Μενού
  • Α-
  • Α+

Η δίκη για τη δολοφονία του επιχειρηματία, Γιάννη Μακρή, ξεκινά σήμερα στο Εφετείο Αθηνών σε δεύτερο βαθμό. Ο Γιάννης Μακρής, ο οποίος εκτελέστηκε τον Οκτώβριο του 2018 έξω από αυτοκίνητό του στο σπίτι του στα νότια προάστια. Στο εδώλιο των κατηγορουμένων θα καθίσουν τα δύο αδέρφια από τη Βουλγαρία, που έχουν καταδικαστεί σε πρώτο βαθμό για τη δολοφονία, ο ένας ως φυσικός αυτουργός σε ισόβια κάθειρξη και ο άλλος ως συνεργός σε κάθειρξη 10 ετών. 

Διαβάστε ακόμη: Ανω Λιόσια: Αγρια επίθεση σε 40χρονο με τσιμεντόλιθο επειδή έκανε παρατήρηση για τη μουσική

Στον 47χρονο «Αυστραλό», όπως αποκαλούσαν τον Γιάννη Μακρή, είχαν στήσει ενέδρα θανάτου έξω από το σπίτι του με τον δράστη να πυροβολεί σχεδόν εξ επαφής τον επιχειρηματία, στον οποίο έδωσε και χαριστική βολή για να είναι σίγουρος ότι δεν έχει καμία ελπίδα να παραμείνει ζωντανός. Μάλιστα, η δολοφονία του Γιάννη Μακρή έχει καταγραφεί καρέ-καρέ σε βίντεο από κάμερα ασφαλείας. Οι κατηγορούμενοι, οι οποίοι από την πρώτη στιγμή αρνήθηκαν το στυγερό έγκλημα, φέρονται να παρακολουθούσαν το θύμα τους για τουλάχιστον 20 ημέρες πριν από τη δολοφονία, καλύπτοντας με κάθε τρόπο τα ίχνη τους, καθώς χρησιμοποίησαν νοικιασμένα αυτοκίνητα και διαφορετικά ξενοδοχεία. Το βίντεο, στο οποίο καταγράφεται η δολοφονία του Γιάννη Μακρή, αποτέλεσε για τις αρχές το στοιχείο «κλειδί» για την εξιχνίαση της υπόθεσης, καθώς ο 34χρονος Βούλγαρος, ο οποίος έχει καταδικαστεί ως φυσικός αυτουργός, είχε φύγει από την Ελλάδα αμέσως μετά για να επιστρέψει λίγους μήνες αργότερα και να συλληφθεί σε περιοχή της Γλυφάδας. Ακολούθησε η σύλληψη του 35χρονου αδελφού του, ο οποίος φέρεται να συμμετείχε στο έγκλημα.

Δολοφονήθηκε ο βασικός μάρτυρας

Τον περασμένο Φεβρουάριο εκτελέστηκε στη Βουλγαρία ο βασικός μάρτυρας της δολοφονίας του Γιάννη Μακρή. «Δολοφονήθηκε στη Βουλγαρία, στο εξωτερικό και από τότε περιμένουμε να δούμε εάν θα υπάρξει κάτι νέο από τις έρευνες, ώστε να συσχετιστεί με αυτή τη δικογραφία», ανέφερε την περασμένη εβδομάδα ο συνήγορος της οικογένειας του Γιάννη Μακρή, Γιάννης Μαρακάκης. Ο εν λόγω μάρτυρας ζούσε στο εξωτερικό και ύστερα από τη σύλληψη των δύο δραστών είχε ανακριθεί από τις Αρχές και αναγνώρισε από το βίντεο τον δολοφόνο του Γιάννη Μακρή. «Η κατάθεσή του είναι ακλόνητη και είναι συστατικό της δικογραφίας» πρόσθεσε, τονίζοντας πως το σημαντικό είναι να βρεθεί ποιος κρύβεται πίσω και από τις δύο δολοφονίες. «Αυτό που χρειαζόμαστε είναι να υπάρχει ένας καλός συντονισμός μεταξύ των Αρχών εδώ και στο εξωτερικό, ώστε να δούμε εάν υπάρχουν χρήσιμα στοιχεία για να συσχετιστούν σε αυτή τη δικογραφία» επισήμανε. 

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA