ΚΟΙΝΩΝΙΑ
24/11/2022 18:34

Ρούλα Πισπιρίγκου: Αβέβαιη η αυριανή απολογία - Ζητά να καταθέσουν συγκεκριμένοι επιστήμονες

Αβέβαιη η αυριανή απολογία της Ρούλας Πισπιρίγκου στην ανακρίτρια για τους θανάτους της Μαλένας και της Ίριδας - Η 34χρονη ζητά να καταθέσουν συγκεκριμένοι ιατροδικαστές - Τι αναφέρει ο Αλέξης Κούγιας

Newsroom
Κείμενο: Newsroom
Ρούλα Πισπιρίγκου: Αβέβαιη η αυριανή απολογία - Ζητά να καταθέσουν συγκεκριμένοι επιστήμονες
Ρούλα Πισπιρίγκου (Πηγή: eurokinissi)
Ανάγνωση:

Αβέβαιη φαίνεται πως είναι η απολογία της Ρούλας Πισπιρίγκου αύριο, Παρασκευή 25/11, καθώς η 34χρονη έχει κληθεί από την 35η Τακτική Ανακρίτρια να λογοδοτήσει για τους θανάτων των δύο μικρότερων παιδιών της Μαλένας και της Ίριδας. Σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ, μόλις μία ημέρα πριν, η προσωρινά κρατούμενη για το θάνατο της πρώτης κόρης της, Τζωρτζίνας, υπέβαλε αίτημα προκειμένου η κατηγορουμένη να λάβει νέα -τρίτη- προθεσμία προκειμένου να προηγηθούν οι καταθέσεις συγκεκριμένων ιατροδικαστών.

Διαβάστε ακόμα: Νεκρά παιδιά στην Πάτρα: Στις 9 Ιανουαρίου 2023 η δίκη της Ρούλας Πισπιρίγκου για την Τζωρτζίνα

Μάλιστα η κατηγορουμένη ζητά οι εν λόγω προτεινόμενοι μάρτυρες να εξεταστούν κατ' αντιπαράσταση με τους ιατροδικαστές Νίκο Κακρακούκη και Νίκο Καλόγρηα που με εντολή της Εισαγγελίας επανέλεγξαν τα δεδομένα για τους θανάτους των δύο μικρότερων παιδιών της οικογένειας Δασκαλάκη. Στο αίτημα της 34χρονης, που υπογράφεται από τον συνήγορο της Αλέξη Κούγια, αναφέρεται πως "επιφυλάσσεται παντός νομίμου δικαιώματός της" σε περίπτωση που "παρανόμως δεν ικανοποιηθούν" όσα ζητά.

Σε ανακοίνωση που εξέδωσε ο κ. Κούγιας αναφέρεται σε "μεθοδεύσεις" που έλαβαν χώρας σε βάρος της εντολέα του, ενώ αναφέρεται σε "άκρως παράνομη και μεροληπτική διαδικασία εις βάρος της" αφήνοντας ανοικτό το ενδεχόμενο να στραφεί κατά της δικαστικής λειτουργού. Η κατηγορουμένη ζητά να κληθούν και να εξετασθούν ως μάρτυρες ειδικών γνώσεων οι: Χρήστος Κραββαρίτης, ιατροδικαστής της Ιατροδικαστικής Υπηρεσίας Λάρισας,Φώτιος Χατζηνικολάου, αναπληρωτής καθηγητής Ιατροδικαστικής στην Ιατρική Σχολή ΑΠΘ και Συμεών Μεσογίτης, Ιατροδικαστής. Παράλληλα, ζητά να κληθούν σε συμπληρωματική κατάθεση οι Νικόλαος Καρακούκης, Νικόλαος Καλόγρηας και ο παθολογοανατόμος Χρήστος Ευτυχιάδης, αλλά και να ληφθούν καταθέσεις από τους Χαρά Σπηλιοπούλου καθηγήτρια Ιατροδικαστικής και Γεώργιο Σταυρουλάκη καρδιολόγο.

Ο κ. Κούγιας στην ανακοίνωση του τονίζει εμφατικά πως "εάν γνώριζαν όλοι αυτοί που παρανόμησαν εις βάρος της κς Σ.Π. ποιοι άλλοι πραγματικά κορυφαίοι καθηγητές της ιατροδικαστικής και ιατροδικαστές ασχολούνται αυτήν τη στιγμή με την τρομερή αυτή υπόθεση και σε ποιες επιστημονικές απόψεις έχουν καταλήξει και αναφερόμεθα σε ιατροδικαστικές προσωπικότητες που κόσμησαν τις Ιατροδικαστικές Υπηρεσίες επί σαράντα έτη και οι οποίοι μελετούν αυτήν τη στιγμή και προσεγγίζουν επιστημονικά όλη αυτήν την πρωτοφανή για τα παγκόσμια ιατροδικαστικά δεδομένα υπόθεση, είμαστε βέβαιοι ότι θα είχαν χάσει τον ύπνο τους".

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Google News
Ακολουθήστε το Reader στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.
# TAGS:
ΠΑΤΡΑ ΡΟΥΛΑ ΠΙΣΠΙΡΙΓΚΟΥ ΑΛΕΞΗΣ ΚΟΥΓΙΑΣ ΑΠΟΛΟΓΙΑ
Newsroom
Κείμενο: Newsroom

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ