Μενού
  • Α-
  • Α+

Τρομερές αποκαλύψεις φέρνει στο προσκήνιο η ανάγνωση της μήνυσης που έγινε από τους συγγενείς της 75χρονης σοπράνο, Νένας Τραχανά, η οποία φέρεται να δολοφονήθηκε τον περασμένο Μάρτιο από τους ανθρώπους που τη φρόντιζαν. Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του Βασίλη Λαμπρόπουλου στο Live News του MEGA, ο Ελληνας «διαχειριστής», αλλά και οι Πακιστανοί που είχαν αναλάβει να την προσέχουν, της απέσπασαν τεράστια χρηματικά ποσά, ακίνητη περιουσία, την κακοποίησαν συστηματικά και την άφηναν σε ασιτία για μεγάλο χρονικό διάστημα προκειμένου να προκαλέσουν τον θάνατό της, αφότου της είχαν αποσπάσει την περιουσία. 

Διαβάστε ακόμη: Θρίλερ με 75χρονη της Λυρικής Σκηνής που πέθανε σε νοσοκομείο ενώ τη φρόντιζαν αλλοδαποί - Οι δωρεές σπιτιών

Συγκεκριμένα, μαρτυρίες συγγενών, συναδέλφων, αλλά και γειτόνων, δίνουν απαντήσεις στο μυστήριο και τα ερωτήματα γύρω από τις συνθήκες που έχασε τη ζωή της η γυναίκα που εργαζόταν στη Λυρική Σκηνή. Πέντε μήνες μετά τον θάνατο, οι αστυνομικοί προσπαθούν να συνθέσουν τα κομμάτια του αινιγματικού παζλ και να λύσουν το μυστήριο γύρω από την εξαφάνιση του μοναδικού κληρονόμου των δύο σπιτιών της που εξαφανίστηκε από την Ελλάδα!

Ο ξάδερφος της σοπράνο, κύριος Εμίλιος μίλησε στην εκπομπή και αναφέρθηκε σε γεγονότα που συνθέτουν σκηνικό εγκλήματος: «Μαζί είχαμε έναν τραπεζικό λογαριασμό στην Εθνική τράπεζα. Μέσα σε δύο μήνες, λίγο πριν το τέλος της Νένας, εξαφανίστηκαν περίπου 100.000 ευρώ. Αρχικά είχαμε μέσα 150.000 ευρώ, ξαφνικά το ποσό έπεσε στις 100.000 και αμέσως μετά κάτω από τις 60.000. Μέσα σε πολύ μικρό χρονικό διάστημα, χάθηκαν τα λεφτά και από όσο ξέρω τα χάρισε στον Ελληνα και τους Πακιστανούς συνεργούς του. Μάλιστα, στον Πακιστανό ξέρω ότι του άνοιξε και κομμωτήριο. Οταν πήγα να της ζητήσω το λόγο και να την πίσω να τους καταγγείλουμε στην Αστυνομία έδειχνε να φοβάται και μου ζητούσε να φύγω. Τελικά κατέληξα να κάνω καταγγελία σε αρμόδια υπηρεσία του Δήμου και μήνυση στην Αστυνομία λίγους μήνες πριν πεθάνει». 

«Οι διαχειριστές τη συμβούλευαν λάθος»

Στην εκπομπή μίλησαν και δύο συνάδελφοι της σοπράνο που εργαζόταν στη Λυρική Σκηνή, από το 1993 μέχρι το 2010. Όπως αναφέρουν, έζησε τα τελευταία χρόνια της ζωής της, σε πολυκατοικία στην οδό Αχαρνών, με ένα ζευγάρι να έχει αναλάβει να την προσέχει. Ο άντρας από το Πακιστάν και η γυναίκα από την Ελλάδα. «Η Νένα ήταν ακινητοποιημένη σε ένα αναπηρικό καροτσάκι. Αυτό έγινε αντικείμενο εκμετάλλευσης. Με έναν τρόπο με είχε απομακρύνει εμένα. Οι άνθρωποι που είχε φέρει γύρω της, Πακιστανοί και κάποιοι Έλληνες, τη συμβούλευαν λάθος».

Στενοί συγγενείς της ηλικιωμένης υποστηρίζουν πως το ζευγάρι ουσιαστικά οδήγησε στον θάνατο τη σοπράνο, όταν εκείνη τους έγραψε τα 2 σπίτια που είχε σε Αθήνα και Λουτράκι. «Στη διαθήκη της τα άφησε όλα σε έναν συγκεκριμένο Πακιστανό. Από τον οποίο φυσικά περίμενε ότι θα στεκόταν δίπλα της».

Όπως αποκάλυψε ο Βασίλης Λαμπρόπουλος στο Live News, συγγενείς της σοπράνο είχαν καταθέσει μήνυση στην αστυνομία την 1η Φεβρουαρίου του 2022 στο Α.Τ. Ομονοίας σε βάρος των ατόμων που πρόσεχαν τη γυναίκα. Οι συγγενείς της σοπράνο μιλούν για ένα προμελετημένο έγκλημα. Υποστηρίζουν πως το ζευγάρι όχι μόνο δεν πρόσεχε την 75χρονη, αλλά ουσιαστικά την οδήγησε στο τέλος από την κακομεταχείριση και τη διαχρονική αδιαφορία. «Στεναχωριέμαι πάρα πολύ διότι μετά θάνατον διασύρεται αυτήν την στιγμή. Την εκμεταλλεύονταν, της τρώγανε τα λεφτά».

Κομβικό σημείο στην υπόθεση τα χρήματα και τα δύο ακίνητα της γυναίκας σε Αθήνα και Λουτράκι. Όλα κατέληξαν στο νεαρό άνδρα, που μετά τον θάνατο της σοπράνο εξαφανίστηκε, με πληροφορίες να αναφέρουν πως ήδη βρίσκεται έξω από τη χώρα. «Ήταν σχεδόν καθοριστική η διαθήκη που την είχαν βάλει να κάνει, ο τρόπος δηλαδή που την έβαλαν να κάνει τη διαθήκη». Μετά τον θάνατο της σοπράνο, το σπίτι σφραγίστηκε και ξεκίνησε έρευνα από την αστυνομία, που ακόμα βρίσκεται σε εξέλιξη.

«Τη βασάνισαν μέχρι να πεθάνει»

Η σοπράνο βγήκε στη σύνταξη το 2010 και τα επόμενα χρόνια ήταν τα πιο δύσκολα της ζωής της. Η μοναξιά και τα προβλήματα υγείας, την οδήγησαν μακριά από συγγενείς και φίλους, κλεισμένη στον εαυτό της, μέσα στο σπίτι. «Τα έγραψε στον Πακιστανό που τα πήρε και σηκώθηκε και έφυγε». Τα βάσανα της σοπράνο ήταν γνωστά στους άλλοτε συναδέλφους της, που όμως δεν φαντάζονταν ποτέ την τροπή που θα έπαιρνε ο θάνατός της. Οι έρευνες συνεχίζονται, με τους στενούς συγγενείς της 75χρονης να ζητούν να πέσει άπλετο φως, στις συνθήκες που οδήγησαν στο θάνατο, τον δικό τους άνθρωπο.

Σύμφωνα με τη μήνυση που έχει κατατεθεί, οι συγγενείς καταγγέλλουν πως ο Ελληνας και οι Πακιστανοί συνεργοί του:

  • Βιαιοπραγούσαν στο πρόσωπο και το σώμα της 75χρονης
  • Την άφησαν να πεθάνει από ασιτία καθώς είχε χάσει 30 κιλά
  • Την έπεισαν να τους μεταβιβάσει χρηματικά ποσά, περιουσιακά στοιχεία, όπως ακίνητα σε Αθήνα και Κόρινθο
  • Της απέσπασαν προσωπικά δεδομένα, όπως τους κωδικούς της τραπεζικής κάρτας μέσω της οποίας διαχειρίζονταν τον τραπεζικό λογαριασμό της.  
Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA