Μενού
  • Α-
  • Α+

Για οργανωμένο σχέδιο προώθησης μεταναστών στα ελληνικά σύνορα από την Τουρκία, μίλησε ξανά ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Τάκης Θεοδωρικάκος. Μόνο την Τετάρτη, 21 Σεπτεμβρίου, προσπάθησαν να μπουν στη χώρα μας από τον Εβρο περίπου 1.500 άτομα, τα οποία επέστρεψαν πίσω όταν είδαν την ισχυρή παρουσία μέτρων αποτροπής, σύμφωνα με τον κ. Θεοδωρικάκο. Μιλώντας στον ΣΚΑΪ ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Τάκης Θεοδωρικάκος, ανέφερε: «Θέλω να είναι ξεκάθαρο ότι οργανωμένο σχέδιο από την πλευρά της Τουρκίας είναι προφανές ότι υπάρχει. Στις περισσότερες περιπτώσεις, τους φέρνουν οχήματα της τουρκικής στρατοχωροφυλακής. Δεν το λες ούτε αυθόρμητο ούτε ανοργάνωτο αυτό», τόνισε ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη.

Διαβάστε ακόμηΟΗΕ: Στην αντεπίθεση ο Κυριάκος Μητσοτάκης, ετοιμάζει απάντηση - έκπληξη στις προκλήσεις του Ερντογάν

Διευκρίνισε, ωστόσο, ότι η «απειλή» επί του παρόντος δεν έχει πάρει τη μορφή που είχε τον Φεβρουάριο και τον Μάρτιο του 2020. «Παρακολουθούμε στενά την κατάσταση για να μην επιτρέψουμε να υπάρξει το παραμικρό», σημείωσε. Ο κ. Θεοδωρικάκος ανέφερε πως χθες συμφώνησε με τον Βούλγαρο ομόλογό του ότι Αθήνα και Σόφια θα ενώσουν, θα συντονίσουν και θα ενισχύσουν τις προσπάθειές τους για να ανταποκριθούν στην κοινή πρόκληση της εργαλειοποίησης των μεταναστών από την Τουρκία. Ανέφερε, επίσης, ότι ο Βούλγαρος ομόλογός του δήλωσε πολύ εντυπωσιασμένος από τον ελληνικό φράχτη στον Έβρο και πως η χώρα εξετάζει να αναβαθμίσει και εκείνη τον δικό της φράχτη, που είναι μικρότερος και υποτυπώδης.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA