Μενού
  • Α-
  • Α+

Νέα στοιχεία - ντοκουμέντα έρχονται στο φως της δημοσιότητας γύρω από τη δράση του κυκλώματος των αστυνομικών με τις πλαστές ταυτότητες και τα διαβατήρια που όπως φαίνεται έχει βαθιές ρίζες στην εγκληματικότητα στη χώρα και μάλιστα τα πλοκάμια του φτάνουν μέχρι και τα πρώτα ονόματα της Greek Mafia! 

Διαβάστε ακόμη: Ρούλα Πισπιρίγκου: Αρχίζει αύριο Πέμπτη η ανάκριση για τις δολοφονίες της Μαλένας και της Ίριδας

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με αποκλειστικό ρεπορτάζ που παρουσίασε το STAR στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του καναλιού, οι έρευνες των Αρχών έχουν φέρει αποτελέσματα και εξελίξεις στο θέμα με τους αστυνομικούς που εξέδιδαν διαβατήρια σε κακοποιούς. Χαρακτηριστικά, στο κινητό μιας γυναίκας αξιωματικού που κατηγορείται για συμμετοχή στο κύκλωμα, βρέθηκε η επαφή «Γιάννης Σκαφτούρ»! Φυσικά, πρόκειται για τον Ελληνα βαρυποινίτη, Γιάννη Σκαφτούρου που δολοφονήθηκε στο Πάσχα στο σπίτι του στη Βοιωτία σε ένα ξεκαθάρισμα λογαριασμών.

Με βάση το ρεπορτάζ, Αστυνομία έχει εστιάσει στη διασύνδεση της αξιωματικού με τον 55χρονο αρχιμαφιόζο της «παλιάς σχολής» στην ελληνική μαφία, ο οποίος ήταν χωμένος βαθιά στο κύκλωμα της νύχτας και όπως φαίνεται είχε επαφές με το συγκεκριμένο κύκλωμα έκδοσης παράνομων εγγράφων, από όπου είχε προμηθευτεί ταυτότητες και διαβατήρια για συνεργούς του. Αυτή το μονοπάτι της παράνομης διασύνδεσης προσπαθούν να ακολουθήσουν εδώ και μήνες τα στελέχη της ασφάλειας που έχουν αναλάβει την υπόθεση που φαίνεται ότι αργά, αλλά σταθερά μπαίνει σε δρόμο επίλυσης, ώστε να βρεθούν οι δράστες της δολοφονίας, αλλά και πιθανοί άλλοι εμπλεκόμενοι.

Κάνεις την πουσ... και μετά το πληρώνεις

Παράλληλα, το ρεπορτάζ του STAR έφερε στο φως και έναν αποκαλυπτικό διάλογο στελεχών του παράνομου κυκλώματος, μέσα από μαγνητοφωνημένη συνομιλία, όπου οι δύο σχολίαζαν τη δολοφονία σε βενζινάδικο που έγινε στη Νίκαια τον περασμένο Νοέμβριο, όταν και εκτελέστηκε ο ιδιοκτήτης του συγκεκριμένου πρατηρίου.

Οι δύο συνομιλητές αναφέρουν ότι ο συγκεκριμένος που εκτελέστηκε ήταν πελάτης του κυκλώματος, καθώς κυκλοφορούσε με πλαστή ταυτότητα που του είχαν εκδώσει οι εμπλεκόμενοι στην υπόθεση. Μάλιστα μαθαίνοντας για τη δολοφονία, γελάνε και σχολιάζουν τον τρόπο που εκτελέστηκε το θύμα, αλλά και ποια ήταν η σχέση του με τους δράστες και το κίνητρο, αναφέροντας χαρακτηριστικά ότι «...έτσι πάνε αυτά ρε φίλος, κάνεις κάποια πουσ... σε κάποιον και μετά το πληρώνεις».    

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA