ΚΟΙΝΩΝΙΑ
30/09/2022 17:01

Ζάχος Χατζηφωτίου: Η κηδεία του στο Α' Νεκροταφείο με δαπάνη του δήμου Αθηναίων

Ο δημοσιογράφος και συγγραφέας, Ζάχος Χατζηφωτίου, ήταν για πολλά χρόνια δημοτικός σύμβουλος και αντιδήμαρχος του δήμου Αθηναίων. Ετσι, με απόφαση του Κώστα Μπακογιάννη, η κηδεία του Ζάχου Χατζηφωτίου θα γίνει στο Α' Κοιμητήριο του Δήμου, τιμής ένεκεν, με δημοτική δαπάνη

Newsroom
Κείμενο: Newsroom
Ζάχος Χατζηφωτίου: Η κηδεία του στο Α' Νεκροταφείο με δαπάνη του δήμου Αθηναίων
(πηγή: Eurokinissi)
Ανάγνωση:

Η κηδεία του Ζάχου Χατζηφωτίου, του συγγραφέα και δημοσιογράφου, που πέθανε σε ηλικία 99 ετών θα γίνει δημοτική δαπάνη, όπως ανακοίνωσε και ο δήμος Αθηναίων. Ο Ζάχος Χατζηφωτίου, άλλωστε, ήταν για πολλά χρόνια δημοτικός σύμβουλος και αντιδήμαρχος του δήμου Αθηναίων. Ετσι, με απόφαση του Κώστα Μπακογιάννη, η κηδεία του Ζάχου Χατζηφωτίου θα γίνει στο Α' Κοιμητήριο του Δήμου, τιμής ένεκεν, με δημοτική δαπάνη.

Διαβάστε ακόμη: Βόλος: «Θα σας φάω» - Γυναίκα σε αμόκ μπήκε σε σχολείο και απειλούσε μαθητές με μαχαίρι

Ποιος ήταν ο Ζάχος Χατζηφωτίου

Ο Ζάχος Χατζηφωτίου γεννήθηκε το 1923 και ήταν δημοσιογράφος και συγγραφέας. Καταγόταν από τα Ψαρά, η οικογένεια του έφυγε από το νησί το 1824, μετά την καταστροφή του από τους Τούρκους και εγκαταστάθηκε αρχικά στη Σύρο και τελικά στην Αθήνα, στην Πλάκα, όπου και γεννήθηκε ο Ζάχος στις 28 Σεπτεμβρίου 1923.

Video Loading...

Αποφοίτησε από το Πειραματικό Σχολείο Πανεπιστημίου Αθηνών. Στην κατοχή, σε ηλικία 17 ετών, απέδρασε στην Αίγυπτο, όπου έλαβε μέρος σε πολεμικές επιχειρήσεις, πρώτα ως στρατιώτης στους Ποντικούς της Ερήμου, στην πολιορκία του Τομπρούκ, και μετά συμμετέχοντας στην ΙΙΙη Ορεινή Ταξιαρχία – Ρίμινι, η οποία μπήκε πρώτη στο Ρίμινι, όπου και παρασημοφορήθηκε. Στα Δεκεμβριανά η ταξιαρχία υπό τις διαταγές του ανέλαβε την εκδίωξη μικρού θύλακα του ΕΑΜ που είχε καταφύγει κοντά στο ρεύμα του Αρδηττού χωρίς θύματα, όπως υποστηρίζει ο ίδιος.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Google News
Ακολουθήστε το Reader στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.
# TAGS:
ΚΗΔΕΙΑ ΘΑΝΑΤΟΣ ΚΩΣΤΑΣ ΜΠΑΚΟΓΙΑΝΝΗΣ ΔΗΜΟΣ ΑΘΗΝΑΙΩΝ
Newsroom
Κείμενο: Newsroom

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ