ΚΟΙΝΩΝΙΑ
10/08/2022 10:41

Χαλκίδα: «Στρατιά» από μέδουσες διασχίζει τα νερά στη γέφυρα - Παρασύρονται από την παλίρροια

Μία «στρατιά» από μέδουσες, του είδους «καφέ μέδουσα» ή «τηγανητό αυγό» ευρέως γνωστή ως σαλούφα, «πιάστηκε» σε βίντεο την ώρα που διασχίζει τα νερά στη γέφυρα της Χαλκίδας, κινούμενη από τον Βόρειο Ευβοϊκό στο Νότιο Ευβοϊκό

Newsroom
Κείμενο: Newsroom
Χαλκίδα: «Στρατιά» από μέδουσες διασχίζει τα νερά στη γέφυρα - Παρασύρονται από την παλίρροια
(Πηγή: Shutterstock, YouTube)
Ανάγνωση:

Μια «στρατιά» από μέδουσες στη γέφυρα της Χαλκίδας καταγράφηκε την Τρίτη (9/8) να διασχίζει το στενό, κινούμενη από τον Βόρειο Ευβοϊκό στο Νότιο Ευβοϊκό, παρασυρόμενη από την παλίρροια. Οπως σημειώνει το haanity που τράβηξε το βίντεο, η ταχύτητά τους ήταν εξαιρετικά μεγάλη καθώς το ρεύμα του καναλιού του Ευρίπου ήταν ισχυρό.

Διαβάστε ακόμη: Νάξος: Ταβέρνα χρεώνει στον λογαριασμό και τη... ζωντανή μουσική!

Σύμφωνα με το ίδιο, «οι συγκεκριμένες μέδουσες είναι του είδους «καφέ μέδουσα» ή «τηγανητό αυγό» ευρέως γνωστή ως σαλούφα, (επιστημονική ονομασία: Cotylorhiza tuberculata). Είναι ένα είδος μέδουσας του φύλου Cnidaria. Συναντάται συχνά στη Μεσόγειο Θάλασσα, το Αιγαίο Πέλαγος και την Αδριατική Θάλασσα. Μπορεί να φτάσει τα 40 εκατοστά σε διάμετρο, αλλά το πλάτος της είναι συνήθως μικρότερο από 17 εκατοστά. Φαίνεται ότι το τσίμπημα αυτής της μέδουσας έχει πολύ μικρή ή καθόλου επίδραση στον άνθρωπο. Ωστόσο, μπορεί να προκαλέσει αλλεργίες στους πιο ευαίσθητους ανθρώπους, οι οποίες συνήθως συνεπάγονται κνησμό και ξύσιμο στην περιοχή του τσιμπήματος.

Ο λείος, υπερυψωμένος κεντρικός θόλος του κνιδάριου περιβάλλεται από έναν δακτύλιο που μοιάζει με υδρορροή. Τα περιθωριακά του πτερύγια είναι επιμήκη και υποορθογώνια. Κάθε στόμιο διχάζεται κοντά στη βάση του και διακλαδίζεται αρκετές φορές. Εκτός από ορισμένα μεγαλύτερα εξαρτήματα, υπάρχουν πολλά μικρά, σε σχήμα ρόπαλου, που φέρουν άκρα που μοιάζουν με δίσκους».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Google News
Ακολουθήστε το Reader στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.
# TAGS:
ΧΑΛΚΙΔΑ ΜΕΔΟΥΣΕΣ ΒΙΝΤΕΟ
Newsroom
Κείμενο: Newsroom

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ