Μενού
  • Α-
  • Α+

Σε απίστευτο θρίλερ εξελίσσεται η υπόθεση της εξαφάνισης της 48χρονης Ευριδίκης, της μικροβιολόγου από την Ευρυτανία, όπου την περασμένη Πέμπτη χάθηκαν τα ίχνη της στη λίμνη Κρεμαστών, εκεί όπου βρέθηκαν το αυτοκίνητο και το χειρόγραφο σημείωμα. Και μπορεί οι έρευνες Αστυνομίας, Πυροσβεστικής και άλλων ειδικών ομάδων που έχουν σπεύσει στο σημείο να συνεχίζονται, όμως, το βάθος που φτάνει ακόμη και στα 120 μέτρα, τα ρεύματα και τα φερτά υλικά δυσχεραίνουν το έργο τους. Ομως, δεν είναι η πρώτη φορά που οι Αρχές ασχολούνται με προσπάθειες εντοπισμού ατόμου στην ίδια λίμνη. Είναι οι ίδιες εικόνες, όπως πριν από 6 μήνες, όταν γίνονταν έρευνες στο ίδιο σημείο, για να βρεθεί μία άλλη γυναίκα, 52 ετών, που χάθηκε κι εκείνη από προσώπου γης!

Διαβάστε ακόμη: Ευρυτανία: Γιατρός επιβεβαιώνει ξυλοδαρμό της 48χρονης πριν την εξαφάνιση - Η πεθερά της μιλάει για την περιουσία

Τα μόνα στοιχεία που είχαν βρει τότε, τον περασμένο Μάρτιο, ήταν τα παπούτσια και το κινητό της 52χρονης. Ό,τι δηλαδή, άφησε πίσω της και η Ευρυδίκη. Κάποιοι λένε ότι ίσως η 48χρονη να ήξερε τις λεπτομέρειες από εκείνη την εξαφάνιση και να αντέγραψε τον τρόπο. Τραγικές ομοιότητες σε δύο παρόμοιες υποθέσεις, στον ίδιο τόπο, με διαφορά λίγων μόλις μηνών.

Οι συγκλονιστικές συμπτώσεις

Ομως, τα πράγματα γίνονται ακόμη πιο περίπλοκα, όταν μπαίνει στην εξίσωση και άλλος ένας παράγοντας! Πριν από 44 χρόνια, ο πατέρας της Ευριδίκης πήρε την απόφαση να βάλει τέλος στη ζωή του πέφτοντας στη νερά της λίμνης που σήμερα οι διασώστες προσπαθούν να βρουν και την ίδια! Είναι ένα τραγικό παιχνίδι της μοίρας; Είναι μια ακόμη κακή στιγμή; Οπως και να'χει σήμερα, η μητέρα της Ευριδίκης βρίσκεται στο ίδιο σημείο, πίνοντας για δεύτερη φορά το πικρό ποτήρι να χάνει ξανά ένα μέλος της οικογένειας. Μάλιστα, τις συμπτώσεις αυτές, σχολιάζουν και κάτοικοι της περιοχής που γνωρίζουν την οικογένεια και μιλούν για ένα απίστευτο θρίλερ με τραγική φιγούρα τη μητέρα της 48χρονης. Την ίδια ώρα, που οι έρευνες δεν έχουν σταματήσει ούτε λεπτό, ο σύζυγος της Ευρυδίκης, βρίσκεται κάθε μέρα εκεί και παρακολουθεί τις επιχειρήσεις αρνούμενος να μιλήσει στα ΜΜΕ.

Δεύτερο drone στις έρευνες

Οι έρευνες για τον εντοπισμό της αγνοούμενης Ευρυδίκης δεν έχουν σταματήσει ούτε στιγμή. Είναι τα μέλη της ομάδας διάσωσης από την Θεσσαλονίκη με το ειδικό υποβρύχιο drone, που έφτασαν στη λίμνη Κρεμαστών για να βοηθήσουν στις έρευνες για τον εντοπισμό της 48χρονης που εξαφανίστηκε την περασμένη Πέμπτη στην περιοχή. «Όταν ήρθαμε έβρεχε πάρα πολύ. Τώρα σταμάτησε η βροχή. Είναι ευνοϊκές. Ούτε φυσάει, ούτε τίποτα. Είμαστε καλά. Προετοιμαστήκαμε και έχουμε μπει μέσα, πριν δέκα λεπτά μπήκαμε στο νερό μαζί με τη βάρκα της ΕΜΑΚ και τους βατραχανθρώπους του λιμενικού. Τώρα μόλις έπεσε το drone στο νερό. Θα σας υποδείξω τα δύο σημεία που έχουν εντοπίσει για να δούμε αν μπορούμε να βγάλουμε μια άκρη. Αν χρειαστεί θα μείνουμε και αύριο», ανέφερε ο Χρήστος Ράμμος, πρόεδρος της Ομάδας Διάσωσης ΟΦΚΑΘ.

Ο κ Ράμμος μιλώντας στο Live News ανέφερε ότι οι έρευνες δεν έχουν καρποφορήσει, το μόνο θετικό μέχρι στιγμή είναι ότι με τις έρευνες που έγιναν αποκλείστηκαν τα σημεία που είχαν υποδείξει οι βατραχάνθρωποι. «Το σώμα της 48χρονης μπορεί να είναι οπουδήποτε. Αύριο θα επιχειρήσουμε πάλι με drone και βατραχανθρώπους», σημείωσε ο κ. Ράμμος. Ο κ. Ράμμος ανακοίνωσε ότι από αύριο θα επεκταθεί και η έρευνα εκτός του υδάτινου στοιχείου και έρευνες θα ξεκινήσουν και στα βουνά.

Σύμφωνα με το ίδιο ρεπορτάζ, η εξαφάνιση της Ευρυδίκης έχει προκαλέσει πονοκέφαλο στην Αστυνομία Καρπενησίου και πλέον εξετάζεται αν τα σημειώματα που εντοπίστηκαν στο αυτοκίνητό της είναι πράγματι δικά της ή αν πρόκειται για άλλον γραφικό χαρακτήρα.

Οι φήμες για τη μεγάλη κληρονομιά και ο ξυλοδαρμός

Τις έρευνες παρακολουθεί επί τόπου και ο σύζυγος της Ευρυδίκης. Η οικογένεια της, η μητέρα και ο γιος της αγωνιούν και ελπίζουν να την εντοπίσουν ζωντανή. Δύο μέρες πριν εξαφανιστεί η Ευριδίκη είχε προηγηθεί ένα σκηνικό έντασης στο σπίτι της, με τον σύζυγό της, καθώς η ίδια πήγε στο νοσοκομείο του Καρπενησίου και δήλωσε πως έπεσε θύμα ενδοοικογενειακής βίας. Ο διοικητής του νοσοκομείου Καρπενησίου Δημήτρης Καρατσίκης, επιβεβαιώνει, ότι λίγα 24ωρα πριν την εξαφάνισή της, είχε νοσηλευθεί για ένα 24ωρο στην χειρουργική κλινική με κακώσεις.

Ο σύζυγός της συνελήφθη στα πλαίσια του αυτοφώρου, έγινε το δικαστήριο με προσωρινή απόφαση περιοριστικών μέτρων. Ο ίδιος αρνείται την οποιαδήποτε εμπλοκή του με την εξαφάνιση της συζύγου του. Σημειώνεται πως το ζευγάρι φέρεται να είχε οικονομικές διαφορές με αφορμή μια μεγάλη κληρονομιά.

Την ίδια ώρα οι Αρχές εστιάζουν σε κάθε λέξη που έγραψε η Ευρυδίκη στις σημειώσεις των 16 σελίδων που βρέθηκαν στο αυτοκίνητο της πριν εξαφανιστεί. Απευθύνεται όπως αποκαλύπτει το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star, σε τρία πρόσωπα: Τη μητέρα, τον γιο της και τον σύζυγό της. «Αν με βρείτε τραυματισμένη να κάνετε ευθανασία. Αν με βρείτε νεκρή να με αποτεφρώσετε», γράφει. Αυτό που σε πρώτη φάση ψάχνουν να βρουν οι Αρχές είναι αν πρόκειται για τον γραφικό της χαρακτήρα και αν όταν άφησε το αυτοκίνητό της στη γέφυρα έπεσε στο νερό ή συνέχισε με τα πόδια προκειμένου να εξαφανιστεί.

Η τελευταία επικοινωνία της Ευρυδίκης πριν εξαφανιστεί, είναι με τον δικηγόρο της. Του λέει που βρίσκεται, ότι είναι μόνη της και αυτά που του προκαλούν ανησυχία είναι τα λόγια της. Η επικοινωνία είναι λίγων μόλις λεπτών αλλά αρκετή για να κινητοποιήσουν τον δικηγόρο κυρίως από αυτά που του έχει πει.

Στη συνέχεια μόλις τελειώνει αυτή η επικοινωνία στην οποία καταλαβαίνει ότι η 48χρονη δεν είναι σε καλή ψυχολογική κατάσταση, ο δικηγόρος καλεί τον σύζυγο ο οποίος στη συνέχεια ειδοποιεί την αστυνομία. «Πηγαίνετε στη Γέφυρα Τατάρνας», τους λέει, «είναι η σύζυγος μου». Πήγε και ο ίδιος στο σημείο. Τελικά, βρέθηκε το αυτοκίνητο αλλά όχι και η ίδια.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA