Την αλληλεγγύη της στο Ισραήλ εξέφρασε η καγκελάριος Άνγκελα Μέρκελ, κατά τη διάρκεια τηλεφωνικής συνομιλίας που είχε σήμερα (17/5) με τον πρωθυπουργό της χώρας, Μπενιαμίν Νετανιάχου.
Διαβάστε ακόμη: Ισραήλ: «Είμαι ακριβώς στη μέση, ανάμεσα στα δύο πυρά» - Τι λέει ο μοναδικός Έλληνας στην πόλη Λοντ
Όπως ανακοίνωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέφεν Ζάιμπερτ, η κυρία Μέρκελ «καταδίκασε ρητά για μία ακόμη φορά τις συνεχιζόμενες πυραυλικές επιθέσεις από τη Γάζα εναντίον του Ισραήλ και διαβεβαίωσε τον πρωθυπουργό για την αλληλεγγύη της γερμανικής κυβέρνησης». Επιβεβαίωσε, ακόμη, το δικαίωμα του Ισραήλ στην αυτοάμυνα ενάντια στις επιθέσεις.
Με το βλέμμα στο γεγονός ότι έχουν ήδη σκοτωθεί πολλοί άμαχοι και από τις δύο πλευρές, η καγκελάριος εξέφρασε την ευχή για τερματισμό των εχθροπραξιών το συντομότερο δυνατό, ενώ υπογράμμισε ότι η γερμανική κυβέρνηση θα εξακολουθήσει να λαμβάνει αποφασιστικά μέτρα κατά των διαδηλώσεων, οι οποίες διαδίδουν το μίσος και τον αντισημιτισμό στη Γερμανία.
- Βενεζουέλα: Σοκάρουν τα βίντεο από τη στιγμή των σεισμών - Εικόνα απόλυτης καταστροφής
- Καλλιθέα: Συνελήφθη ο δράστης της δολοφονίας του 17χρονου
- Θρίλερ στο Αττικόν: Συνελήφθη ο ηλικιωμένος που προσπάθησε να μπει με μαχαίρι στο δωμάτιο της Μάρως Κοντού
- Όλη η αλήθεια για το τέλος του Buongiorno από το Mega: Τα σενάρια για τη Σκορδά και τα ξαφνικά τηλέφωνα
Ακολουθήστε το Reader στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις και τα νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.