Μενού
  • Α-
  • Α+

Η μόνη κατοχή στην Κύπρο πραγματοποιήθηκε το 1963, υποστήριξε ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών Μεβλούτ Τσαβούσογλου, λέγοντας ότι από τότε η ειρηνευτική δύναμη των Ηνωμένων Εθνών εγκαταστάθηκε στο νησί.

Διαβάστε ακόμη: Τουρκία: Βγήκε στη «γύρα» για συμμαχίες και ειρήνη με όλους, εκτός από την Ελλάδα

Σε ομιλία του μέσω τηλεδιάσκεψης σε Υπουργική Συνάντηση του ΟΗΕ για την διατήρηση της ειρήνης που συνδιοργανώνεται από τα Υπουργεία Εξωτερικών και Άμυνας της νοτίου Κορέας, ο Τούρκος υπουργός είπε, σύμφωνα με το Κυπριακό Πρακτορείο Ειδήσεων, ότι για την επιτυχία των δραστηριοτήτων της διατήρησης της ειρήνης από τα Ηνωμένα Έθνη χρειάζεται η συμφωνία όλων, και αυτό ισχύει και για την Κύπρο.

Πρόσθεσε ότι και ο τέως Γενικός Γραμματέας των Ηνωμένων Εθνών,Μπαν Κι Μουν το ανέφερε στην ομιλία του για το Κυπριακό. «Θέλω να τονίσω ότι για τις δραστηριότητες της ειρηνευτικής δύναμης του ΟΗΕ στην Κύπρο, ο ΟΗΕ πρέπει να λάβει την έγκριση και της τ/κ πλευράς. Θέλω να υπενθυμίσω ότι η μόνη κατοχή στο νησί πραγματοποιήθηκε το 1963, κι αυτό άνοιξε τον δρόμο για να εγκατασταθεί το 1964 στο νησί η ειρηνευτική δύναμη των ΗΕ» υποστήριξε ο Τούρκος ΥΠΕΞ.