δεν φάνηκε ιδιαίτερα αισιόδοξος για το πως μπορεί να περιοριστεί η φωτιά. «Δεν θα σβήσει αν δεν σταματήσει μόνη της. Ο,τι κι αν κάνουν οι πυροσβέστες. Πλέον προσπαθούν να γλιτώσουν όσα περισσότερα σπίτια γίνεται. Είναι σίγουρα δεκάδες τα καμένα σπίτια. Από το Ντράφι ως και τον Γέρακα και στην Ανθούσα υπάρχουν διάσπαρτα καμένα σπίτια».

Παράλληλα ο ίδιος κάλεσε όλους όσοι θέλουν να βοηθήσουν «να πηγαίνουν κοντά στα πυροσβεστικά οχήματα και να βοηθούν τους πυροσβέστες, να μην επιχειρούν μόνοι τους» και ζήτησε από τους κατοίκους «να εκκενώσουν τα σπίτια, μην κάνουν απερίσκεπτες ενέργειες».

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA