Tέσσερα παιδιά σκοτώθηκαν και αρκετά άλλα τραυματίστηκαν σοβαρά καθώς έπεσαν από ύψος δέκα μέτρων αφού ο ισχυρός άνεμος παρέσυρε πλαστικό φουσκωτό «κάστρο» σε πρωτοβάθμιο σχολείο στην πολιτεία της Τασμανίας, ανακοίνωσε η Αστυνομία. Οι υπηρεσίες πρώτων βοηθειών, με την υποστήριξη αρκετών ελικοπτέρων, είχαν σπεύσει στον τόπο της τραγωδίας γύρω στις 10:00 (τοπική ώρα· στη 01:00 ώρα Ελλάδας) στο σχολείο Χίλκρεστ, στο Ντέβονπορτ, την τρίτη πολυπληθέστερη πόλη της Αυστραλίας.
Διαβάστε ακόμη: Μεξικό: Εκτέλεσαν τη διάσημη ηθοποιό Τάνια Μεντόσα μπροστά στο παιδί της
Δεν δόθηκαν άλλες πληροφορίες για λόγους προστασίας της ιδιωτικής ζωής των παιδιών και των οικογενειών τους. Σύμφωνα με αυστραλιανά ΜΜΕ, στο εκπαιδευτικό ίδρυμα βρισκόταν σε εξέλιξη γιορτή για το τέλος της σχολικής χρονιάς όταν έγινε το τραγικό δυστύχημα.
Ο ομοσπονδιακός πρωθυπουργός της Αυστραλίας, ο Σκοτ Μόρισον, χαρακτήρισε «σπαρακτικό» το δυστύχημα. «Μικρά παιδιά είχαν πάει να διασκεδάσουν, μαζί με τις οικογένειές τους, και αντί γι’ αυτό είχαμε μια τόσο φρικιαστική τραγωδία αυτή την περίοδο του χρόνου. Σου ραγίζει την καρδιά», δήλωσε.
- Η επιστροφή Τσίπρα με την «ΕΛΑΣ»: Όσα έγιναν στο Θησείο και το παρασκήνιο πίσω από το νέο κόμμα
- Πολιτική βαβέλ vs πολιτική σταθερότητα από τον Μητσοτάκη: Πώς κρίνονται τα κόμματα Τσίπρα - Καρυστιανού
- Συνεχίζεται η δίκη για τα Τέμπη: Οι αλλαγές στην αίθουσα, οι ενστάσεις και το αίτημα για τηλεοπτική μετάδοση
- God Save the Queen: Το «απαγορευμένο» τραγούδι των Sex Pistols που έφερε χάος στη Βρετανία
Ακολουθήστε το Reader στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις και τα νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.