Το πρώτο του ταξίδι εντός του 2022 θα πραγματοποιήσει το πανίσχυρο διαστημόπλοιο Starship της SpaceX του Ελον Μασκ, όπως γνωστοποίησε ο ίδιος. Ειδικότερα, και κατά την παρουσίαση των φιλόδοξων σχεδίων του, ο Αμερικανός δισεκατομμυριούχος, είπε ότι η κατασκευή του διαστημοπλοίου έχει ολοκληρωθεί και όλα πλέον εξαρτώνται από την Αμερικανική Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας.
Διαβάστε ακόμη: Ουκρανία: «Χε...καμε για τις κυρώσεις» απαντά Ρώσος διπλωμάτης στη Δύση
Το Starship έχει ύψος 120 μέτρα και είναι το μεγαλύτερο διαστημόπλοιο που σχεδιάστηκε μέχρι σήμερα. Κατά την εκτόξευσή του θα χρησιμοποιήσει διπλάσια προωθητική δύναμη από αυτή των διαστημοπλοίων που μετέφεραν τον άνθρωπο στη Σελήνη το 1960 και 1970.
Ο Ελον Μασκ εκτιμά πως το δικό του Starship μπορεί εύκολα να μεταφέρει αποστολές τόσο στη Σελήνη όσο και στον Άρη.
Ο ίδιος αναφέρθηκε ακόμα εκτενέστερα στα τεχνικά στοιχεία και στις καινοτομίες του διαστημοπλοίου, αποκαλύπτοντας λεπτομέρειες σχετικά με την υποθετική, επί του παρόντος, επανδρωμένη αποστολή που θα μεταφέρει στον Αρη. Ωστόσο, επιφυλάχθηκε ότι θα αναφερθεί εκτενέστερα στο πρόγραμμα στο προσεχές μέλλον.
- Οι περιοχές της Αθήνας χωρίς ΜΜΜ και ο γολγοθάς της μετακίνησης σε μια πόλη που μεγαλώνει συνεχώς
- Δηλητηρίασε τον σύζυγό της και ύστερα έγραψε παιδικό βιβλίο για τον θρήνο - Καταδικάστηκε η «μαύρη χήρα»
- Φάκελος 17 Νοέμβρη: Πώς έφθασαν οι Αρχές στα ίχνη του Αλέξανδρου Γιωτόπουλου
- Δήμητρα Αλεξανδράκη: «Γίνεται πόλεμος και κάθονται τα σκουπίδια και βρίζουν την Ιωάννα Τούνη»
Ακολουθήστε το Reader στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις και τα νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.