Μενού
  • Α-
  • Α+

Καταιγιστικές είναι οι εξελίξεις μετά τις καταγγελίες για ξυλοδαρμούς και ασέλγεια εις βάρος παιδιών στην Κιβωτό του Κόσμου. Ο 19χρονος που κατήγγειλε στον Συνήγορο του Πολίτη ασέλγεια ενώ ήταν φιλοξενούμενος σε δομή άνοιξε τον «ασκό του Αιόλου» και πλέον οι μαρτυρίες παιδιών που είχαν βρεθεί στην «Κιβωτό» βγαίνουν καθημερινά στο «φως» της δημοσιότητας. Η Ελένη που φιλοξενήθηκε στη δομή της ΜΚΟ στη Χίο, υποστήριξε πως ο πατέρας Αντώνιος γνώριζε τι συνέβαινε και πως τα παιδιά μάζευαν κουκουνάρια. Μάλιστα κατήγγειλε και ένα ακραίο περιστατικό όπου μία κοπέλα αποπειράθηκε να αυτοκτονήσει μετά από ξυλοδαρμό. 

Διαβάστε ακόμη: Κιβωτός του Κόσμου: Εκτακτη σύσκεψη στο Μαξίμου υπό τον Μητσοτάκη - Ξηλώνεται η διοίκηση, ενισχύονται οι δομές

«Ολα όταν πήγα στην αρχή ήταν μία χαρά, μετά κάτι συνέβη, δεν κατάλαβα και έγιναν πολύ αυστηροί. Δεν έδωσα σημασία, ξαφνικά όμως άρχισαν να απλώνουν χέρι, να βάζουν τιμωρίες, να κόβουν φαγητό, να γίνονται πολλά πράγματα όπως ξυλοδαρμοί, να μας μιλάνε άσχημα, να μας βάζουν να δουλεύουμε. Γίνονταν πολλά. Εγώ είχα ζητήσει να μένω στο δωμάτιο μόνη μου, έκανα διαφορετικό πρόγραμμα από τα άλλα παιδιά. Ξαφνικά όμως άρχισαν και εκεί πέρα να μου φέρονται άσχημα, ότι τα άλλα παιδιά λένε γιατί δεν βγαίνεις έξω, τους άκουγα εγώ γενικά, αλλά άπλωνα χέρι γιατί μου άπλωναν και αυτοί» είπε η Ελένη στο OPEN και ισχυρίστηκε πως είχε πέσει θύμα ξυλοδαρμού, διευκρινίζοντας πως βιαιοπραγούσαν σε βάρος της «όταν δεν τους άκουγα. Και τιμωρίες χωρίς να βλέπεις καν την ημέρα έξω, δεν σου έφεραν φαγητό. Μία ημέρα ο διευθυντής, είχα τσακωθεί με μία κοπέλα και την είχα χτυπήσει και αυτός με τράβηξε, με πήγε στην κουζίνα και του είπα "με πονάς άσε με ήσυχη, δεν θα ξαναπλώσω χέρι", συνέχιζε και ξαφνικά εγώ πήρα ότι βρήκα μπροστά μου, του το κοπάνισα στο κεφάλι και έφυγα».

«Είναι πολύ άσχημα τα πράγματα εκεί μέσα και αν δεν λέμε στους δημοσιογράφους ότι περνάμε καλά μας τιμωρούν άσχημα. Θυμάμαι ότι μία κοπέλα στην Κιβωτό την είχα χτυπήσει, ήταν ένας ο οποίος δεν είναι ακριβώς παιδαγωγός, απλώς δουλεύει, της είχε σκάσει σφαλιάρα. Αυτή η κοπέλα τώρα πάει στα 18, είναι 17 και μισό και της είχε σκάσει τότε σφαλιάρα επειδή τσακωνόταν με την αδερφή της» είπε η Ελένη. Κατήγγειλε πως υπήρχε απομόνωση και είπε πως τα παιδιά έμεναν μέχρι και 6 μήνες, «έβλεπες μόνο τέσσερις τοίχους, απαγορευόταν να σου μιλήσουν οι υπόλοιποι». Σε ερώτηση για το αν δούλευαν απάντησε: «ισχύει, μαζεύαμε κουκουνάρια και αν δεν γίνονταν αυτό δεν μας τάιζαν και έμπαινε και τιμωρία». Είπε πως το μεγαλύτερο διάστημα που ένα παιδί δεν είχε φάει ήταν 3 με 4 ημέρες. Ο πατέρας Αντώνιος «ήξερε και δεν έκανε τίποτα απολύτως», είπε η Ελένη και ισχυρίστηκε πως του είχε μιλήσει η ίδια «άπειρες φορές και μου έλεγε ότι δεν μπορεί να κάνει κάτι, έτσι είναι οι κανόνες. Και όταν του έλεγα τι συνέβη με τους παιδαγωγούς δεν με πίστευε ποτέ και με βγάζανε τρελή». Σε ερώτηση για το αν υπήρξε κάποιο ακραίο περιστατικό απάντησε: «μία κοπέλα της είχε φερθεί μία παιδαγωγός πολύ άσχημα και πήγε και την άγγιξε και φώναξε έναν κύριο και την χτύπησαν και πήγε αυτή η κοπέλα στο μπάνιο και πήγε να αυτοκτονήσει». 

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA