ΚΟΙΝΩΝΙΑ
06/09/2022 16:41

Θεσσαλονίκη: Εισαγγελική έρευνα για τις πλημμύρες

Εισαγγελική έρευνα διεξάγεται για τα σοβαρά προβλήματα, με πλημμύρες και κλειστούς δρόμους, που προκλήθηκαν εξαιτίας της ισχυρής νεροποντής που έπληξε τις προηγούμενες μέρες τη Θεσσαλονίκη

Newsroom
Κείμενο: Newsroom
Θεσσαλονίκη: Εισαγγελική έρευνα για τις πλημμύρες
Πηγή: Eurokinissi
Ανάγνωση:

Εισαγγελική έρευνα διεξάγεται για τα σοβαρά προβλήματα, με πλημμύρες και κλειστούς δρόμους, που προκλήθηκαν εξαιτίας της ισχυρής νεροποντής που έπληξε τις προηγούμενες μέρες τη Θεσσαλονίκη. Με εντολή του προϊστάμενου της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Θεσσαλονίκης, ο εισαγγελέας Ποινικής Δίωξης Δημήτρης Σμύρνης παρήγγειλε τη διενέργεια κατεπείγουσας προκαταρκτικής εξέτασης από την Πυροσβεστική Υπηρεσία.

Διαβάστε ακόμη: Θεσσαλονίκη: Καταστράφηκαν τα ηλεκτρολογικά του Λευκού Πύργου και πλημμύρισαν περίπτερα της ΔΕΘ από τη νεροποντή

Το ζητούμενο είναι να διακριβωθεί αν στοιχειοθετείται το αδίκημα της πλημμύρας με κίνδυνο για άνθρωπο ή για πράγματα από αμέλεια ή από πρόθεση, σύμφωνα με το grtimes.gr. Στο πλαίσιο της έρευνας ζητούνται οι εκθέσεις αυτοψίας της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας και να διαπιστωθεί αν υπήρξε πρόβλημα με τον καθαρισμό των φρεατίων. Μεγάλοι όγκοι νερού δημιούργησαν πλημμυρικά φαινόμενα και εκτεταμένες υλικές ζημιές σε κεντρικούς δρόμους και καταστήματα, με αποτέλεσμα η Πυροσβεστική να δεχθεί πάνω από 300 κλήσεις.

Video Loading...

Προηγουμένως πλημμύρισαν καταστήματα που βρίσκονται απέναντι από τα Δικαστήρια, ενώ προβλήματα ηλεκτροδότησης καταγράφηκαν σε διάφορες περιοχές, μεταξύ άλλων και στα Λαδάδικα. Αφορμή για την έρευνα αποτέλεσε εγγραφή αναφορά της Πυροσβεστικής προς την Εισαγγελία Πρωτοδικών και αφορά τα πλημμυρικά φαινόμενα που καταγράφηκαν την περασμένη Παρασκευή και τη Δευτέρα, σε διάφορες περιοχές της πόλης.

Video Loading...

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Google News
Ακολουθήστε το Reader στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.
# TAGS:
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ ΠΛΗΜΜΥΡΕΣ ΕΙΣΑΓΓΕΛΙΑ ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΙΚΗ
Newsroom
Κείμενο: Newsroom

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ