Μενού
  • Α-
  • Α+

Μαρτυρία πρόσφυγα που διασώθηκε από τη νησίδα στον Εβρο «καίει» την Τουρκία αποκαλύπτοντας πως οι Αρχές τους υποχρέωσαν δύο φορές να μετακινηθούν σε νησίδες μέχρι τη στιγμή που βρέθηκαν στην ελληνική επικράτεια. Η Μπαϊντά ανέφερε πως «μας χώρισαν σαν να ήμασταν σε ποδοσφαιρικό αγώνα, μεταξύ των δύο πλευρών». 

Διαβάστε ακόμη: Εβρος: Ο σκοτεινός ρόλος της τουρκικής στρατοχωροφυλακής και το αίτημα για άσυλο των μεταναστών - «Φουντώνει» η πολιτική κόντρα

Στον Εβρο διασώθηκαν 38 άτομα, μεταξύ των οποίων μία έγκυος και επτά παιδιά. Ολοι είναι καλά στην υγεία τους και βρίσκονται στο ΚΥΤ Φυλακίων Εβρου. Η Μπαϊντά μίλησε σε διεθνή ΜΜΕ και σύμφωνα με το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΣΚΑΙ η μαρτυρία της είναι χαρακτηριστική για την πολιτική που ακολουθούν οι τουρκικές Αρχές στα σύνορα. «Οι Τούρκοι μας χώρισαν δύο φορές. Ήμασταν 50 άνθρωποι που μας απέλασαν από την Τουρκία σε ελληνικό νησί. Τότε οι Τούρκοι μας έσπρωξαν σε δεύτερο νησί και πέταξαν πολλά άτομα σε αυτό το νησί και μας χώρισαν σαν να ήμασταν σε ποδοσφαιρικό αγώνα, μεταξύ των δύο πλευρών, την ελληνική και την τουρκική» είπε η πρόσφυγας. 

Ο σκοτεινός ρόλος της τουρκικής στρατοχωροφυλακής

Αίσθηση έχουν προκαλέσει οι ισχυρισμοί των διασωθέντων μεταναστών, σύμφωνα με την ΕΛΑΣ, είναι πως όλη αυτή η μετακίνηση και η καθοδήγηση ακόμη και για επαφές με συγκεκριμένες ΜΚΟ, οργανώθηκε από την στρατοχωροφυλακή της Τουρκίας! Αυτό για τους υψηλόβαθμούς αξιωματούχους των ελληνικών Αρχών, σημαίνει ότι και η Τουρκία επιστρέφει δριμύτερη στον Έβρο με το αγαπημένο της «υβριδικό όπλο» τους μετανάστες με ενδεχόμενη εμπλοκή οργανώσεων στο επικίνδυνο αυτό «παιχνίδι» για τις ζωές αθώων ανθρώπων, που απλά αναζητούν μία ευκαιρία να επιβιώσουν.

Πριν από δύο εβδομάδες, η Στρατοχωροφυλακή της Τουρκίας τους μετέφερε με μικρά βανάκια, όπως αναφέρεται ότι ισχυρίστηκαν στις καταθέσεις τους, μέχρι την τουρκική όχθη του ποταμού Έβρου. Εκεί βρίσκονταν κάποιοι αραβόφωνοι - πιθανώς λαθροδιακινητές - τους έβαλαν σε φουσκωτές λέμβους και τους μετέφεραν σε νησίδα του ποταμού. Μάλιστα, όπως οι ίδιοι είπαν, δέχθηκαν συμβουλές να επικοινωνήσουν με ΜΚΟ και ανθρωπιστικές οργανώσεις και έλαβαν διαβεβαιώσεις ότι η Ελλάδα θα τους σώσει.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA