Oριστικά εκτός της βασιλικής οικογένειας της Αγγλίας βρίσκονται πλέον ο πρίγκιπας Χάρι και η Μέγκαν Μαρκλ, με τη «σφραγίδα» της βασίλισσας Ελισάβετ.
Σύμφωνα με τη Daily Mail, εκπρόσωπος του Μπάκιγχαμ ανέφερε σε δήλωση που εκδόθηκε το μεσημέρι της Παρασκευής ότι ο Δούκας και η Δούκισσα του Σάσεξ επιβεβαίωσαν στην βασίλισσα ότι δεν θα επιστρέψουν ως ενεργά μέλη της βασιλικής οικογένειας.
Η απόφαση ελήφθη μετά από συνομιλίες μεταξύ του Δούκα του Σάσεξ και των μελών της βασιλικής οικογένειας. Πλέον, η βασίλισσα τούς αφαιρεί όλες τις δραστηριότητες και τις τιμητικές υποχρεώσεις που τους είχαν ανατεθεί ως ενεργά μέλη της βασιλικής οικογένειας, τα οποία θα διανεμηθούν σε άλλα μέλη της οικογένειας.
Θα αναδιανεμηθούν οι τίτλοι
Οι τιμητικοί τίτλοι και τα βασιλικά προνόμια θα αναδιανεμηθούν μεταξύ των ενεργών μελών της βασιλικής οικογένειας. «Ενώ όλοι λυπούνται για την απόφασή τους, ο Δούκας και η Δούκισσα παραμένουν πολύ αγαπημένα μέλη της οικογένειας», τονίζεται στην ίδια ανακονωση.
Ο Δούκας και η Δούκισσα του Σάσεξ παραιτήθηκαν από τα βασιλικά τους καθήκοντα τον Μάρτιο του 2020 οπότε και μετακόμισαν στις ΗΠΑ, υπογράφοντας συμφωνίες συνεργασίας με την Spotify και το Netflix, που υπολογίζονται άνω των 100 εκατ. βρετανικών λιρών.
Η οριστική αποχώρηση από τα καθήκοντα αυτά ανακοινώνεται λίγο πριν από την εκπνοή της 12μηνης δοκιμαστικής περιόδου, που είχε αποφασίσει το λαμπερό ζευγάρι.
Διαβάστε ακόμα:
«Θρίλερ» σε κινηματογράφο: Τους έκανε παρατήρηση για τη φασαρία και την πυροβόλησαν
Μιανμάρ: Υπέκυψε στα τραύματά της διαδηλώτρια που είχε πυροβοληθεί στο κεφάλι
- Έτσι έφτασαν οι Αρχές στους δολοφόνους του Λάλα: «Κλειδί» η επίθεση σε οπαδό του Ολυμπιακού στο Παγκράτι
- Όταν η Κίμπερλι Γκίλφοϊλ αποκαλούσε τους Έλληνες «τζαμπατζήδες, τεμπέληδες που πρέπει να τιμωρηθούν»
- Ο μοναδικός στρατός που «φοβήθηκε» ο Μέγας Αλέξανδρος στην εκστρατεία του
- Σε Ολυμπιακούς Αγώνες Αθήνας και Πεκίνου η 37χρονη της ενόργανης που εμπλέκεται στο κύκλωμα με τις απάτες – Ήταν πρώτο όνομα
Ακολουθήστε το Reader στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις και τα νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.