Μενού
  • Α-
  • Α+

Στα 113 χιλιόμετρα την ώρα έφτασαν οι άνεμοι στις 04:50 σύμφωνα με τον Μετεωρολογικό Σταθμό Πεντέλης, με την καταστροφική φωτιά που άρχισε από το Νταού Πεντέλης να καίει για δεύτερη ημέρα. Οι κάτοικοι σε Πεντέλη, Παλλήνη, Ανθούσα, Πικέρμι και Γέρακας έχουν λάβει μηνύματα από το 112 για να εκκενώσουν τις περιοχές καθώς οι φλόγες έχουν φτάσει και έχουν περάσει μέσα από τα σπίτια. Αποκλιμάκωση των ανέμων αναμένεται μετά το απόγευμα, αλλά το μελτέμι διατηρείται τόσο ώστε να δυσκολεύει το έργο των δυνάμεων.

Διαβάστε ακόμη: Φωτιά τώρα στην Πεντέλη: Live οι εξελίξεις τη 2η μέρα της καταστροφικής πυρκαγιάς

Να σημειωθεί ότι η κυκλοφορία των οχημάτων διεξάγεται κανονικά, πλέον, στη λεωφόρο Πεντέλης, καθώς και στην Αττική Οδό, στο ρεύμα προς την Ελευσίνα, αλλά και προς το αεροδρόμιο, σύμφωνα με νεότερη ενημέρωση από την ΕΛΑΣ.

Φωτιά στην Πεντέλη: Τα ενεργά μέτωπα

Διάσπαρτες εστίες σε Γέρακα, Ανθούσα, Παλλήνη και Διώνη, υπάρχουν αυτή την ώρα σύμφωνα με νεότερη ενημέρωση της Πυροσβεστικής από τον εκπρόσωπο Γιάννη Αρτοποιό, ο οποίος παρουσίασε και σχετικό χάρτη. Οπως ανέφερε ο εκπρόσωπος της πυροσβεστικής, έμφαση δίνεται στην Νοτιοδυτική πλευρά της πυρκαγιάς, στα όρια με την Αττική οδό, πλησίον των εγκαταστάσεων του Οργανισμού Αστικών Συγκοινωνιών Αττικής, και νοτιανατολικά, επίσης στα όρια με την Αττική οδό, πλησίον των εγκαταστάσεων της ΒΙΑΝΕΞ. Ταυτόχρονα καταβάλλονται μεγάλες προσπάθειες για την προστασία όλου του αστικού ιστού που βρίσκεται εντός της περιμέτρου της πυρκαγιάς.

«Παραμένει πρώτη μας προτεραιότητα η διασφάλιση της ανθρώπινης ζωής, αλλά και η προστασία των κρίσιμων δημόσιων υποδομών ζωτικής σημασίας και της ιδιωτικής περιουσίας των πολιτών» επανέλαβε ο Ιωάννης Αρτοποιός που ενημέρωσε πως: «Επιχειρούν 485 πυροσβέστες, με 28 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων και 120 οχήματα. Στο πεδίο παραμένουν και οι Ρουμάνοι πυροσβέστες. Το κινητό επιχειρησιακό κέντρο ΟΛΥΜΠΟΣ έχει διατεθεί για τον συντονισμό των δυνάμεων, ενώ η εικόνα της πυρκαγιάς διατίθεται διαρκώς από drones που έχει αναπτύξει το Πυροσβεστικό Σώμα. Για την αεροπυρόσβεση ήδη επιχειρούν 5 αεροσκάφη και 4 ελικόπτερα εκ των οποίων το ένα για εναέριο συντονισμό, ενώ έχουν κινητοποιηθεί άλλα 4 αεροσκάφη και 3 ελικόπτερα».

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA