Μενού
  • Α-
  • Α+

Δυσοίωνη είναι η πρόβλεψη του πρώην προέδρου και πρώην πρωθυπουργού και νυν αναπληρωτή πρόεδρου του Συμβουλίου Ασφαλείας της Ρωσίας Ντμίτρι Μεντβέντεφ για την τιμή του φυσικού αερίου, μετά από τις εξελίξεις στην Ουκρανία. Η απόφαση της Γερμανίας να «παγώσει» την έγκριση του αγωγού Νοrd Stream 2 έφερε την αντίδραση του Μεντβέντεφ.

«Ο Γερμανός καγκελάριος Όλαφ Σολτς εξέδωσε εντολή να σταματήσει η διαδικασία πιστοποίησης του αγωγού φυσικού αερίου Nord Stream 2. Καλά. Καλώς ήρθατε στον γενναίο νέο κόσμο όπου οι Ευρωπαίοι θα πληρώσουν πολύ σύντομα 2.000 € για 1.000 κυβικά μέτρα φυσικού αερίου!» ανέφερε ο Μεντβέντεφ στο Twitter

https://twitter.com/MedvedevRussiaE/status/1496112456858574849?ref_src=twsrc^tfw

Ο Βλαντίμιρ Πούτιν δήλωσε πως δεν σκοπεύει να επαναφέρει τη ρωσική αυτοκρατορία ενώ έδωσε διαβεβαιώσεις ότι δεν θα διαταραχθεί η ροή φυσικού αερίου, προειδοποιώντας όμως ότι αυτό θα αλλάξει εάν επιβληθούν κυρώσεις κατά της Μόσχας. Ο Πούτιν άφησε να εννοηθεί ότι οι κυρώσεις στο ρωσικό αέριο, το οποίο αποκάλεσε «ένα από τα πιο φιλικά προς το περιβάλλον είδη καυσίμων», θα υπονόμευαν τις παγκόσμιες προσπάθειες για το κλίμα. «Είμαστε πεπεισμένοι ότι είναι προς το συμφέρον της παγκόσμιας κοινότητας να διασφαλίσει ότι η ενεργειακή μετάβαση δεν θα μετατραπεί σε μέσο προώθησης των πολιτικών και οικονομικών συμφερόντων μεμονωμένων παραγόντων και, επιπλέον, δεν συνοδεύεται από κυρώσεις ή άλλους περιορισμούς». είπε.