Μενού
  • Α-
  • Α+

Ενα κυνηγετικό δυστύχημα ή συγκάλυψη μιας δολοφονίας; Προβληματισμός επικρατεί στις αστυνομικές Αρχές σχετικά με το σενάριο της οικογενειακής τραγωδίας στη Μάνδρα, με «πρωταγωνιστές» δύο ανήλικους, τον 14χρονο που σκότωσε τον 17χρονο αδερφό του. Η νεκροψία - νεκροτομή του ιατροδικαστή έδωσε στο Τμήμα Δίωξης Εγκλημάτων κατά Ζωής τα στοιχεία που ανάγκασαν τον εισαγγελέα να ασκήσει ποινική δίωξη για ανθρωποκτονία από πρόθεση με ενδεχόμενο δόλο, οπλοφορία και οπλοκατοχή κατά του νεαρού παιδιού. Ωστόσο, ακόμη και σήμερα, οι Αρχές δεν είναι πεπεισμένες ότι για τις συνθήκες θανάτου στη Μάνδρα.

Διαβάστε ακόμη: Μάνδρα: Δίωξη για ανθρωποκτονία από πρόθεση στον 14χρονο που σκότωσε τον 17χρονο αδερφό του

Ο λόγος που κρίθηκε ότι το παιδί πρέπει να κρατηθεί ήταν ότι οι Αρχές πρέπει να διενεργήσουν περεταίρω έρευνες, όπως αποκάλυψε το ρεπορτάζ στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του MEGA, καθώς μεταξύ των αξιωματικών της ΕΛΑΣ που έχουν αναλάβει την υπόθεση επεξεργάζεται ακόμη και το σενάριο, το παιδί να έχει «μπει μπροστά» λόγω της ηλικίας του για να καλύψει το έγκλημα κάποιου άλλου, καθώς, ο 14χρονος θα έχει πολύ πιο «ήπια» ποινή. Παράλληλα, τα αποτελέσματα της βαλλιστικής που δείχνουν ότι ο πυροβολισμός έγινε από τα 3 μέτρα, δίνει ένα ακόμη πιο ισχυρό στοιχείο στην Αστυνομία, ότι το παιδί δύσκολα θα έκανε ένα τόσο φρικτό λάθος και κάπου εκεί μπαίνει ο ενδεχόμενος δόλος από τον εισαγγελέα. Τα στοιχεία από την απόσταση, τη θέση βολής και τη σωματοδομή του 14χρονου δεν συνάδουν με το έγκλημα που έχει ομολογήσει το παιδί και οι Αστυνομικοί κρίνουν ότι το γεγονός ότι το παιδί δεν θα βρεθεί στο οικογενειακό του περιβάλλον για τα επόμενα 24ωρα, ίσως και να βοηθήσουν στις έρευνες.

Ωστόσο, ο συνήγορος της οικογένειας, είπε σχετικά με την κράτηση του παιδιού: «Είναι δυνατόν ένα 14χρονο παιδί σε αυτή την κάκιστη ψυχολογική κατάσταση να κρατείται για να απολογηθεί μέχρι την Τρίτη και τη Δευτέρα να είναι η κηδεία του 17χρονου αδερφού του;». 

Κάνουν φύλλο και φτερό το όπλο 

Την ίδια ώρα οι αρχές αναζητούν αποτυπώματα πάνω στο φονικό όπλο που θα οδηγήσουν στην ταυτοποίηση του δράστη. Τα στελέχη της Ασφάλειας, δεν είχαν πειστεί από τα αρχικά λεγόμενα του ανήλικου παιδιού και δεν αποκλείουν το ενδεχόμενο η ανθρωποκτονία να έχει γίνει από άλλο άτομο, και να πήρε την ευθύνη ο 14χρονος, που μπορεί να έχει μικρότερες νομικές συνέπειες. Την Τρίτη θα απολογηθεί στην ανακρίτρια ανηλίκων ο 14χρονος που κατηγορείται ότι το μεσημέρι της περασμένης Πέμπτης σκότωσε με καραμπίνα τον αδερφό του Μάνδρα. Στο πλευρό του είναι όλη η οικογένειά του, οι γονείς του και τα αδέρφια του  ενώ ο 14χρονος κρατείται αυτή τη στιγμή στην ΓΑΔΑ μέχρι να απολογηθεί. Σύμφωνα με το δικηγόρο του, Γιάννη Βέρρα, το παιδί ήθελε να απολογηθεί το Σάββατο και να πει τι ακριβώς έγινε. Όμως ο αρμόδιος εισαγγελέας έκρινε ότι πρέπει να απολογηθεί από ανακρίτρια ανηλίκων και έτσι πήρε την προθεσμία παρά το γεγονός ότι δεν την ζήτησε.

«Ακούστηκε το μπουμ»

Ο 14χρονος υποστήριξε στον εισαγγελέα ότι με τον αδερφό του πήγαν για βοσκή τα πρόβατα. Κάποια στιγμή είδαν ένα αγριογούρουνο: «Ο αδερφός μου πήγε να το πιάσει και μου έδωσε την καραμπίνα .Ξαφνικά έκανε μπουμ και τον είδα πεσμένο κάτω .Πήγα από πάνω του είδα ότι δεν ανέπνεε. Πανικοβλήθηκα. Πέταξα την καραμπίνα και έτρεξα σπίτι .Δεν είπα σε κανέναν τι έγινε». Ο πατέρας των παιδιών που κατηγορείται για παραμέληση ανηλίκου και παράνομη οπλοκατοχή αφέθηκε ελεύθερος και έχει διαταχθεί προκαταρκτική έρευνα για όσα τον βαρύνουν.

Στις καταθέσεις του στις αρχές ισχυρίστηκε: «Είμαι συγκλονισμένος και θρηνώ για το παιδί μου. Δεν μπορώ να πιστέψω όσα έχουν συμβεί. Το όπλο ήταν ένα όπλο 20 ετών το οποίο καλά καλά δεν δούλευε. Το είχα στο μαντρί κρυμμένο ήταν του πατέρα μου από βλακεία δεν το πέταξα  και δεν είχε σφαίρες. Δεν πέρναγε από το μυαλό μου ότι ο 17χρονος είχε ανακαλύψει που ήταν το όπλο.

Γύρισα σπίτι από τη δουλειά και είδα μόνο το μικρό. Τον ρώτησα που είναι ο αδερφός του και μου είπε δεν ξέρω. Μετά ειδοποιηθήκαμε από την αστυνομία ότι βρέθηκε νεκρός ο γιος μου. Ο μικρός δεν μπορούσε να κοιμηθεί όλο το βράδυ. Το πρωί μας είπε ότι παίζανε κυνήγι με το γουρούνι και του έδωσε ο αδερφός του το όπλο και το όπλο έκανε μπουμ».

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA