Μενού
  • Α-
  • Α+

Ο ιδρυτής και ο δισεκατομμυριούχος της Blue Origin, Τζεφ Μπέζος εκτοξεύτηκε λίγο μετά τις 16.00 το μεσημέρι της Τρίτης στο Διάστημα από τις εγκαταστάσεις Launch Site One της Blue Origin, σε απόσταση περίπου 32 χιλιομέτρων από τα περίχωρα της πόλης Βαν Χορν του Τέξας. 

Διαβάστε ακόμη: Jeff Bezos: Εγραψε Ιστορία με τους συνταξιδιώτες του - Ο νεότερος και ο γηραιότερος άνθρωπος που πήγαν στο Διάστημα

Η πτήση του έθεσε ταυτόχρονα δύο νέα ρεκόρ: Για το γηραιότερο και το νεότερο σε ηλικία άτομο που έχει βρεθεί μέχρι τώρα στο Διάστημα. Η εκτόξευση στέφθηκε με επιτυχία. Το πλήρωμα επέστρεψε πίσω, ξεσπώντας σε χειροκροτήματα για το επίτευγμα. Την ώρα που η διαστημική κάψουλα επέστρεφε στη Γη, ο Τζεφ Μπέζος ρωτήθηκε από το Κέντρο Ελέγχου αν είναι καλά. «Ήταν η καλύτερη ημέρα της ζωής μου», ακούστηκε να λέει. Μετά την επιστροφή του πληρώματος στη Γη, η Blue Origin έδωσε συγχαρητήρια στην ομάδα για την «ιστορική στιγμή στην ιστορία των πτήσεων στο Διάστημα. Οι πρώτοι αστροναύτες έγραψαν το όνομά τους στα βιβλία του Διαστήματος, ανοίγοντας την πόρτα μέσα από την οποία θα περάσουν πολλοί άλλοι».

«Οι προσδοκίες μου ήταν υψηλές, μα ξεπεράστηκαν» 

Στις δηλώσεις που έκανε ο Τζεφ Μπέζος μετά το επιτυχημένο εγχείρημα, αρχικά ευχαρίστησε κάθε εργαζόμενο και κάθε πελάτη της Amazon, που του έδωσαν την δυνατότητα να πάει το ταξίδι του στο Διάστημα. Όταν ο ίδιος ρωτήθηκε αν θα ταξιδέψει ξανά στο Διάστημα δήλωσε: «Διάολε, ναι! Πόσο γρήγορα μπορεί να γίνει ο ανεφοδιασμός; Πάμε πάλι!». 

Ο Τζεφ Μπέζος υποστήριξε ότι εντυπωσιάστηκε κοιτάζοντας τη Γη και την ατμόσφαιρά της από ψηλά, τονίζοντας πόσο όμορφος, αλλά και συνάμα εύθραυστος είναι ο πλανήτης μας. «Θα φτιάξουμε έναν δρόμο για το Διάστημα έτσι ώστε τα παιδιά μας και τα δικά τους παιδιά να καταφέρουν να χτίσουν το μέλλον», συμπλήρωσε ο δισεκατομμυριούχος.