ΚΟΙΝΩΝΙΑ
22/09/2022 14:24

Πέτρος Φιλιππίδης: «Παιδί μου μην ακούς κανέναν» - Το γράμμα που είχε γράψει για τον γιο του πριν από χρόνια

Το γράμμα αυτό ο Πέτρος Φιλιππίδης το είχε γράψει πριν από 6 με 8 χρόνια, όταν είχε ερωτηθεί για το μήνυμα που στέλνει στη γενιά του γιου του. Τότε οι καταγγελίες για τον βιασμό και τις απόπειρες βιασμού δεν είχαν έρθει στο φως της δημοσιότητας

Newsroom
Κείμενο: Newsroom
Πέτρος Φιλιππίδης: «Παιδί μου μην ακούς κανέναν» - Το γράμμα που είχε γράψει για τον γιο του πριν από χρόνια
Πηγή: eurokinissi
Ανάγνωση:

Ενα γράμμα που είχε γράψει ο Πέτρος Φιλιππίδης, μέσω του οποίου καλούσε τον γιο του να χαράξει τη δική του πορεία, προτρέποντάς τον, μάλιστα, να αφήσει πίσω του το παρελθόν, ήρθε ξανά στη δημοσιότητα. Το γράμμα αυτό ο Πέτρος Φιλιππίδης το είχε γράψει πριν από 6 με 8 χρόνια, όταν είχε ερωτηθεί για το μήνυμα που στέλνει στη γενιά του γιου του. «Αυτό που θαυμάζω εγώ δεν είναι κάποιος γνωστός, δεν είναι κάποιος επώνυμος, δεν είναι κάποιος μεγάλος - και στην ηλικία -, είναι κάποιος μικρός, πολύ μικρός που αντιπροσωπεύει μια μεγάλη, πολύ μεγάλη μερίδα του μελλοντικού μας κόσμου, του κόσμου ολόκληρου, του παρόντος αλλά κυρίως του μέλλοντος. Αυτός ο άνθρωπος είναι ο Δημήτρης Φιλιππίδης, γιος του Πέτρου Φιλιππίδη και της Ελπίδας Νίνου, της Ευαγγελίας του Νίκου και της Ελένης», είχε γράψει ο Πέτρος Φιλιππίδης χρόνια πριν έρθουν στη δημοσιότητα οι καταγγελίες για τον βιασμό και τις απόπειρες βιασμού εναντίον του.

Διαβάστε ακόμη: Τάκης Θεοδωρικάκος: 1.500 προσπάθησαν να περάσουν τον Εβρο χθες - Οργανωμένο το σχέδιο της Τουρκίας

«Σε θαυμάζω παιδί μου και μέσα από τον θαυμασμό μου σε εσένα θαυμάζω όλη τη νέα γενιά. Όλους τους νέους ανθρώπους που είμαι σίγουρος ότι πέρα από τις αντιξοότητες, τις άθλιες συνθήκες παγκοσμιοποιημένης διαβίωσης, θα βγείτε καθαροί, μεγάλοι, ώριμοι, δημιουργικοί, επαναστάτες και ελεύθεροι. Σου εύχομαι να μην μοιάσεις καθόλου στους πατεράδες σου, να ανοίξεις ένα δρόμο δικό σου, γιατί πρέπει και γιατί μπορείς», συμπλήρωνε στο γράμμα του ο Πέτρος Φιλιππίδης.

Και κατέληγε: «Παιδί μου μην ακούς κανέναν παρά μόνο την καρδιά σου, άκου τη σωστά και αυτή θα σε οδηγήσει στο φως. Αυτόν θαυμάζω λοιπόν εγώ, σε αυτόν ελπίζω, σε αυτόν επενδύω, σε αυτόν ποντάρω, σε αυτόν στοιχηματίζω, σε αυτόν και σε όλους τους συμμαθητές σου. Το μόνο που χρειάζεστε και εσύ και οι «φίλοι σου» είναι η ευχή μου. Αυτή την έχετε. Βοηθήστε μας να βγούμε στο φως μαζί σας. Για όση ζωή μας απομένει. Γιατί η ζωή είναι δική σας. Με την αγάπη μου, ο πατέρας σου».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Google News
Ακολουθήστε το Reader στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.
# TAGS:
ΠΕΤΡΟΣ ΦΙΛΙΠΠΙΔΗΣ ΕΛΠΙΔΑ ΝΙΝΟΥ
Newsroom
Κείμενο: Newsroom

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ