Μενού
  • Α-
  • Α+

Μια διαφορετική έρευνα από τις συνηθισμένες διεξάγει η Αστυνομία στην προσπάθεια επίλυσης του μυστηρίου της εξαφάνισης της Ευρυδίκης που συνεχίζει να αγνοείται από τις 22 Σεπτεμβρίου, μετά από πιθανή αυτοκτονία στη λίμνη Κρεμαστών της Ευρυτανίας. Ετσι, αφού οι Αρχές «χτένισαν» κυριολεκτικά τον βυθό σε βάθη που ξεπερνούν και τα 70 μέτρα, αλλά και την παράκτια περιοχή, οι αστυνομικοί προσπαθούν να καταλήξουν σε ένα βασικό συμπέρασμα. Με δεδομένο ότι δεν υπάρχει πτώμα, η 48χρονη μικροβιολόγος δεν μπορεί να θεωρηθεί νεκρή, αλλά ούτε φυσικά να αποδοθεί θάνατος σε κάποια αιτία.

Διαβάστε ακόμη: Revenge porn: «Είναι σαν ένας βιασμός» - Η μαρτυρία θύματος

Σύμφωνα, όμως, με τον αστυνομικό συντάκτη της εκπομπής Live News, Βασίλη Λαμπρόπουλο, το τελευταίο διάστημα οι Αρχές έχουν συντάξει μία έκθεση με στοιχεία από τις αυτοκτονίες στην Ελλάδα που οφείλονται σε πτώσεις από γέφυρες. Ετσι, με βάση το ρεπορτάζ του MEGA, η εξαφάνιση της Ευρυδίκης, εξετάστηκε μαζί με εκείνες που έχουν συμβεί τόσο στη γέφυρα του Ρίου - Αντιρρίου, όσο και στον Ισθμό της Κορίνθου, όσον αφορά τα πιθανά αίτια, τα κίνητρα, τα ευρήματα και τα συμπεράσματα. 

Οι σημαντικές διαφορές

Φυσικά, στη σύγκριση προκύπτουν σημαντικές διαφορές. Για παράδειγμα, τόσο στη γέφυρα Ρίου – Αντιρρίου, όσο και στον Ισθμό της Κορίνθου, υπάρχουν κάμερες και υλικό που κατέγραψε τις κινήσεις των ατόμων που διέπραξαν το απονενοημένο διάβημα. Υπάρχουν ιδιωτικές εταιρίες security με φύλακες που έδωσαν στοιχεία, μαρτυρίες και καταθέσεις. Ετσι, τα στοιχεία έδωσαν άμεσα τις απαντήσεις και οι φάκελοι έκλεισαν ακόμη και σε περιπτώσεις που επίσης δεν βρέθηκε πτώμα, καθώς παρά το γεγονός ότι στην Κόρινθο υπάρχουν τα τοιχώματα, τα ρεύματα παρέσυραν τα ανθρώπινα σώματα. Επίσης, για παράδειγμα στο Ρίο - Αντίρριο, λόγω του ότι μιλάμε για γέφυρα πάνω από θάλασσα, η άνωση είναι πολύ διαφορετική από αυτή μιας λίμνης ή ποταμού. 

Το βασικό συμπέρασμα 

Ωστόσο, οι Αρχές φαίνεται πως καταλήγουν σε ένα βασικό συμπέρασμα, όχι από τα ευρήματα, αλλά από το ιστορικό των υποθέσεων. Για παράδειγμα, οι περισσότερες αυτοκτονίες σχετίζονταν ή με οικονομικά προβλήματα ή με προβλήματα συμβίωσης στο στενό ή οικογενειακό περιβάλλον. Με δεδομένο ότι η Ευρυδίκη δεν αντιμετώπιζε οικονομικές δυσκολίες και αντιθέτως ζούσε μία άνετη ζωή, το ενδιαφέρον των ερευνών εστιάστηκε στα ενδοοικογενειακά προβλήματα που είχε καταγγείλει λίγες ημέρες πριν από την εξαφάνισή της. Ετσι, σύμφωνα με τις ενδείξεις και τα αποδεικτικά στοιχεία που έχει στη διάθεσή της η Αστυνομία, φαίνεται πώς ενώ δεν αποκλείονται και άλλα σενάρια, το επικρατέστερο είναι η αυτοκτονία με αιτία τις προστριβές που είχε με τον σύζυγό της και οι οποίες έφτασαν και μέχρι τον ξυλοδαρμό της, υπόθεση που έχει λάβει τον δρόμο της δικαιοσύνης. Οπως λένε οι Αρχές, όταν δεν υπάρχουν αποδεικτικά στοιχεία είναι πολύ δύσκολο να βγει κάποιο «ισχυρό» συμπέρασμα, αφού στα άτομα που φτάνουν στην αυτοκτονία, πρωταρχικό ρόλο παίζει η ψυχοσύνθεση του ατόμου. 

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA