Μενού
  • Α-
  • Α+

Βαθιά απογοητευμένος και στεναχωρημένος από τη συμπεριφορά του Βλαντίμιρ Πούτιν δήλωσε ότι είναι ο πρώην πρωθυπουργός της Ιταλίας Σίλβιο Μπερλουσκόνι λέγοντας πως υπήρξε κοντά με τον Ρώσο πρόεδρο, όμως πλέον ο τελευταίος ανέλαβε «πολύ σοβαρή ευθύνη απέναντι σε όλο τον κόσμο» με τον πόλεμο στην Ουκρανία.

Διαβάστε ακόμη: Πόλεμος στην Ουκρανία: «Το YouTube υπέγραψε την καταδίκη του» είπε η Ζαχάροβα όταν «έπεσε» το κανάλι της Δούμας

«Δεν μπορώ ούτε και θέλω να κρύψω ότι είμαι βαθιά απογοητευμένος από τη συμπεριφορά του Βλαντίμιρ Πούτιν, ο οποίος ανέλαβε μια πολύ σοβαρή ευθύνη απέναντι σε όλο τον κόσμο», είπε σε δημόσια συγκέντρωση στη Ρώμη του δεξιού κόμματός του Forza Italia, το οποίο ανήκει στον ευρύ συνασπισμό που υποστηρίζει την κυβέρνηση της οποίας ηγείται ο Μάριο Ντράγκι.

«Τον είχα γνωρίσει πριν από σχεδόν 20 χρόνια και πάντα μου φαινόταν δημοκράτης και άνθρωπος της ειρήνης», συνέχισε ο 85χρονος δισεκατομμυριούχος, ο οποίος διετέλεσε τρεις φορές επικεφαλής της κυβέρνησης μεταξύ 1994 και 2011. Ο Μπερλουσκόνι είχε αποφύγει μέχρι τώρα να ασκήσει κριτική δημοσίως στον Πούτιν.

Όταν ήταν στην εξουσία, ο Μπερλουσκόνι είχε διατηρήσει δεσμούς προσωπικής φιλίας με τον Ρώσο πρόεδρο, φτάνοντας στο σημείο να τον καλέσει για διακοπές στη πολυτελή έπαυλή του στη Σαρδηνία: «Απέναντι στη φρίκη των σφαγών αμάχων στη Μπούκα και σε άλλες περιοχές, πραγματικά εγκλήματα πολέμου, η Ρωσία δεν μπορεί να αρνηθεί τις ευθύνες της», πρόσθεσε ο Μπερλουσκόνι, ο οποίος πρόσφατα ανανεώθηκε με τον τρίτο γάμο του.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA