Μενού
  • Α-
  • Α+

Νεαροί μιλούν στην κάμερα για επιθέσεις που συμβαίνουν με μεγάλες παρέες να επιτίθενται με κατσαβίδια ακόμα και για ένα ακριβό ρούχο. Οι ειδικοί είναι προβληματισμένοι από την έξαρση της νεανικής βίας και λένε ότι τα παιδιά που εμπλέκονται σε τέτοια περιστατικά προέρχονται από προβληματικό περιβάλλον και συναντιούνται στο σχολείο, οργανώνοντας και συμμορίες

Διαβάστε ακόμη: Απεργία στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς: Στη Δικαιοσύνη προσέφυγε η ΣΤΑΣΥ

«Υπάρχουν μεγάλες παρέες, 10 – 15 άτομα και μπορεί ακόμα και για ένα ακριβό ρούχο, ένα κινητό να επιτεθούν με κατσαβίδια και μαχαίρια σε ένα παιδί», λέει νεαρός «Υπάρχουν παρέες μέσα στο σχολείο και δεν κάνουν κάτι επειδή φοβούνται τους καθηγητές» συμπληρώνει. «Το σχολείο είναι ένας παράγοντας που μπορεί να ενισχύσει ή να αποτρέψει τέτοια περιστατικά. Αν υπάρχει ανοχή δυστυχώς βλέπουμε ότι το σχολείο μπορεί να γίνει πηγή γέννησης τέτοιων κακών συμπεριφορών» λέει η ψυχολόγος κυρία Αθανασίου. «Εχω δει να συγκεντρώνονται όλοι μαζί με τα μηχανάκια και πάνε σε παιδί που τους ενόχλησε στο σχολείο και βγάζουν μαχαίρι για να φοβηθεί», αναφέρει μαθητής. «Εχω δει παιδί να κάθεται στη στάση και να περνούν με τα μηχανάκια και να ζητούν τσιγάρο. Ετσι και πει πως δεν έχει το σπάνε στο ξύλο», αναφέρει άλλος νεαρός. «Κάνουν πεσίματα σε μικρά παιδιά για να αρπάξουν κινητά ή οπαδικό κίνητρο, με χέρια και μαχαίρια», λέει άλλος μαθητής. 

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA