Μενού
lekkas
Ευθύμης Λέκκας | eurokinissi
  • Α-
  • Α+

Ανοιχτό το ενδεχόμενο ενός μεγαλύτερου σεισμού μετά τη δόνηση των 4,8 Ρίχτερ που σημειώθηκε στις 6:23 τα ξημερώματα της Τρίτης (29/11) άφησε ο πρόεδρος του ΟΑΣΠ Ευθύμιος Λέκκας. Ο κ. Λέκκας αναφέρθηκε και στον σεισμό που έγινε λίγα λεπτά πριν τις 7:30 και είχε μέγεθος 4,4 Ρίχτερ επισημαίνοντας πως έχουν γίνει ακόμα δεκάδες δονήσεις. Ο τελευταίος σεισμός «δείχνει ότι έχουμε να κάνουμε με μία εκτόνωση αλλά δεν είμαστε ακόμα σίγουροι», σημείωσε. 

Διαβάστε ακόμη: Σεισμός τώρα: Νέα δόνηση στη Νότια Εύβοια πάνω από 4 Ρίχτερ

Νωρίτερα, ο κ. Λέκκας είπε πως οι ειδικοί περιμένουν «πως θα εξελιχθεί η σεισμικότητα στην περιοχή» και σημείωσε πως η περιοχή δεν έχει ιστορικό. «Στο σημείο εκείνο δεν έχουμε κάποιο εμφανές ρήγμα. Το γεγονός ότι ο σεισμός έγινε εκεί ήταν μία έκπληξη. Δεν το περιμέναμε, γιατί δεν είναι μία περιοχή που έχει δώσει στο παρελθόν σεισμούς. Περιμένουμε την εξέλιξη της σεισμικότητας προκειμένου να κάνουμε πιο σωστές εκτιμήσεις», ανέφερε σχετικά στο MEGA

Google News

Το Reader σας ενημερώνει ζωντανά για την εξέλιξη του σεισμού. Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA