Μενού
  • Α-
  • Α+

Οι ΗΠΑ σκληραίνουν διαρκώς τη στάση τους έναντι της Ρωσίας και κάθε ώρα που περνάει η κατάσταση στην Ουκρανία γίνεται ολοένα και πιο δύσκολη. «Ασφαλώς» δεν σχεδιάζεται σύνοδος κορυφής των προέδρων των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν και της Ρωσίας Βλαντίμιρ Πούτιν «σε αυτό το στάδιο», ξεκαθάρισε ο Λευκός Οίκος, μετά την ανακοίνωση του επικεφαλής της αμερικανικής διπλωματίας Άντονι Μπλίνκεν πως ακυρώθηκε η συνάντηση που θα είχε αύριο με τον ρώσο ομόλογό του Σεργκέι Λαβρόφ που υποτίθεται πως θα ήταν προπαρασκευαστική.

«Σε αυτό το σημείο ασφαλώς δεν σχεδιάζεται», όπως το έθεσε η εκπρόσωπος της αμερικανικής προεδρίας, η Τζεν Ψάκι, συμπληρώνοντας ότι θα απαιτείτο να υπάρξει αποκλιμάκωση της κρίσης στην Ουκρανία για να οργανωθεί τέτοια σύνοδος κορυφής.

Η Ουάσινγκτον στέλνει μαχητικά αεροσκάφη F-35 στην ανατολική πτέρυγα του ΝΑΤΟ

Η ανακοίνωση του προέδρου των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν για αναδιάταξη στρατευμάτων στην Ευρώπη περιλαμβάνει την αποστολή 800 στρατιωτών στις χώρες της Βαλτικής και μέχρι οκτώ μαχητικών αεροσκαφών F-35 σε διάφορες τοποθεσίες της ανατολικής πτέρυγας του ΝΑΤΟ, μεταδίδει το πρακτορείο ειδήσεων Reuters επικαλούμενο αμερικανό αξιωματούχο που δεν κατονομάζεται.

Σύμφωνα με την ίδια πηγή, οι ΗΠΑ θα στείλουν επίσης 32 επιθετικά ελικόπτερα Απάτσι AH-64 στην περιοχή της Βαλτικής και στην Πολωνία, προερχόμενα από άλλες τοποθεσίες της Ευρώπης.Αυτές οι ενισχύσεις έχουν σκοπό «να καθησυχάσουν τους συμμάχους μας στο ΝΑΤΟ, να αποτρέψουν ενδεχόμενες επιθετικές ενέργειες εναντίον τους και να εκπαιδευτούν με τις δυνάμεις στις χώρες υποδοχής», φέρεται να είπε ο ίδιος αξιωματούχος.